ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Σε 10 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε καθαρίστρια που πλαστογράφησε απολυτήριο Δημοτικού



Σε 10 χρόνια από 15 χρόνια κάθειρξη... μείωσε την ποινή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας,
53χρονη καθαρίστρια, η οποία είχε πλαστογραφήσει απολυτήριο Δημοτικού για να πληροί τα τυπικά προσόντα για θέση τακτική καθαρίστριας σε κρατικό παιδικό σταθμό το 1996.

Το αδίκημα της πλαστογραφίας έχει παραγραφεί, η καθαρίστρια όμως καταδικάστηκε για απάτη κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημιά.




Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τις δυο δίκες, η 53χρονη, πήρε εκείνη την εποχή ένα πιστοποιητικό που αποδείκνυε ότι είχε φοιτήσει στην Ε' Τάξη και το άλλαξε σε ΣΤ' Τάξη. Η τότε επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων «παραπλανήθηκαν και τη διόρισαν».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο «από τότε μέχρι και τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η πράξη της, καταβλήθηκαν μικτές αποδοχές αρκετών χιλιάδων ευρώ», με την υπεράσπιση να αντιτείνει πως «τα εργάστηκε αυτά τα χρόνια» προσθέτοντας πως «έδειξε ζήλο και αφοσίωση» γεγονός για το οποίο προσκομίστηκαν και σχετικές εκθέσεις.

Η ίδια η 53χρονη δήλωσε στο δικαστήριο πως βρισκόταν «σε απελπιστική κατάσταση» και πως «δεν γνώριζα πως αυτό που έκανα ήταν τόσο επιβαρυντικό». Απολογούμενη, σημείωσε πως «Εγώ το έκανα, το παραδέχομαι, όμως δεν μπορώ να το πάρω πίσω». Η κατηγορούμενη ζήτησε από το δικαστήριο «μια δεύτερη ευκαιρία», όμως το τελευταίο της την αρνήθηκε.

eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου