ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Ατμοσφαιρικές εικόνες που αποπνέουν γαλήνη στη Βόλβη



Η μεγαλύτερη λίμνη της
Μακεδονίας και δεύτερη μεγαλύτερη της Ελλάδας βρίσκεται ανατολικά της πόλης της Θεσσαλονίκης. Μαζί με την λίμνη Κορώνεια, σε απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων, αποτελούν υγρότοπο διεθνούς σημασίας και προστατεύονται από τη συνθήκη Ραμσάρ.

Η δημιουργία της λίμνης αποδίδεται σε τεκτονική δραστηριότητα και το αποτέλεσμά της είναι πως η Βόλβη εξακολουθεί να διαθέτει θερμές πηγές, όπως αυτή στη νότια όχθη της, όπου λειτουργούν σήμερα τα Λουτρά της Νέας Απολλωνίας. Εκεί βρίσκεται και το σημαντικό από οικολογικής άποψης παραλίμνιο δάσος της Απολλωνίας.

Στη βόρεια πλευρά της λίμνης βρίσκονται δύο μικροί και γραφικοί οικισμοί, η Μικρή και η Μεγάλη Βόλβη, αρμονικά ενσωματωμένοι στο φυσικό τοπίο και με ιστορία αιώνων. Στην περιοχή της Μικρής Βόλβης υπήρχε Βυζαντινό κάστρο, τα ερείπια του οποίου αποκαλύφθηκαν όταν κατέβηκε η στάθμη του νερού της λίμνης, στα μέσα του 19ου αιώνα. Στον λόφο πίσω από τον οικισμό διατηρούνται ακόμα τα ερείπια βυζαντινού συγκροτήματος ελαιουργίας, το οποίο τοποθετείται στα 1325.

Η βόλτα στη λίμνη περιλαμβάνει τα γαλήνια τοπία της αλλά και την επαφή με τον πλούτο της πανίδας της, πάπιες, χήνες αλλά και την περίφημη λιπαριά.










newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου