ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Όταν ο Παππάς και η ΕΡΤ… ξεφτίλισαν τον Μέσι




Δεν χρειάζεσαι σύννεφο για να πέσεις. Η δομή της σημερινής ελληνικής κοινωνίας όπως αυτή
προκύπτει στην εποχή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σου προσφέρει το δικαίωμα να μην εκπλήσσεσαι εύκολα. Σχεδόν μια τετραετία συμπληρώνει η Κυβέρνηση. Έχει καταθέσει και δείγματα γραφής και διαπιστευτήρια για τον τρόπο λειτουργίας της, αλλά και για την μεθοδολογία της γενικώς.

Ένα κίνημα που ξεκίνησε από αριστερά μέχρι να βρει και να κατασταλάξει σε πολιτικές και πρακτικές που το μόνο αριστερό τους, είναι οι… αριστεροπόδαροι στα ρόστερ των 7 ομάδων της Σούπερ Λιγκ που βρέθηκαν ουσιαστικά να λειτουργούν υπό κρατική μέριμνα!

Ναι, εκείνο το γνωστό χιλιοτραγουδισμένο θεματάκι της ΕΡΤ και των «τηλεοπτικών δικαιωμάτων» της μισής Σούπερ Λιγκ που κατέληξαν στην τηλεόραση όλων των Ελλήνων αντί του συμβολικού ποσού των 52 εκατ ευρώ (51.715.110,40 ευρώ). Μπορεί η χώρα μας να έχει βγάλει στο σφυρί όλα τα ασημικά που απέμειναν στη βιτρίνα της, μπορεί να έφτασε στο σημείο να ξεπουλά ως και νοσοκομεία.

Μπορεί να λειτουργεί βραχίονες της κοινωνίας μας με πολιτικές ντροπής (συντάξεις, υγεία, παιδεία) ο Αλέξης Τσίπρας όμως με τον Πάνο Καμμένο είναι ποδοσφαιρόφιλοι. Σε τέτοιο βαθμό που έδωσαν τα «διπλά» και βάλε, ώστε η ΕΡΤ να μεταδίδει τηλεοπτικά τους αγώνες του Παναθηναϊκού, του Άρη αλλά και του Ατρομήτου, της Λαμίας, της Ξάνθης, του Απόλλωνα και του Παναιτωλικού στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ!

Συμφωνία διετής που επί της ουσίας ανατινάζει και τον ανταγωνισμό (όπως θα εξηγήσουμε αργότερα) αλλά σιγά μην έφτασε η σκέψη τους ως εκεί. Το κίνητρο ήταν αγνό: Να κόβει από τις συντάξεις και να δίνει τη μπάλα στον λαό βάζοντας στις τσέπες επτά συγκεκριμένων επιχειρηματιών αυτό το… συμβολικό ποσό που λέγαμε.

Ενδιαφέρθηκε και το Epsilon του Ιβάν Σαββίδη να προσφέρει τηλεοπτική στέγη στις επτά ΠΑΕ. Η προσφορά του έφτασε ως τα 24 εκατ ευρώ για δύο χρόνια. Εδώ όμως η εταιρία είναι ιδιωτική. Πάτησε στον ρεαλισμό και στους πραγματικούς νόμους της αγοράς. Ο Νίκος Παππάς και ο Υφυπουργός Βασιλειάδης δεν χρειάστηκαν τέτοιες πρακτικές. Δικά τους άλλωστε ήταν τα χρήματα που δέσμευσαν;

Στον Έλληνα φορολογούμενο φεσώθηκαν, με την πρώτη εκτίμηση να κάνει λόγω για μια επιβάρυνση της τάξης των 28 εκατ ευρώ καθώς θεωρητικά τα υπόλοιπα η «επένδυση» μπορεί και να τα βγάλει. Αυτά τα 28 εκατ ευρώ είναι επί της ουσίας τα χρήματα του πρώτου έτους συμφωνίας (για την ακρίβεια 27.977.996,80 ευρώ προβλέπονται για τη σεζόν 2018-19).

Συμπτωματικά πρόκειται πάνω-κάτω για το ίδιο ποσό το οποίο πληρώνει ετησίως ο COSMOTE TV για να δελεάσει τους συνδρομητές του, εξασφαλίζοντας τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και του Γιουρόπα Λιγκ. Η ΕΡΤ θα δείξει φέτος μέσω των 7 ομάδων περίπου 100 ματς. Ο COSMOTE σχεδόν με τα ίδια χρήματα (30 εκατ ευρώ) έχει εικόνα από 343 ματς στις δύο κορυφαίες διοργανώσεις που όχι μόνο σου δίνουν την ευκαιρία να παρακολουθήσεις τον Μέσι, τον Ρονάλντο, τη Λίβερπουλ και τη Μπάγερν αλλά και που σου εξασφαλίζουν το δικαίωμα θέασης στα ευρωπαϊκά ματς της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού!

Το παραμύθι εναντίον της NOVA

Η ΕΡΤ για να δείξει Λαμία και Απόλλωνα πληρώνει 267.000 ευρώ ανά παιχνίδι. Ο COSMOTE τη Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ και τέλος πάντων την αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου την πληρώνει ανά ματς κάτι λιγότερο από 87, 500 ευρώ. Η συγκεκριμένη συνδρομητική τηλεόραση έχει έσοδα από συνδρομητές και βεβαίως βγαίνει στην διαφημιστική αγορά με ένα κορυφαίο αθλητικό προϊόν.

Η ΕΡΤ των 2.256 υπαλλήλων δεν μπορεί να εξασφαλίσει έστω το… μίνιμουμ, της εσωτερικής τηλεοπτικής παραγωγής. Το… πάσαρε στην Σούπερ Λιγκ, που έκανε διαγωνισμό και μέσω του συνεταιρισμού τις παραγωγές της έχει αναλάβει η Nova, η άλλη συνδρομητική τηλεόραση της χώρας που διατηρεί και τα δικαιώματα των υπολοίπων ομάδων του πρωταθλήματος.

Η κρατική τηλεόραση λοιπόν αποφάσισε πως τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Λαμίας είναι τρεις φορές ακριβότερα από εκείνα της Ρεάλ Μαδρίτης και η Κυβέρνηση πλήρωσε με την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενο αυτή την «ισοτιμία»! Μιλάμε για ένα αυθεντικό αριστούργημα που φέρει την υπογραφή του υπουργού διαστήματος Νίκου Παππά ο οποίος δεν πήρε τυχαία το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο (μόνο κάποιος… από το διάστημα θα μπορούσε να προχωρήσει ένα deal αυτού του είδους) και βέβαια του Υφυπουργού Βασιλειάδη που πιστός στον… δρόμο που χάραξε ο προκάτοχος του Κοντονής, συνεχίζει να προκαλεί γενικώς.





Γιατί η Κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση; Προφανώς όχι γιατί τελείωσαν τα μνημόνια και είπε ο ΣΥΡΙΖΝΕΛ να μας κάνει ένα δώρο. Η ψηφοθηρία δεν είναι ανακάλυψη της νέας εποχής. Απλά έφτασε στην τελειοποίηση του. Παράλληλα υπάρχει ο μεγάλος… πόνος του ελέγχου του προϊόντος και η πίεση που μπορεί να ασκηθεί μέσα από ένα δώρο 52 εκατ ευρώ σε 7 επιχειρηματίες.

Ίσως θυμάστε τις προχθεσινές μπουνιές που έπεσαν στο συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ. Σκεφτείτε τους πρωταγωνιστές, δώστε και σημασία στην πληροφορία ότι στην οθόνη του κινητού ενός ιδιοκτήτη «έσκαγαν» διαδοχικά μηνύματα του Υφυπουργού που ήταν online και ίσως τα κομμάτια του παζλ σας προσφέρουν την εικόνα που θέλετε. Η Κυβέρνηση πάτησε στην ΕΠΟ με τον Κοντονή και έφτασε σε σημείο να μιλά μόνη της με FIFA και UEFA θέλοντας να «αποφασίζει» εκείνη για τις επενδύσεις και τα λεφτά των άλλων.

Τώρα «πάτησε» με τον τρόπο αυτό και στην άλλη κορυφή του πρωταθλήματος. Αυτή της Σούπερ Λιγκ. Του συνεταιρισμού των ομάδων. Από αυτά τα 52 εκατ ευρώ τα 2 πηγαίνουν απευθείας στην χορηγία του πρωταθλήματος. Γιατί; Γιατί έτσι! Και σε όποιον αρέσει. Μας ρώτησαν για κάτι άλλο για να το επαναλάβουν τώρα στο «νταραβέρι» που λέγεται ποδόσφαιρο…

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου