ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

5 τιπς που θα σε βοηθήσουν να κόψεις το κάπνισμα




Όπως όλοι οι καπνιστές, έτσι κι εσύ που μπήκες
στη διαδικασία να διαβάσεις αυτό το κείμενο, θα γνωρίζεις το πόσο εθιστικό είναι το κάπνισμα από τη μια πλευρά, ενώ από την άλλη είναι η πιο δύσκολη συνήθεια για να κόψεις οριστικά.

Έχεις προσπαθήσει πάμπολλες φορές αλλά μάταια. Και παρά τις ενδείξεις επάνω στις συσκευασίες, που αφορούν στις βλάβες που προκαλεί στην υγεία γενικότερα, επιμένεις να καπνίζεις καθημερινά.

Η απεξάρτηση από τη νικοτίνη απαιτεί προσπάθεια, επιμονή, υπομονή και πρόγραμμα!

Ναι, αυτό είναι το μυστικό. Να καταφέρεις να βάλεις σε πρόγραμμα την αντικαπνιστική σου διαδικασία και κάτι τέτοιο, μπορεί να γίνει εφικτό, αν ακολουθήσεις μερικές χρήσιμες συμβουλές.
Καθόρισε το χρονικό σημείο που θα αποτελέσει την εκκίνησή σου. Εν ολίγοις, διάλεξε περίοδο εκείνη που θα είσαι περισσότερο συγκεντρωμένη σε αυτό το εγχείρημα και που το περιβάλλον γύρω σου δεν θα μπορέσει να σε επηρεάσει προς την παλαιά κατεύθυνση.
Μοιράσου την προσπάθεια σου με έναν άνθρωπο από το περιβάλλον σου που βρίσκεται στην ίδια κατάσταση. Βιώνοντας μαζί αυτήν την εμπειρία, ενισχύεται ο ένας την αποφασιστικότητα του άλλου.
Απαλλάξου από κάθε ίχνος καπνού ή τσιγάρου και αυτό, γιατί αρκετές φορές μπαίνουμε στην παγίδα – όπως και με το φαγητό – να θεωρούμε ότι έχοντας δίπλα μας μικρή ποσότητα αυτού, θα μπορέσουμε να αντισταθούμε. Βέβαια αυτό είναι κάτι που δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ, αν σκεφτείς ότι ο πειρασμός είναι γλυκός πάντα!
Ανακάλυψε τους λόγους που σε ωθούν στο να κόψεις την αγαπημένη σου συνήθεια. Είναι οικονομικοί; Πρόκειται για κάποιο θέμα υγείας που αισθάνεσαι ότι το επιβαρύνει;
Αναγνώρισε τις στιγμές που συνήθιζες να καπνίζεις και αντικατέστησε το τσιγάρο με μια άλλη συνήθεια που θα σου αποσπάσει την προσοχή ή δεν θα σου το θυμίσει καθόλου, επομένως δεν θα σου δημιουργήσει και την ανάγκη του. Αν για παράδειγμα κάπνιζες την ώρα του διαλείμματος στη δουλειά, κάνε κάτι διαφορετικό και φάε ένα σνακ, για να ξεγελάσεις τον ουρανίσκο σου και την ανάγκη σου.


bovary.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου