ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Μειωμένο ωράριο, νέες αργίες και ειδική άδεια «ονομαστικής εορτής» -Τα απίθανα της ΕΡΤ




Μειωμένο ωράριο, νέες «αργίες» (όπως η καθιέρωση της 29ης Απριλίου ως
ημέρα μνήμης για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης), αύξηση των ημερών κανονικής άδειας και καθιέρωση ειδικής άδειας για τους υπαλλήλους για την ημέρα της ονομαστικής τους εορτής.
Αυτές είναι μερικές απο τις «πρωτότυπες» προβλέψεις που περιέρχονται στον Νέο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού της ΕΡΤ, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.
Αναλυτικά:
Το ωράριο των εργαζομένων στην εταιρεία μειώνεται σε 7,3 ώρες ημερησίως.
Παράλληλα, προτείνεται η καθιέρωση αργίας την 26η Ιουλίου, ημέρα εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου της περιοχής όπου εδρεύει η εταιρεία.
Επίσης, καθιερώνεται και η 29η Απριλίου, ημέρα που ψηφίστηκε ο νέος νόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ως ημέρα μνήμης και εορτασμού. Δεν διευκρινίζεται αν θα είναι εργάσιμη ή όχι...






Οι ημέρες της κανονικής άδειας των υπαλλήλων, από τις 26 για το Δημόσιο, αυξάνονται σε 30, ενώ την ημέρα της ονομαστικής τους εορτής οι εργαζόμενοι δικαιούνται άδεια 4 ωρών!
Αν και ο νόμος προβλέπει μόνο ένα άτομο, πλέον 5 μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ δικαιούνται απαλλαγής από την ανάληψη των καθηκόντων τους. Ακόμα, οι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και γενικοί γραμματείς των πρωτοβάθμιων σωματείων μελών της ΠΟΣΠΕΡΤ έχουν πρόσθετες από 3 ως 5 ημέρες άδειας μηνιαίως.
Το έργο της ΠΟΣΠΕΡΤ συνδράμουν επίσης 3 υπάλληλοι που αποσπώνται στα γραφεία του σωματείου. Οι συντονιστές και οι υπεύθυνοι έργου προβλέπεται να λάβουν και επίδομα υποδιευθυντή και τμηματάρχη αντίστοιχα, παρόλο που, σύμφωνα με τις μνημονιακές προβλέψεις, η συμμετοχή σε επιτροπές δεν αμείβεται.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης σημειώνει ότι η αργία της 29ης Απριλίου, για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, δεν προτείνεται ως αργία, αλλά για ημέρα μνήμης και εορτασμού, ενώ η αργία της Αγίας Παρασκευής προβλέπεται, λέει, από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.
Ως προς το ωράριο, ο Π. Καλφαγιάννης υποστηρίζει ότι και παλιότερα οι ώρες εργασίες των υπαλλήλων ήταν 7,3 ώρες, απλά τώρα το διάλειμμα που προβλεπόταν μετατίθεται χρονικά για το τέλος της βάρδιας.
iefimerida.gr 

1 σχόλιο: