ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Αυτά είναι τα πραγματικά σημάδια του φλερτ



Πώς μπορείς να διακρίνεις
άραγε αν κάποιος νιώθει έλξη για σένα; Ένα θέμα για το οποίο έχει χυθεί τόσο μελάνι και παραμένει εν πολλοίς άγνωστο.

Και μπορεί οι ιλουστρασιόν σελίδες των περιοδικών ποικίλης ύλης να μην απάντησαν ποτέ πειστικά, έχουμε όμως την επιστήμη της ψυχολογίας να μελετά τη συμπεριφορά του «τσιμπημένου».

Μια νέα έρευνα λοιπόν που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό «Psychological Bulletin» έχει κάνει «την πιο ολοκληρωμένη ανάλυση όλων των εποχών» στα μικρά αυτά σημάδια που αποκαλύπτουν τη φυσική έλξη. Οι ερευνητές ξεψάχνισαν 50 εμπειρικές μελέτες που επικεντρώθηκαν στην έλξη και τη μη λεκτική επικοινωνία, αντισταθμίζοντας ταυτοχρόνως τις πολιτισμικές διαφοροποιήσεις.

Η μετα-ανάλυση κατέληξε λοιπόν πως συμπεριφορές όπως η οπτική επαφή, το χαμόγελο, το γέλιο και η ανάγκη της συζήτησης συνδέονται με τη φυσική έλξη σε όποιο πλαίσιο εγγραφής κι αν τις βάλεις. Στις δυτικές μάλιστα κοινωνίες τα πειράγματα και το επιδοκιμαστικό κούνημα του κεφαλιού θεωρούνται ισχυροί δείκτες φλερτ.

«Υπάρχει μια συγκεκριμένη σουίτα συμπεριφορών που συνδέονται με την έλξη και το ίδιο αυτό σετ των συμπεριφορών μπορεί να εντοπιστεί σε πολιτισμούς παντού στον κόσμο», λέει ο επικεφαλής της μελέτης Matthew Montoya του University of Dayton στο Οχάιο των ΗΠΑ.



Επιπλέον, σημάδια όπως η στενή σωματική εγγύτητα και ένα παράξενο ενδιαφέρον για κουβέντα είναι επίσης καλοί δείκτες πως κάτι άλλο συμβαίνει από μια απλή ανθρώπινη αλληλεπίδραση.

«Όταν μας αρέσει κάποιος, συμπεριφερόμαστε με τρόπους ώστε να τον κάνουμε να μας εμπιστευτεί», σημειώνει ο Montoya, «υπό αυτή την προοπτική, καταλήγουμε σε αυτές τις συμπεριφορές ώστε να αυξήσουμε τον βαθμό της αλληλεπικάλυψης, της αλληλεξάρτησης και της δέσμευσης σε μια συμφωνία».

Την ίδια ώρα, η μελέτη καταρρίπτει αρκετούς μύθους που συνδέονται με τα σημάδια του φλερτ. Όπως το παίξιμο των γυναικών με τα μαλλιά τους, το ανασήκωμα των φρυδιών, οι έντονες χειρονομίες, η «ανοιχτή» στάση σώματος ή η κλίση του σώματός μας προς τον άλλο.

Οι ερευνητές μας λένε πως το να κατανοήσουμε τα πραγματικά σημάδια του φλερτ δεν θα μας βοηθήσουν απλώς σε ένα πονηρό ραντεβουδάκι, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη σχέση, είτε μιλάμε για φιλική επαφή είτε και για την επαγγελματική καθημερινότητά μας: «Αν καταφεύγουμε σε αυτές τις συμπεριφορές, λίγη σχέση έχει με ρομαντικούς πόθους», εξηγεί ο επιστήμονας, «αυτές οι συμπεριφορές εφαρμόζονται όταν οι γιατροί αλληλεπιδρούν με τους ασθενείς τους, οι γονείς αλληλεπιδρούν με τα παιδιά τους ή οι πωλητές προσπαθούν να πείσουν τους πελάτες τους»…




newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου