ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Συγκλονίζει τραγωδία στο Βόλο -Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό, αγκαλιασμένο, παραμονή Χριστουγέννων



Συγκλονίζει η τραγωδία που φέρνουν στο φως τοπικά ΜΜΕ του Βόλου.


Ζευγάρι στο χωριό Ανω Λεχώνια (μια γυναίκα ηλικίας 74 ετών και ένας άνδρας 68 ετών) που βιοποριζόταν με τη συνδρομή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», βρέθηκαν χθες το μεσημέρι, παραμονή Χριστουγέννων, νεκροί στο κρεβάτι τους από την κοινωνική λειτουργό του προγράμματος, που τους επισκέφθηκε.

Αμεσα στον τόπο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ στο σπίτι μετέβησαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός του ΕΚΑΒ διαπίστωσε τον θάνατο και των δύο ηλικιωμένων που φαίνεται ότι βρίσκονταν στο κρεβάτι ξαπλωμένοι όταν συνέβη το μοιραίο, ενώ οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας έλεγξαν κάθε στοιχείο προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας όπως και τελικά συνέβη.

Συγκίνηση για το ζευγάρι που βρέθηκε νεκρό

Την έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου των ηλικιωμένων, τα οποία εκτιμάται ότι ήταν παθολογικά, ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου από το οποίο διατάχθηκε και η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Το ζευγάρι, το οποίο ζούσε αποκομμένο με δική του επιλογή αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα μεγάλα προβλήματα.

Η 74χρονη είχε σκελετωθεί και δυσκολευόταν ακόμη και να σιτιστεί.

Οι συνθήκες στο σπίτι όπου ζούσε το ζευγάρι, περιγράφονται ως άθλιες.

Ο άνδρας ήταν καλύτερα στην υγεία του, όμως αντιμετώπιζε και εκείνος προβλήματα. Κανένας από τους δύο τους δεν είχε καμία άλλη βοήθεια από το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα γνώριζαν από καιρό για τις δραματικές συνθήκες επιβίωσης. Μάλιστα πριν από τρεις εβδομάδες βλέποντας ότι η υγεία της γυναίκας είχε επιδεινωθεί περαιτέρω είχαν μεταφέρει την 74χρονη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου όμως τελικά δεν κρατήθηκε για νοσηλεία.

Παλαιότερα στην αρχή του 2018 οι εργαζόμενοι του προγράμματος είχαν παρέμβει έτσι ώστε η 74χρονη να φιλοξενηθεί από το Γηροκομείο Βόλου, όμως εκείνη δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι της και έκλαιγε.

Οι υπάλληλοι παρενέβησαν και δεύτερη φορά έτσι ώστε η γυναίκα να φιλοξενηθεί σε ίδρυμα. Μάλιστα πριν από μερικές μέρες είχαν πάρει θετική απάντηση από το Γηροκομείο Καναλίων ότι βρέθηκε ένα κρεβάτι. Δυστυχώς, η 74χρονη δεν πρόλαβε να μεταφερθεί εκεί. Άγνωστο πώς και γιατί απεβίωσε μαζί με τον σύζυγό της.

Στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να ριχθεί φως στα ακριβή αίτια του θανάτου των ηλικιωμένων, καθώς εκείνο που προβληματίζει είναι ο σχεδόν παράλληλος θάνατος και των δύο.

Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr,iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου