ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στον Δήμο Δεσκάτης (αφίσα)

Ο επιτυχημένος θεσμός  των πανελλήνιων εκδηλώσεων της Αυγουστιάτικης
Πανσελήνου που διοργανώνει από το  2002 το Υπουργείο Πολιτισμού  και Αθλητισμού συνεχίζεται και φέτος κρατώντας ανοιχτά και με ελεύθερη είσοδο  για το κοινό μουσεία και  αρχαιολογικούς χώρους, με παράλληλη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων από τις 24 έως τις  27 Αυγούστου.





Η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών) και  τον Δήμο Δεσκάτης συμμετέχει  στη διοργάνωση και  προσκαλεί  το κοινό, το Σάββατο 25   Αυγούστου με το φως της σελήνης, σε ένα μαγευτικό  τόπο δίπλα στον Αλιάκμονα γεμάτο με σημαντικά αρχαία και βυζαντινά/μεταβυζαντινά μνημεία. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει το διώροφο, μοναδικό στην Δυτική Μακεδονία, καθολικό της Ιεράς Μονής Κοίμησης της Θεοτόκου Τορνικίου που  διασώθηκε με τη μεταφορά του. κατά 140 μέτρα. σε υπερκείμενη θέση   από τον κατακλυσμό των νερών  με τη δημιουργία της τεχνητής λίμνης του υδροηλεκτρικού έργου Ιλαρίωνα. Πρόκειται για   δυο επάλληλους,  μονόχωρους και κατάγραφους ναούς. Στον άνω  όροφο, ο οποίος  κτίσθηκε το 15ο αι.  σώζονται τοιχογραφίες  που αποδίδονται σε καστοριανό εργαστήριο. Ο κάτω όροφος διαμορφώθηκε σε ναό σε μεταγενέστερη εποχή, κατά τον 18ο αι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
  • Θεματικές ξεναγήσεις  από αρχαιολόγους και συντηρητές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Γρεβενών στο καθολικό της μονής
Ώρα: 19:00 – 21:30
  • Μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Ρέκτες» και τίτλο  «..στον ποταμό του φεγγαριού». Συμμετέχουν οι Γιάννης Μπουμπούκας (κιθάρα τραγούδι),  Σταύρος Μήτσαλος (μπουζούκι), Στέλιος Κώττας (πλήκτρα), Γιώργος Δούμας (κιθάρα-τραγούδι), Γιάννης Παρασκευαϊδης (κρουστά).
Ώρα: 22.00

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου