Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018

Ειρηνική η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία

Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, λίγο πριν
και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλιδης» -πραγματοποιήθηκε έξω από τη νότια πύλη της ΔΕΘ.
Τετραμελής αντιπροσωπεία των διαδηλωτών -οι οποίοι κρατούσαν πανό και πλακάτ με συνθήματα για τη Μακεδονία- επέδωσε στον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, ψήφισμα με τα αιτήματά τους προς τον πρόεδρο της ΝΔ.
Μεταξύ αυτών, ζητούν να δηλώσει «δημόσια και εγγράφως» ότι θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών εάν μετά τις εκλογές αναλάβει τη διακυβέρνηση, καθώς και να την καταψηφίσει, ο ίδιος και το κόμμα του, όταν έρθει για κύρωση στη Βουλή, πράγμα για το οποίο δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του


Υπενθυμίζεται πως δυναμικό παρών για την ελληνικότητα της Μακεδονίας έδωσαν και το προηγούμενο Σάββατο πολίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδος, με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Οι ειρηνικές ωστόσο συγκεντρώσεις αμαυρώθηκαν από τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν επί ώρες στους δρόμους γύρω από το Βελλίδειο, ενδεχομένως από ακροδεξιά στοιχεία ή άλλους αγνώστους, με την αστυνομία από την πλευρά της να προβαίνει σε ανεξέλεγκτη χρήση χημικών.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου