ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ  Γρεβενών : Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου




45 χρόνια έχουν περάσει από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, όπου ο ελληνικός λαός με
μπροστάρη τη νεολαία έδωσε τη μάχη για ψωμί, παιδεία, ελευθερία. 45 χρόνια από τη θαρραλέα μάχη ενάντια στο φασισμό που συγκίνησε και ενέπνευσε τον ελληνικό λαό και αποτέλεσε την αρχή του τέλους της χούντας των Συνταγματαρχών. 45 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο αποτελεί σύμβολο και πηγή έμπνευσης στον διαρκή αγώνα για δημοκρατία και ελευθερία. Σήμερα, τα αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείο παραμένουν επίκαιρα καθώς σηματοδοτούν:

- τον αγώνα κατά της φτώχειας. Στο σημερινό πλαίσιο παγκοσμιοποίησης με την επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού και την μετακύλιση των επιπτώσεων της τραπεζικής κρίσης στις πλάτες των λαών, όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε η φτώχεια του λεγόμενου τρίτου κόσμου, αλλά δημιουργήθηκε μια τάξη νεόπτωχων σε Ευρώπη και Αμερική. Η απάντηση στην ανθρωποφάγα λογική που έχει επικρατήσει μόνο πολιτική μπορεί να είναι: προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, προστασία των κοινωνικά αδύναμων και φρένο στην αλόγιστη συγκέντρωση πλούτου στα χέρια των λίγων και προνομιούχων.

- τον αγώνα κατά του φασισμού. Ειδικά σήμερα, που η ακροδεξιά σε όλη την Ευρώπη με ρητορική μίσους και πράξεις βίας επιτίθεται σε κοινωνικά αδύναμους, μετανάστες και σε οποιονδήποτε φαντάζει «διαφορετικός», θεωρώντας τους ως πηγή κάθε κακού, είναι σημαντικό να απαντήσουμε με αλληλεγγύη, διεκδικώντας την ισονομία των πολιτών ανεξάρτητα από φύλο, καταγωγή, θρησκευτικές πεποιθήσεις ή σεξουαλικό προσανατολισμό.

- τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν παιδεία. Την ώρα που οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης συνεχώς επαναφέρουν την συζήτηση για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων γίνεται μια προσπάθεια από τη σημερινή κυβέρνηση για ίδρυση μεγάλων και ισχυρών πανεπιστημίων. Ειδικά για την περιοχή μας, η ίδρυση του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας με Πανεπιστημιακά τμήματα και στα Γρεβενά, φιλοδοξεί να φέρει τα μέγιστα οφέλη τόσο για την ποιότητα της παιδείας, όσο και στις τοπικές κοινωνίες.


Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου