ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Άρωμα Ελλάδας» στο Στρασβούργο, από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Γρεβενών (video)


Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Γρεβενών, με δεκαοχτώ (18) χορευτές και χορεύτριες, με
τρεις (3) λαϊκούς Γρεβενιώτες μουσικούς και τη χοροδιδάσκαλό τους συμμετείχε στην εκδήλωση με τίτλο «quinzaine culturelle hellenique» (Δεκαπενθήμερο Ελληνικού Πολιτισμού) στο Στρασβούργο, μετά από πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής, στην οποία είναι μέλος και ο συμπατριώτης μας πατέρας Χρήστος Φιλιώτης.





Αποτελεί τιμή και χαρά η παρουσία του χορευτικού μας σε ένα τόσο μεγάλο πολιτιστικό γεγονός , γιατί παρουσίασε ενώπιον της Ελληνικής Κοινότητας και πολλών Γάλλων Φιλελλήνων ένα μέρος της πλούσιας και αστείρευτης ελληνικής παράδοσης στην πιο αυθεντική της μορφή.

Συγκεκριμένα οι χορευτές και οι χορεύτριες παρουσίασαν με ζωντάνια και ψυχή, χορούς και έθιμα από τα Γρεβενά , τη Θεσσαλία και την Ήπειρο σε δύο παραστάσεις. Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Λουξεμβούργο και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής και Χορού στο Στρασβούργο, παρουσία του έλληνα πρέσβη, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου , όπου μάγεψε Έλληνες και Γάλλους «υποχρεώνοντας» τους θεατές σε παρατεταμένα χειροκροτήματα και επευφημίες!





Θερμές ευχαριστίες στην Οργανωτική Επιτροπή και συγκεκριμένα στον Πατέρα Χρήστο Φιλιώτη για τη ζεστή φιλοξενία, στους χορευτές και χορεύτριες για την άψογη παρουσία τους , στους μουσικούς Κασιάρα Αλέξη, Κουρίτα Νικόλαο και Καλαμόπουλο Σωκράτη που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους .

Τη διδασκαλία και την επιμέλεια του προγράμματος καθώς και την οργάνωση της αποστολής είχε η χοροδιδάσκαλος, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με Ειδικότητα στους Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς κ. Κατερίνα Προκόβα-Λιάμπα.

Και εις άλλα με υγεία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου