ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Ξανά ελεύθερο στη φύση ζαρκάδι που βρέθηκε στο Αμύνταιο



Ένα ζαρκάδι που βρέθηκε πριν από
τέσσερις ημέρες στο οδόστρωμα της παλιάς εθνικής οδού Αμυνταίου - Φλώρινας, στο ύψος του Κλειδίου, δέχθηκε την κατάλληλη φροντίδα και επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον.


Για προληπτικούς λόγους το νεαρό ζώο φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, όπου με την φροντίδα των κτηνιάτρων της υπηρεσίας και της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, ξεπέρασε το αρχικό σοκ κι ανέκτησε γρήγορα τις δυνάμεις του, καθότι δεν έφερε κάποιο σημάδι τραυματισμού. Επίσης του παρασχέθηκε προληπτική και ενισχυτική ιατροφαρμακευτική αγωγή και τελικά δυο δασοφύλακες της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας το ελευθέρωσαν στην ευρύτερη περιοχή όπου βρέθηκε.



Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ζαρκάδι εντόπισαν να περιφέρεται τρομαγμένο στον επαρχιακό δρόμο του Αμυνταίου διερχόμενοι οδηγοί, οι οποίοι ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία και τη Θηροφυλακή.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε η ομάδα άμεσης επέμβασης που είναι αρμόδια για την διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδας και άλλων ειδών άγριας πανίδας σε κατοικημένες περιοχές, η οποία έφτασε στο σημείο, περισυνέλλεξε το ζώο και το μετέφερε στο κτηνιατρείο Φλώρινας και στη συνέχεια σε ειδικό καταφύγιο της υπηρεσίας.



Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας





newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου