ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ προς κυρία Ιωάννα Μπέκου: Ένα μεγάλο ευχαριστώ, και δυο λόγια αυθόρμητα και πηγαία για τον μειλίχιο φίλο και συμπολίτης μας, Γιώργο Καραγκιόζη..






Ένα μεγάλο ευχαριστώ, και δυο λόγια αυθόρμητα και πηγαία για τον μειλίχιο
φίλο και συμπολίτης μας, Γιώργο Καραγκιόζη, που ο πλοηγός του Αχέροντα τον πήρε, πρόωρα, για τα Ηλύσια Πεδία.

«Αυτά τα βιβλία είναι τα βιβλία του Γιώργου, από την μεταπτυχιακή του διατριβή στα οικονομικά και από την λογοτεχνική μας φιλαναγνωσία, και τα φέρνω στη Βιβλιοθήκη, με την εκπεφρασμένη θέληση του, να φανούν χρήσιμα για τούς σπουδαστές που αδυνατούν να τα αγοράσουν !». Ήταν η διατύπωση της γυναίκας του, Ιωάννας Μπέκου, εναποθέτοντας, το ευάριθμο φορτίο, στην είσοδο των γραφείων της Βιβλιοθήκης.




Η διάχυτη συγκίνηση, μας έφερε την εικόνα του μειλίχιου φίλου μας. Μια εικόνα, από το γραφείο της ΤΕΔΚ, της εποχής των ουσιαστικών παρεμβάσεων για την αναβαθμισμένη λειτουργία της Δημοκρατίας και της ανάπτυξης του Τόπου. Να στέκεται προσηνής, πράος, φιλικός, δοτικός, με ανεπιτήδευτη απλότητα, στην εξυπηρέτηση των αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών. Μια εικόνα που, ο πλοηγός του ποταμού της λήθης, αδυνατεί να την αφαιρέσει από το μνημονικό των ανθρώπων που συνεργάστηκαν μαζί του…Μια εικόνα από την καθημερινή του προσπάθεια στους δρόμους της αυτομόρφωσης και της προσφοράς, που έρχεται, σήμερα, η δωρεά της προσωπικής του Βιβλιοθήκης, να υπομνήσει τις κοινωνικές του ευαισθησίες, παραχωρώντας τα βιβλία της πολύμοχθης τριβής του, που τον βοήθησαν στην επίτευξη της άρτιας εξειδίκευσης του, ως οικονομολόγος επιστήμονας, με την μεταπτυχιακή, διπλωματική του επιτυχία, στο δανειστικό τμήμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης.
Μια εικόνα, που παρά τη σιωπηλή της άρθρωση, με την εναπόθεση των βιβλίων, πήρε τον ήχο της πράξης και γέμισε την ατμόσφαιρα από τα μικρομόρια της ευγνωμοσύνης, που εξιονισμένα θα περιβάλουν τα χρήσιμα βιβλία της δωρεάς του και είναι αναμφίβολα σίγουρο, πως θα επικάθονται στο νου, όσων θα επιζητήσουν την συμπληρωματική γνώση, για το δικό τους ταξίδι στην επαγγελματική τους ανέλιξη.
Μια εικόνα ανυπότακτη, που, όσος καιρός κι αν περάσει, θα παραμένει ανεξίτηλη στις αναφορές των κωδικοποιημένων κοινών παραστάσεων που έχουν ενθυλακωθεί στην μνήμη αυτών που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να περιβληθούν από την φιλία του.
Ο προϊστάμενος
Ζαγκανίκας Σίμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου