ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Πώς θα ανακοινωθεί η γέννηση του βασιλικού μωρού



Η γέννηση ενός νέου μέλους της βασιλικής οικογένειας είναι πολύ κωδικοποιημένη βάσει του πρωτοκόλλου του οίκου του Ουίνδσορ, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το τρίτο παιδί του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ.

Το μαιευτήριο Lindo Wing στο St Mary's Hospital του Λονδίνου ετοιμάζεται να δεχτεί την Κέιτ που θα γεννήσει εκεί έως τα τέλη Απριλίου το τρίτο της παιδί, όπου άλλωστε γέννησε τον Τζορτζ και τη Σάρλοτ. Η Κέιτ έκανε την τελευταία της δημόσια εμφάνιση στις 22 Μαρτίου πριν ετοιμαστεί για τον τοκετό και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Η βασίλισσα ενημερώνεται πρώτη

Το επιβάλλει το πρωτόκολλο και η παράδοση: η βασίλισσα θα ειδοποιηθεί πρώτη για τη γέννηση του νέου κληρονόμου. Αμέσως μετά τον τοκετό, ο Ουίλιαμ θα τηλεφωνήσει στη γιαγιά του για να της ανακοινώσει το ευτυχές γεγονός. Ο πρίγκιπας θα ειδοποιήσει στη συνέχεια τον πατέρα του Κάρολο, τη μητριά του Καμίλα, τον αδελφό του Χάρι και τη μέλλουσα νύφη του Μέγκαν. Ο Ουίλιαμ θα πρέπει επίσης να τηλεφωνήσει στα πεθερικά του, τους γονείς της Κέιτ, τον Μάικλ και την Κάρολ Μίντλεντον, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ιδιαίτερος γραμματέας του Ουίλιαμ, ο Μιγκέλ Χεντ, (σε μια από τις τελευταίες του αποστολές πριν αποχωρήσει από τη θέση αυτή τον Ιούλιο) θα πρέπει να ειδοποιήσει την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η οποία θα ενημερώσει τα μέλη της κυβέρνησης και τους εκπροσώπους των θεσμών της χώρας. Ο ιδιαίτερος γραμματέας της βασίλισσας θα ενημερώσει τους γενικούς κυβερνήτες των χωρών της Κοινοπολιτείας.




Πιστοποιητικό γέννησης

Ταυτόχρονα, ένας από τους δύο βασιλικούς γυναικολόγους --'Αλαν Φάρθινγκ και Γκάι Θορπ-Μπίστον-- θα ετοιμάσει το επίσημο πιστοποιητικό γέννησης που θα αναφέρει το φύλο του παιδιού, το βάρος του, την ώρα γέννησής του. Το πιστοποιητικό, σύμβολο της αναγγελίας στον μονάρχη του νέου κληρονόμου, θα δοθεί στους βασιλικούς βοηθούς και με αστυνομική συνοδεία θα φθάσει έως το Μπάκιγχαμ, όπου θα αναρτηθεί σε καβαλέτο πίσω από το κιγκλίδωμα της εισόδου των Ανακτόρων.

Ο δημόσιος τελάλης του Λονδίνου, έξω από το μαιευτήριο, «θα αναγγείλει στον λαό» το ευτυχές γεγονός, σύμφωνα με μια παράδοση που έχει τις ρίζες της στον Μεσαίωνα. Έτσι άλλωστε ανακοινώθηκε η γέννηση του Ουίλιαμ και του Χάρι. Ωστόσο, σήμερα η είδηση δεν θα γίνει γνωστή μόνο έτσι.

Η παράδοση διακόπηκε με τη γέννηση του Τζορτζ, οι λεπτομέρειες της οποίας έγιναν γνωστές από ένα τηλεγράφημα του Press Association, του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων της Βρετανίας. Άλλη καινοτομία, η γέννηση της Σάρλοτ ανακοινώθηκε στον λογαριασμό στο Twitter των Ανακτόρων του Κένσινγκτον και στο Facebook των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.




Κανονιοβολισμοί, χωρίς ανακοίνωση του ονόματος

Τις ώρες που θα ακολουθήσουν 62 κανονιοβολισμοί θα ριφθούν από τον Πύργο του Λονδίνου και 41 από το Γκριν Παρκ, κοντά στο Μπάκιγχαμ. Η βρετανική σημαία θα αναρτηθεί σε όλα τα επίσημα κτίρια και θα χτυπήσουν οι καμπάνες του Αβαείου του Ουέστμινστερ χαιρετίζοντας το γεγονός.

Αντίθετα, αυτό που δεν αναμένεται να ανακοινωθεί είναι το όνομα του παιδιού. 'Αλλωστε, αυτό δεν θα γίνει γνωστό πριν περάσουν λίγες ημέρες. Οι Βρετανοί χρειάστηκε να περιμένουν μια εβδομάδα πριν μάθουν το όνομα του Ουίλιαμ, έναν μήνα πριν ακούσουν το όνομα του Κάρολου. Με την πάροδο του χρόνου, η ανακοίνωση του ονόματος γίνεται συντομότερα: τα ονόματα του Τζορτζ και της Σάρλοτ έγιναν γνωστά δύο ημέρες μετά τη γέννησή τους.







newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου