ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Αδικαιολόγητα χρονοβόρες καθυστερήσεις στην ψήφιση και έγκριση του Οργανισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Γράφει αναγνώστης)

Γιατί δεν τίθεται άραγε σε εφαρμογή ο ψηφισθείς Οργανισμός;




Γεφύρι της Άρτας που ολημερίς το χτίζανε και οληνυχτίς το γκρέμιζαν φαίνεται
πως έχει καταντήσει η ψήφιση και τελική έγκριση του Οργανισμού της ΠΔΜ. Ου μπλέξεις με τα γρανάζια της γραφειοκρατίας ισχύει στην προκειμένη περίπτωση. Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την  τακτοποίηση των πολυετών πλέον διοικητικών και όχι μόνο εκκρεμοτήτων της ΠΔΜ όπως ο Οργανισμός αυτής, φαίνεται πως παραπέμπεται ξανά … στις καλένδες και ότι θα παραμείνει ξεχασμένος στο συρτάρι των εκάστοτε υπεύθυνων.  
Πιο συγκεκριμένα, η ΠΔΜ ξεκίνησε την απαραίτητη διαδικασία για την εκπόνηση των οργανογραμμάτων μετά από σχετική προς τούτο απαίτηση βάσει του Ν.4369/2016 αλλά και των επακόλουθων ερμηνευτικών εγκυκλίων του Υπουργείου Εσωτερικών.
Επακόλουθα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας το καλοκαίρι του 2017 έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το κείμενο του προτεινόμενου Οργανισμού η οποία έληξε στις 31.08.2017. Κατατέθηκαν, ως προς αυτό ποικίλα σχόλια που αφορούσαν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων όπως πχ αυτό της διάκρισης μεταξύ ΠΕ και ΤΕ αλλά και της ευνοϊκής μεταχείρισης ορισμένης/ων κατηγορίας/ιών υπαλλήλων εις βάρος των άλλων ομάδων.
Τελικώς, το κείμενο του Οργανισμού ψηφίσθηκε με αρκετή καθυστέρηση τον Ιανουάριο του 2018. Ακολούθως, στάλθηκε στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που εδρεύει στα Γιάννενα για έλεγχο νομιμότητας και τελική έγκριση. Εκεί, λοιπόν είναι που αρχίζει να μπλοκάρει ολόκληρος ο μηχανισμός και παρατηρείται ένα άνευ προηγουμένου παιχνίδι στείλε – γύρισε με το μπαλάκι να πετιέται από εκατέρωθεν τις πλευρές δηλ. της Αποκεντρωμένης και της Περιφέρειας.
Άμεσο αποτέλεσμα όλης αυτής της απίστευτης και διόλου κολακευτικής για τη Δημόσια Διοίκηση εικόνας είναι η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εφαρμογή του Οργανισμού της ΠΔΜ με συνέπεια:






  • Να μην μπορεί η Περιφέρεια να συμμετάσχει στο σύστημα της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας που ακριβώς θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση την εκπόνηση των Οργανισμών θέτοντας στην ουσία όμηρους το σύνολο των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτήν «κλειδώνοντας» τους

  • Να διαιωνίζεται εις το άπειρο η συνέχιση του αδιαφανούς όσο και προκλητικού καθεστώτος των απευθείας ανατιθεμένων Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και Τμηματαρχών. Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη Περιφέρεια έχουν να διεξαχθούν αξιοκρατικές κρίσεις Προϊσταμένων ΟΛΩΝ των επιπέδων από εφαρμογής του Καλλικράτη, δηλ. από το 2011!!! Όλοι οι προϊστάμενοι είναι με αναθέσεις από τότε και μοριοδοτούνται για αυτό! Αν είναι δυνατό!!!

  • Υπάλληλοι οι οποίοι διαθέτουν τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να καταλάβουν διευθυντικές και όχι μόνο θέσεις να περιθωριοποιούνται και να μην αξιοποιούνται καθόλου. Με άλλα λόγια, αξιοκρατία μηδέν δηλαδή…

  • Όσον αφορά τα περιγράμματα θέσεων ευθύνης λόγω της αναιτιολόγητης καθυστέρησης της τελικής έγκρισης του οργανισμού θα καταλήξουν διαμορφώνονται βάσει του ισχύοντος οργανισμού (του παλιού) ο οποίος βρίθει ασαφειών και αοριστολογιών με αποτέλεσμα να διαιωνίζονται τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συγκάλυψη και αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και λαμβάνουν χώρα σε όλες τις οργανικές μονάδες της Περιφέρειας.

  • Γεννώνται εύλογα λοιπόν τα ακόλουθα ερωτήματα:
    • Ως πότε θα συνεχιστεί αυτό το καθεστώς ανομίας και αναξιοκρατίας;
    • Γιατί καθυστερεί τόσο πολύ η εκπόνηση του Οργανισμού; Κρύβεται κάτι περισσότερο από πίσω; Κάποιοι μήπως δεν τον επιθυμούν;
    • Γιατί χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα για την καθυστέρηση το προβάδισμα μεταξύ των κατηγοριών (ΠΕ ή ΤΕ) ενώ ο νόμος 4369/2016 είναι τόσο σαφής και ξεκάθαρος ως προς αυτό;
    • Γιατί οι περισσότερες Περιφέρειες (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ) έχουν ήδη δημοσιεύσει τους Οργανισμούς τους και η δική μας Περιφέρεια καθυστερεί τόσο απροκάλυπτα και αδικαιολόγητα; Γιατί άραγε;
    • Οι πολιτικά ιθύνοντες δεν θα λογοδοτήσουν μία μέρα στους πολίτες που διοικούν και εν δυνάμει ζητούν την ψήφο τους; Νομίζουν ότι αυτά περνούν απαρατήρητα από τις τοπικές κοινωνίες; Ή έχουν την εντύπωση ότι ο κόσμος θα τα παραβλέψει και θα τους κάνει τα στραβά μάτια; Να μην έχουν καμία ελπίδα για αυτό.






    Οι απαντήσεις που θα δοθούν στο (ευελπιστάται) άμεσο και σύντομο χρονικό διάστημα θα καθορίσουν και την τελική πορεία της Δημόσιας Διοίκησης στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας: ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε…

    Ενας Αναγνώστης του ΑΕΤΟΥ

    12 σχόλια:

    1. Μάλλον βουλιάζει η Δημόσια Διοίκηση με όλες αυτές τις πρακτικές. Η τσιφλικοποίηση του Κράτους σε όλο της το μεγαλείο... Αξιοκρατία εδώ και τώρα!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Έχουν να γίνουν κρίσεις κρίσεις από το 2011? Ανήκουστο! Για αυτό φοβούνται να εφαρμόσουν τον οργανισμό, για να μην χάσουν μερικοί τις θέσεις ευθύνης? Απαράδεκτο!Προχωρήστε σε κρίσεις άμεσα!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Ο συντονιστής γιατί πράγματι καθυστερεί να υπογράψει το τελικό κείμενο του οργανισμού;Το προβάδισμα ΠΕ ή ΤΕ αναφέρεται ούτως ή άλλως στον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε.Γιατί το επικαλούνται συνεχώς? 'Οντως είμαστε η μοναδική Περιφέρεια που ψήφισε τον Οργανισμό μέσω του περιφερειακού συμβουλίου στα τέλη Γενάρη και ακόμη δεν εγκρίθηκε εξαιτίας μιας γελοίας πρόφασης.Τι φοβούνται πράγματι;Μήπως με την εφαρμογή του νέου οργανισμού φοβούνται μην χάσουν κάποιοι τις θέσεις τους εξαιτίας της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών? έχει γούστο!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Η οργή έχει πλέον ξεχειλίσει στην Περιφέρεια! Οι υπάλληλοι είναι πολύ θυμωμένοι! Δεν μπορεί μία κλίκα να εξουσιάζει και να κάνει ότι της κατέβει επειδή φοβάται μην χάσει τα αυθαίρετα, κατά τα άλλα,προνόμια της. Να γίνουν ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ και ΓΡΗΓΟΡΑ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. O σύλλογος δεν θα πρέπει να πάρει κάποια θέση απέναντι σε αυτήν την εσκεμμένη κωλυσιεργία? Τι γίνεται? Γιατί είναι ουδέτερος? Μήπως φοβούνται κάποιοι να μην χάσουν τις θέσεις ευθύνης που έχουν με απλές πολιτικές αποφάσεις?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. Καλά, τι κάνουν από το 2011;;; Ξέρουν ότι τώρα είναι 2018;;; Σουλτανάτο της ασίας το κατάντησαν;;;!!! Κάποιοι φοβούνται ότι θα χάσουν τις βολεμένες θέσεις τους μάλλον...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    7. Ντροπη τους...αισχος!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    8. Δεν ανέχομαι να βλέπω προϊσταμένους άτομα τα οποία δεν αξίζουν. Και από την άλλη υπάλληλοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά να παραμένουν στο περιθώριο. Ως εδώ και μη παρέκει!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    9. Ντροπή για την ελληνική δημόσια διοίκηση αυτές οι πρακτικές. Η χρήση τέτοιων γελοίων προφάσεων δείχνει μη δημοκρατική συναίσθηση αλλά μία τάση ολοκληρωτισμού.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    10. Ντρέπομαι για την κατάντια του ελληνικού κράτους... μόνο τους μισθούς και τα επιδόματα νοιάζονται και μην τους πάρουνε τις θέσεις τίποτε άλλοι που είναι όμως άξιοι.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    11. O συντονιστής αποκεντρωμένης διοίκησης γιατί καθυστερεί να το υπογράψει?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    12. Aν είναι δυνατό! Στο ταμείο περιφ. ανάπτυξης βολεύτηκαν όλοι οι υπάλληλοι! Καθυστερούσε ο οργανισμός της Περιφ. να εγκριθεί και σου λέει ας τροποποιήσουμε εμείς το δικό μας χωριστά (υπόψη ότι ο συγκεκριμένος φορέας σχετιζ. με αυτόν της Περιφέρειας) ας βολέψουμε μερικούς κάνοντας τους προϊσταμένους και μέχρι να εγκριθεί ο οργ. της Περιφέρειας βλέπουμε! Ντροπή τους!

      ΑπάντησηΔιαγραφή