ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Πώς τα πάνε τα ζώδια με τη ζήλια;



Υπάρχει άνθρωπος που να μη ζηλεύει; Ή μάλλον, ας αλλάξουμε την ερώτηση.

Υπάρχει ερωτευμένος άνθρωπος που να μη ζηλεύει; Ούτε τόσο; Κι είναι σίγουρα ερωτευμένος; Πολλά έχουν γραφτεί αλλά και τραγουδηθεί για τη ζήλια, κάποιοι την έχουν απενοχοποιήσει, άλλοι τη δαιμονοποίησαν κι ορισμένοι την καταχράστηκαν, μα η αλήθεια είναι πως μια μικρή τζουρίτσα ενδιαφέροντος κι επιβεβαίωσης απογειώνει τη γεύση. Προσοχή στις υπερβολές και τους ζηλιάρηδες του Ζωδιακού.

Κριός
Η ζήλια κι ο εγωισμός για κάποιους πάνε μαζί. Ένας απ’ αυτούς φαίνεται να ‘ναι κι ο Κριός. Το ότι τα θέλει όλα δικά του είναι γνωστό, όπως επίσης και το ότι είναι φουλ ανταγωνιστικός κι ως ένα βαθμό αρκετά υπερόπτης. Εννοείται πως ζηλεύει και μάλιστα πολύ, αν αισθάνεται πως κάποιος άλλος έχει αυτό που ο ίδιος επιθυμεί -ή αυτό που θεωρεί πως του ανήκει. Συνεπώς, η ζήλια τον παιδεύει όσο ακόμη βρίσκεσαι στο στάδιο της κατάκτησης ενός στόχου (άρα ως στρατηγική στο φλερτ πιάνει) ή αν αφορά έναν πρώην. Όταν είναι σχέση πάλι, τα πράγματα είναι αλλιώς. Μάλλον επαναπαύεται στη σιγουριά του.

Ταύρος
Αν ζηλεύει ο Ταύρος; Είναι σαν να ρωτάς αν θα βραχείς αν μπεις στη θάλασσα. Έχει απ’ τη φύση του αναπτυγμένο το αίσθημα της κτητικότητας, είτε αυτό αφορά τα πράγματά του είτε τον σύντροφό του, ό,τι είναι δικό του είναι μόνο δικό του. Η πρόθεσή του δεν είναι κακή, καθώς υποκινείται κυρίως από ενδιαφέρον και το φόβο του μη χάσει τον άνθρωπό του, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που η πίεση κι η καχυποψία του είναι τόσο υπερβολικές που μπορούν να γίνουν η αιτία να φύγουν άνθρωποι απ’ τη ζωή του. Η ζήλια του γίνεται εύκολα ελεγκτικότητα κι αν δε θέσεις όρια απ’ την αρχή, δε θα καλοπεράσεις.

Δίδυμος
Ένας Δίδυμος όχι μόνο δε ζηλεύει ποτέ, αλλά αυτό το κατώτερο για εκείνον ένστικτο μπορεί να γίνει κι αιτία για να απομακρύνει ανθρώπους από κοντά του, αν αισθανθεί πως θέλουν να τον ελέγξουν και να τον περιορίσουν. Ελεύθερη φύση, κατακρίνει αυτό το πνίξιμο που κάποιοι ονομάζουν ενδιαφέρον και φυσικά αρνείται να το ανεχτεί σε μια σχέση. Ερωτικά, λοιπόν, μόνο χιουμοριστικά μπορεί να υποκριθεί πως ζηλεύει για να πειράξει το ταίρι του και να δημιουργήσει μια παιχνιδιάρικα διάθεση. Αυτό που είναι πιο κοντά στη ζήλια για εκείνον είναι ο θαυμασμός όταν συναντά ανθρώπους δημιουργικούς και πολυταξιδεμένους, κάνοντας τη σκέψη πως θα ήθελε να τους μοιάσεις.

Καρκίνος





Και ζηλεύει και το δείχνει και λογαριασμό δε δίνει! Γιατί έτσι είναι το σωστό το Καρκινάκι, το κτητικό και το συναισθηματικό. Γιατί μπορεί να φαίνεται ήσυχος και συγκαταβατικός στους απ’ έξω, αλλά όταν μιλάμε για ζήλια γίνεται χειρότερος κι από Σκορπιό στα πιο ερωτοχτυπημένα του. Το μόνο που θέλει είναι να αισθανθεί οικειότητα στη σχέση και να ‘ναι σίγουρος πως το ματάκι σου δεν τσιλημπουρδίζει. Αν φροντίσεις αυτά να του τα επιβεβαιώσεις σύντομα θα ηρεμήσεις. Κι εσύ κι αυτός κι η γειτονιά!

Λέων
Ασφαλώς και ζηλεύει το παθιάρικο Λιονταράκι κι αφόρητα κιόλας -ειδικά όταν είναι ερωτοχτυπημένο. Μα μην περιμένεις να το παραδεχτεί ποτέ. Δε μιλάμε στον πιο περήφανο του Ζωδιακού για κατώτερα ένστικτα, ντροπή! Θα προσπαθήσει να το κρύψει και να το καταπιεί, θα το βαφτίσει αξιοπρέπεια και θα ρίξει εξ ολοκλήρου το φταίξιμο στον άλλον που τον προκαλεί με τη συμπεριφορά του. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο άλλος να το απολαμβάνει λιγάκι και να το κάνει κι επίτηδες για να ταράξει τον βασιλιά. Τι νομίζατε;

Παρθένος
Ο συνετός και χαμηλών τόνων Παρθένος δεν επιτρέπει στον εαυτό του να ζηλέψει, μιας κι ως φιλοσοφημένος έχει αναλύσει στον εαυτό του πολλές φορές το θέμα των ορίων μέσα σε μια σχέση. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στιγμές που χάνει κι αυτός τα λογικά του κι αναζητά να βρει απαντήσεις όταν κάτι του φαίνεται ύποπτο. Σπανίως, όμως, θα κάνει έκρηξη. Θα σε βάλει κάτω και θα σου ζητήσει να το συζητήσετε μέχρι να ηρεμήσει -κι ας αργήσει.

Ζυγός
Ζήλια; Τι είναι αυτό; Δεν τη βρίσκει τη λέξη καν στο λεξικό ο Ζυγός. Γιατί δε ζηλεύει. Τέλος. Τουλάχιστον έτσι μας λέει. Είναι βασικό να μην πληγεί η εικόνα που του αρέσει να διατηρεί στον κόσμο κι έτσι ό,τι θα τον έβλαπτε, ακόμα κι η ζήλια μες στη σχέση του, είναι κάτι που αρνείται πεισματικά να παραδεχτεί. Φυσικά δεν μπορεί και να δεχθεί να μην είναι πρώτη επιλογή, το αντικείμενο θαυμασμού κι ο δέκτης όλης της αγάπης του ανθρώπου που τον ενδιαφέρει, όμως μην περιμένεις ούτε να στο πει ούτε να το δείξει. Θα κακιώσει, όλη η γλυκύτητά του θα μετατραπεί σε ψυχρότητα και τα παιχνίδια παθητικής επιθετικότητας θα ξεκινήσουν.

Σκορπιός
Χέρι-χέρι με το πάθος έρχεται και η κτητικότητα, η οποία με τη σειρά της χαρακτηρίζεται απ’ τη ζήλια. Το Σκορπιδάκι μας το ξέρει καλά κι ως ζώδιο-εκπρόσωπος του πάθους, είναι φημισμένο και για τη ζήλια του. Αν ρωτήσεις τον ίδιο θα σου πει φυσικά πως δε ζηλεύει. Ίσως, όμως, και να μην είναι τόσο ψέμα. Γιατί, στην πραγματικότητα, αυτό που του προκαλεί όλο αυτό το χάος είναι καθαρά φόβος. Άπαξ κι ερωτευτεί, νιώσει κι επενδύσει σε κάποιον, τρέμει απ’ το φόβο του μην τον χάσει. Κι έτσι βγαίνει και το κεντρί με το δηλητήριο που απειλεί τους πάντες γύρω του -ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό.

Τοξότης
Για τον Τοξότη μας δεν τίθεται θέμα ζήλιας. Μπορούμε μάλιστα να πούμε ότι είναι απ’ τους λίγους του Ζωδιακού που έχει θετική αντίδραση στο συναίσθημα. Όμως μην προτρέχουμε. Αρχικά, για να νιώσει αυτό το τσίμπημα ο Τοξότης, θα πρέπει να ‘χει βρεθεί –κατά τη γνώμη του– άξιος αντίπαλος. Δε θα δώσει καν σημασία αν πιστεύει πως ο άλλος δεν αναμετρείται μαζί του. Αν όμως αισθανθεί ότι απειλείται, θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό στην εκ νέου διεκδίκηση του προσώπου που έχει ερωτευτεί. Αν αυτό –αν αυτός ο ίδιος, δηλαδή– δεν αρκεί για να σε κρατήσει κοντά του, είσαι ελεύθερος να φύγεις, χωρίς κακίες.

Αιγόκερως





Ο Αιγόκερως αγαπά τη λογική και την αυτοκυριαρχία. Τη ζήλια του, λοιπόν, θα την κάνει επιχείρημα. Θα τα κάτσει κάτω και θα υπολογίσει: Έχει λόγο να ζηλεύει; Τι σημαίνει ζήλια; Μήπως είναι συνώνυμη της ανασφάλειας; Ο άνθρωπος που έχει δίπλα του τον γεμίζει; Τον κάνει να νιώθει ωραία; Όλες αυτές οι σκέψεις θα περάσουν απ’ το μυαλό του και κάπως έτσι θα καταπνίξει τα κτητικά του ένστικτα και θα βάλει το μυαλό του σε μια σειρά.

Υδροχόος
Ο Υδροχόος ζηλεύει όσο κι αν δεν τον αφήνει η αέρινη του φύση να το παραδεχτεί. Ζηλεύει κι ασφυκτιά κι ο ίδιος γιατί δεν επιτρέπει στον εαυτό του να ζηλεύει. Οπότε αφού πρώτα θυμώσει με τον εαυτό του που νιώθει ζήλια, μετά θα θυμώσει μ’ εκείνον που του την προκαλεί και κάπως έτσι δε θα παραδεχτεί ανοιχτά ότι ζηλεύει, αλλά θα εφεύρει μια δικαιολογία για να δημιουργήσει ένταση, συζήτηση ή καβγά και να καλύψει το γεγονός ότι ζηλεύει, το ανεπίτρεπτο δηλαδή. Εσύ κατάλαβες; Ούτε εκείνος!

Ιχθύς
Ο ανασφαλής Ιχθύς δεν πέφτει απλά στην παγίδα της ζήλιας, αλλά τη στήνει κι ωραιότατα μόνος του και μάλιστα απ’ το πουθενά. Αν αισθανθεί παραμελημένος, αν νιώσει πως δεν του μίλησες γλυκά, αν ξυπνήσει στραβά κι αρχίσει να ‘χει αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις για τα συναισθήματά σου, θα κάνει σενάρια και φυσικά σκηνές. Ζηλεύει κυρίως γιατί θέλει να ‘ναι το επίκεντρο της προσοχής του συντρόφου του, γι’ αυτό και λαμβάνει τη ζήλια σαν επιβεβαίωση αγάπης. Στους άλλους δε ζηλεύει ποτέ πόσα έχουν, ούτε κι ασχολείται με τα υλικά αγαθά, θα ζηλέψει όμως λιγάκι έναν έρωτα που θα ήθελε κι ο ίδιος πολύ να ζήσει.


pillowfights.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου