ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Οι 5 παράγοντες που επηρεάζουν το ύψος στα παιδιά



Στην πραγματικότητα, οι
γονείς συχνά πιστεύουν ότι η καλή διατροφή είναι το μόνο πράγμα που θα επηρεάσει την ανάπτυξη του μωρού τους.

Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το ύψος, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής καθώς και αρκετές περιβαλλοντικές συνθήκες που είναι λιγότερο γνωστές.


Παράγοντες που επηρεάζουν το ύψος

Γενεσιολογία

Αυτός είναι ο παράγοντας που γνωρίζουν οι περισσότεροι γονείς. Η γενετική επηρεάζει άμεσα πόσο ύψος θα πάρει το παιδί σας. Στην πραγματικότητα, είναι ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες. Έτσι, εάν όλοι στην οικογένειά σας είναι ψηλοί, τα παιδιά σας είναι πιθανό να γίνουν ψηλά.

Φύλο

Τα κορίτσια είναι γενικά μερικά εκατοστά κοντύτερα από τα αγόρια.

Περιβαλλοντικές συνθήκες

Οι συνθήκες στο γεωγραφικό περιβάλλον μας μπορούν να επηρεάσουν και το ύψος μας. Για παράδειγμα, οι Σκανδιναβοί είναι συχνά πολύ ψηλοί. Σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου, εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι τείνουν να είναι κοντύτεροι.

Μια καλή διατροφή

Άλλοι γνωστοί παράγοντες που επηρεάζουν το ύψος σχετίζονται με τη διατροφή μας. Από τη στιγμή που το παιδί βρίσκεται στη μήτρα μέχρι να γίνει ενήλικας, η διατροφή διαδραματίζει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη.


Όταν μιλάμε για μια καλή διατροφή, αυτό που εννοούμε είναι να τρώμε υγιεινά και να πάρουμε όλες τις βιταμίνες που χρειάζονται τα σώματά μας. Δεν πρόκειται για ποσότητα τόσο μεγάλη όσο για ποιότητα.

Η κατανάλωση πολύ μεγάλων μερίδων μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να μεγαλώσουν - αλλά προς τα έξω, όχι προς τα πάνω. Η επίτευξη της σωστής ισορροπίας των τροφίμων είναι πιο σημαντική για την υγιή ανάπτυξη.

Αθλητισμός

Η σωματική δραστηριότητα διεγείρει την παραγωγή οστικών κυττάρων που βοηθούν στην ανάπτυξη ισχυρών, υγιή οστών. Τα αθλήματα, όπως το μπάσκετ, μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να μεγαλώσουν και να διατηρήσουν τη φόρμα τους.








baby.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου