Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018

Συλλήψεις μαθητών για καταλήψεις στο Αγρίνιο – Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

Διαψεύδει το υπ. Παιδείας..


Στις συλλήψεις των τεσσάρων μαθητών του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου και των τεσσάρων γονιών προχώρησε χθες η

Αστυνομία ενώ αναζητείται ένας ακόμη μαθητής και ο γονέας του.

Οι μαθητές, ηλικίας 14 έως 16 ετών, κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, καθώς φέρονται ότι «υποκίνησαν» τη συνέχιση της κατάληψης του σχολείου τους, την Παρασκευή. 

Όπως αναφέρει το agriniopress.gr, το Γυμνάσιο τελούσε υπό κατάληψη και την προηγούμενη ημέρα για το Μακεδονικό, όπως και άλλα σχολεία στην Αιτωλοακαρνανία.

Ωστόσο, ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ειδοποίησε την Αστυνομία πως το σχολείο εξακολουθούσε να μη λειτουργεί λόγω μίας μικρής «μειοψηφίας» μαθητών που «υποκινεί» την κατάληψη. Η Αστυνομία με τη σειρά της ενημέρωσε τον αρμόδιο εισαγγελέα, με αποτέλεσμα τη σύλληψη των μαθητών και των γονιών τους.


Η διεύθυνση του σχολείου πάντως αρνείται ότι υπέβαλε μηνύσεις σε βάρος των μαθητών, αναφέροντας πως οι εισαγγελικές αρχές παρενέβησαν αυτεπαγγέλτως.


Διαψεύδει το υπ. Παιδείας ότι συνελήφθησαν μαθητές στο Αγρίνιο για υποκίνηση κατάληψης σχολείου
Διαψεύδει το υπ. Παιδείας ότι συνελήφθησαν δύο μαθητές γιατί υποκίνησαν κατάληψη σε σχολείο στο Αγρίνιο, όπως ανέφερε δημοσίευμα τοπικού site. 
Το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ακόμη ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς παράνομο «μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις».
Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας: 
«Fake News  η σύλληψη δύο μαθητών στο Αγρίνιο
Με αφορμή ψευδές δημοσίευμα της ιστοσελίδας Agriniopress -το οποίο αναπαράχθηκε και από άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες- περί δήθεν σύλληψης δύο ανήλικων μαθητών Γυμνασίου σε σχολείο στο Αγρίνιο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει:
Καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο. Θα ήταν εξάλλου εντελώς παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις.
Είναι προφανής ο στόχος τόσο του αρχικού δημοσιεύματος όσο και της αναπαραγωγής του από ορισμένες ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την δήθεν είδηση χωρίς να επιβεβαιώσουν αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».
 iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου