ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Μητροπολίτης Πειραιώς: Ο Ιερώνυμος δεν μπορεί να εκφράζει μόνος του την εκκλησία

«Η κυβέρνηση έδειξε το αληθινό της πρόσωπο του αυταρχισμού και της δολιότητας»




Την άποψη πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν μπορεί να εκφράζει μόνος του την εκκλησία
και ότι έπραξε καθ' υπέρβασιν της εξουσίας του εξέφρασε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΪ.

«Η κυβέρνηση έδειξε το αληθινό της πρόσωπο του αυταρχισμού και της δολιότητας. Υπεύθυνος για τον αυταρχισμό που εκδηλώνεται είναι οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος» τόνισε, σημειώνοντας παράλληλα πως το κλειδί των εξελίξεων το κρατά ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος.

«Πήγαν να παγιδεύσουν την εκκλησία πετώντας μας από το μισθολόγιο, θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους», ανέφερε επίσης ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

Ανέφερε ότι η εκκλησία διοικείται βάσει του συνοδικού θεσμού «όπως ακριβώς οι Άγιοι Απόστολοί μας παρέδωσαν». Πρόσθεσε ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι ο πρώτος μεταξύ 81 ίσων. «Η ορθόδοξη εκκλησία είναι συνοδική και όχι ενός ανδρός αρχή όπως η Παπική», ανέφερε.





Εξήγησε πως ο μόνος που υποχρεώνει την εκκλησία είναι το ιερό σώμα της ιεραρχίας και ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι απλά εντολοδόχοι οι οποίοι μπορεί και να λειτουργούν καθ’ υπέρβαση.

Θέλουν να καταστήσουν ανίσχυρη την εκκλησία αλλά θα βρουν μπροστά τους την Ευρώπη και την ΕΣΔΑ, είπε, υπογραμμίζοντας ότι αν κατατεθεί στη βουλή νομοσχέδιο με αυτό το περιεχόμενο θα καταθέσει άμεση προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Δεν ζητούμε χαριστική συμπεριφορά και αντιμετώπιση αλλά νομιμότητα και ηθική διάσταση των πραγμάτων, αν προσφύγουμε στα δικαστήρια θα δικαιωθούμε», ανέφερε.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου