ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Ο Δεκαπενταύγουστος των Γρεβενών - Γράφει ο Κυριάκος Ταταρίδης



Έληξαν οι εκδηλώσεις του Αυγούστου με τις αστείρευτες πρωτοβουλίες των πολιτιστικών συλλόγων σε όλο τον Νομό,
με το εντυπωσιακό και με πληθώρα σημαντικών εισηγήσεων συνέδριο των απανταχού Γρεβενιωτών, το καταπληκτικό λεύκωμα του Βαγγέλη Νικόπουλου που συνεχίζει το έργο του για την πλήρη καταγραφή της τοπικής ιστορίας, την εκδήλωση του αστροφυσικού μας Θανάση Οικονόμου που έβαλε στόχο ζωής να αναδείξει τον Όρλιακα ως ένα αστροφυσικό πάρκο Ευρωπαϊκής εμβέλειας και φυσικά την μόνιμη πλέον ετήσια γιορτή μανιταρόφιλων Ελλάδας που ο πρόεδρός τους και καθηγητής μυκητολογίας όπως τολμώ να τον αποκαλέσω Γιώργος Κωνσταντινίδης την έκανε θεσμό προσελκύοντας στα Γρεβενά χιλιάδες κόσμου απ’ όλη την Ελλάδα.

80.000 κόσμου γέμισαν ασφυκτικά τον Νομό όλη τη βδομάδα του Δεκαπενταύγουστου για να αποχωρίσουν στη συνέχεια για να έλθει η επόμενη μέρα για να μείνουμε εμείς οι μόνιμοι στην ωμή πραγματικότητα, να αντιμετωπίσουμε τις πιεστικές απαιτήσεις της ζωής και να προσγειωθούμε όλοι στο γνώριμο ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον που δεν έχει καμιά σχέση με τα ωραία και όμορφα που είδαμε, ζήσαμε και ακούσαμε αυτές τις μέρες.





Το τοπικό πολιτικό σκηνικό είναι δραματικό, ήδη πληρώνουμε τις αμαρτίες των προηγούμενων ετών όπου καμιά σοβαρή και ώριμη μελέτη δεν έχει ενταχθεί στο καινούριο ΕΣΠΑ (Ευρωπαϊκών προγραμμάτων) και μετά από πολλά χρόνια κανένα μεγάλο έργο δεν ξεκινά που θα έδινε την πολυπόθητη απασχόληση σε εκατοντάδες τοπικά εργατικά χέρια.

Η οικονομία του Νομού μας δυστυχώς επιδεινώνεται και στηρίζεται με το πρωτοφανές ποσοστό του 82% στους μισθούς των δημοσιών υπαλλήλων και στις συντάξεις, ενώ οι παραγωγικοί και επιχειρηματικοί τομείς υπολειτουργούν στο υπόλοιπο 18%. Μια ικανοποιητική σχέση των δυο αυτών μεγεθών έπρεπε να είναι σε αναλογία ποσοστού 60% με 40% ως άμεσα αναγκαίο. Αυτό σημαίνει ανεργία και έλλειψη ισχυρών τομέων επαγγελματικής και παραγωγικής απασχόλησης και όταν μάλιστα τελευταία ο αναδυόμενος και φιλόδοξος τουριστικός τομέας του Νομού μας καταφεύγει στην φιλοξενία των προσφύγων για την επιβίωση του.

Έτσι λόγω της αναγκαιότητας των καιρών καλούνται οι μόνιμοι πλέον Γρεβενιώτες να σχεδιάσουν την μοίρα τους, να πάρουν πρωτοβουλίες αφύπνισης της πανγρεβενιώτικης συνείδησης και να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες πριν να είναι αργά και οι τελευταίοι νέοι μας φύγουν και αυτοί από κοντά μας.

Έρχεται η ώρα να πάρουμε αποφάσεις για να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε την αναπτυξιακή μας προοπτική, να δώσουμε ένα αναγκαίο ιστορικό ραντεβού για το τοπικό μας μέλλον. Η προοπτική που ανοίγεται μπροστά μας είναι ζοφερή που μπορεί όμως να γίνει φωτεινή και ελπιδοφόρα, αρκεί να σαλπίσει η πανγρεβενιώτικη συνείδηση για το αύριο του αγαπημένου μας τόπου και να επανακινήσουμε τις αναγκαίες αναπτυξιακές δράσεις και πρωτοβουλίες.

Ο Νομός μας είναι πανέμορφος και ικανός να αναπτυχθεί σε υψηλά επίπεδα οικονομικών αποτελεσμάτων, αρκεί να γκρεμίσουμε την στάσιμη και νοσηρή συμπεριφορά και πρακτική που ζούμε τα τελευταία χρόνια και να λειτουργήσουν επιτέλους υγιείς κανόνες πάνω σε ένα δυναμικό σχέδιο για τα τοπικά μας θέματα που θα δώσουν ώθηση στην αναπτυξιακή και οικονομική ανόρθωση των Γρεβενών.



Μετά τιμής

Κυριάκος Ταταρίδης
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πρώην Βουλευτής Ν. Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου