ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Σαν σήμερα πριν από 29 χρόνια δολοφονήθηκε από τη 17Ν ο Παύλος Μπακογιάννης




Ηταν λίγο πριν τις 8 το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου του 1989, όταν το
νήμα της ζωής του Παύλου Μπακογιάννη κόπηκε πρόωρα από τις σφαίρες των όπλων τριών μελών της 17 Νοέμβρη που τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Ο αδόκητος θάνατος του βουλευτή της ΝΔ στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του, συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία σχεδόν μονοπωλούνταν από την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά.

Το άνανδρο χτύπημα της 17N στέρησε από τον πολιτικό κόσμο μια από τις πιο ενωτικές και δημοκρατικές φωνές του. Έχοντας στο ιστορικό του έναν έντονο αντιδικτατορικό αγώνα, ο Παύλος Μπακογιάννης αφιέρωσε την ζωή του αμέσως μετά την πτώση της Χούντας στο να σβήσουν τα πάθη του παρελθόντος. Αγωνίστηκε ώστε η χώρα να αφήσει πίσω τις πληγές του Εμφυλίου και να πετύχει τη λεγόμενη «εθνική συμφιλίωση».




Χαρακτηριστική είναι η φράση του πολιτικού «μπορούμε να διαφωνούμε, γιατί μπορούμε να συνυπάρχουμε», η οποία αντανακλούσε σε μεγάλο βαθμό την φιλοσοφία ζωής του.

Σήμερα, 29 χρόνια μετά τη δολοφονία του, πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου αποτίουν φόρο τιμής στον πολιτικό και δημοσιογράφο με τη μακρά δημοκρατική δράση, που έβαλε την σφραγίδα του στην ιστορία της Ελλάδας.

Με αναρτήσεις τους στο Twitter, ο Βασίλης Κικίλιας, o Μακάριος Λαζαρίδης και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, τίμησαν την μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη.










Σαν σήμερα πριν 29 χρόνια τρομοκράτες δολοφόνησαν τον εμπνευστή της εθνικής συμφιλίωσης. Τον Παύλο Μπακογιάννη. Τον Παύλο μας. Όσα χρόνια και αν περάσουν, τα ιδανικά του θα αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τις γενιές που έρχονται. @kmitsotakis @Dora_Bakoyannis @KBakoyannis





«Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει, τιμή και δόξα στον Παύλο Μπακογιάννη»

Πριν από 29 χρόνια δολοφονείται από την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν.





Οι δολοφόνοι του δεν άντεξαν τον ισχυρό λόγο και την άοκνη δράση του υπέρ μιας ισχυρής δημοκρατίας και μιας εθνικά συμφιλιωμένης Ελλάδας.
Επέβαλαν τη σιωπή του θανάτου.
Δεν σκότωσαν όμως τη δύναμη του παραδείγματος και της μνήμης.
Τιμή στον Παύλο Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου