ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΣΧΕΣΕΙΣ: Ευτυχούν όσοι δεν τα παρατούν




Ποια είναι η πιο δύσκολη ερώτηση που μπορεί να μας κάνει κάποιος; Μην το
σκεφτείτε πολύ. Η απάντηση είναι απλή. «Πώς είναι η ζωή σου;». Τι εκνευριστική ερώτηση. Πώς είναι η ζωή; Από πού να ξεκινήσουμε. Συνήθως υπάρχουν τόσα πολλά και ταυτόχρονα διαφορετικά πράγματα που συμβαίνουν παράλληλα στην καθημερινότητά μας.

Σίγουρα η πιο κοινή, εύκολη και ταχύτερη απάντηση που έρχεται στο μυαλό μας είναι το κλασικό «μια χαρά», όπως το «είμαι καλά» που κοπανάμε αβέρτα. Η πιο εύκολη διέξοδος! Μα στην πραγματικότητα έχουμε τόσα περίπλοκα κομμάτια που αποτελούν το παζλ της ζωής μας.







Τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι να το περιγράψεις κι επιλέγουμε μια απλή φράση. «Μια χαρά». Είναι όντως μια χαρά; Ίσως υπάρχει ένα κομμάτι που λείπει απ’ το παζλ μας. Ίσως το είχαμε και μετά το χάσαμε ή ίσως δεν το βρήκαμε ποτέ. Επίτρεψέ μου μία ερώτηση. Είσαι πραγματικά ευτυχισμένος απ’ τη ζωή σου; Είσαι ειλικρινά χαρούμενος;

Ανεξάρτητα απ’ την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, η αλήθεια είναι μία, πως η ζωή δεν είναι τέλεια. Δεν είναι σαν όλες αυτές τις τέλειες ιστορίες που περιγράφουν στο τέλος τους τα βιβλία ή συχνότερα δείχνουν στις οθόνες μας οι ταινίες. Όχι, η ζωή είναι αρκετά σκοτεινή. Δεν είναι, όμως, απαραίτητα αυτό κακό. Ανάμεσα σε όλο αυτό το σκοτάδι, υπάρχουν πάντα μικρά, δυνατά, λαμπερά κομμάτια φωτός.

Φως στις πιο καθαρές μορφές. Μερικοί άνθρωποι προορίζονται απ’ τη μοίρα να συναντήσουν περισσότερες σπάνιες ευκαιρίες χαράς στη διάρκεια της ζωής τους από άλλους. Δεν υπάρχει λόγος ή γνώση για το πώς γίνεται αυτή η επιλογή, είναι απλά τύχη ή ευκαιρία. Μπορεί να την έχουμε, μπορεί κι όχι.

Τι είναι αυτό το μυστήριο φως; Ονομάζεται «ευτυχία». Μην τρομάζεις! Δε σημαίνει πως επειδή δεν αισθανθήκαμε πολλές φορές την ευτυχία στη ζωή σας, είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε χωρίς αυτή. Μπορούμε να φτιάξετε τη δική μας ευτυχία. Δεν είναι ούτε τόσο περίεργο ούτε τόσο δύσκολο όσο μπορεί να πιστεύουμε ή να μας φαίνεται πως είναι. Μόνο και μόνο επειδή μας δίνεται λίγη ευτυχία, δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερη. Πρέπει, όμως, να κάνουμε εμείς κάτι γι’ αυτό, να βρούμε τρόπους για να ευτυχίσουμε. Σε εποχές δύσκολες, κάνουμε αυτό που έχει νόημα. Κάνουμε ό,τι μας δίνει ζωή!

Η ευτυχία είναι κάτι περισσότερο από ένα χαμόγελο. Τα χαμόγελα ίσως και να είναι ψεύτικα, παραπλανητικά. Αλλά η πραγματική και καθαρή ευτυχία, δεν μπορεί να παραπλανηθεί ούτε να προσποιηθεί. Ζει μέσα σε όλους μας, σε εμένα, σε εσένα. Γι’ αυτό δεν εγκαταλείπουμε. Ούτε τώρα ούτε ποτέ. Ο ουρανός μπορεί να σκοτεινιάζει κάποτε, αλλά στο τέλος θα είναι πάλι μπλε.






Τώρα ξέρουμε. Την επόμενη φορά που κάποιος θα μας ρωτήσει πώς είναι η ζωή μας, δε θα βολευτούμε σε ένα ψεύτικο «μια χαρά». Όχι! Θα πούμε την αλήθεια. Αν η ζωή μας πηγαίνει φανταστικά, θα το μοιραστούμε με χαμόγελο. Αν περνάμε δύσκολες στιγμές, θα το παραδεχτούμε και δε θα φοβηθούμε να ζητήσουμε στήριξη απ’ τους ανθρώπους μας. Κι αν κάποτε πέσουμε στη μέση του δρόμου είναι γιατί ψάχνουμε την προορισμό μας.

Εμείς ελέγχουμε και δημιουργούμε την ευτυχία μας, γι’ αυτό δεν εγκαταλείπουμε. Ούτε τώρα ούτε ποτέ!

Συντάκτης: Ελένη Κορομβόκη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη
pillowfights.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου