ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Ένα γλυπτό της φύσης στα έγκατα της γιαννιώτικης γης



 Είναι ένα από τα
σημαντικότερα και πιο εντυπωσιακά σπήλαια στην Ελλάδα και όχι μόνο. Όποιος το επισκέπτεται στέκεται αναμφίβολα με δέος απέναντι στο μεγαλείο τη φύσης, σε αυτό το μοναδικής ομορφιάς γλυπτό. Ο λόγος για το σπήλαιο του Περάματος, στα Ιωάννινα.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ανακαλύφθηκε τυχαία το 1940, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από την πόλη των Ιωαννίνων, στην περιοχή Πέραμα και δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα, το σπήλαιο αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα της περιοχής, που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί.


Ουσιαστικά το σπήλαιο είναι τμήμα της κοίτης υπόγειου ποταμού, ηλικίας περίπου 1.500.000 ετών. Καλύπτει συνολικά έκταση που πλησιάζει τα 150.000 τετραγωνικά μέτρα ενώ η τουριστική διαδρομή ξεπερνά κατά τι το ένα χιλιόμετρο.


Σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε εντυπωσιακούς συνδυασμούς συναρπάζουν τους επισκέπτες ενώ το 1956 ανακαλύφθηκαν εκεί απολιθωμένα δόντια και οστά της αρκούδας των σπηλαίων.

Το σπήλαιο αποτελείται από πολλές διαδοχικές αίθουσες και διαδρόμους, υπάρχει όμως και ένα μέρος του που παραμένει ανεξερεύνητο. Είναι το λεγόμενο «Άγνωστο Σπήλαιο».




































newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου