ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. ζητά μέλη στην Δυτική Μακεδονία..




Ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. ιδρύθηκε το 2017 και αφορμή
αποτέλεσε ο ανάλγητος, απάνθρωπος και αντισυνταγματικός νόμος 4387/2016, ο οποίος με το άρθρο 12:
• μειώνει το ποσοστό χορήγησης σύνταξης θανάτου άμεσα από το 70 στο 50%.
• βάζει ηλικιακά όρια χορήγησης σύνταξης με αποτέλεσμα όποια κυρία έχει την ημέρα θανάτου του συζύγου ηλικία από 52 έως 55 ετών παίρνει σύνταξη για 3 χρόνια, διακόπτεται και επαναχορηγείται όταν αυτή γίνει 67 ετών, ενώ χορηγεί σύνταξη ΜΟΝΟΝ για 3 χρόνια σε όσες κυρίες είχαν την ατυχία να έχουν ηλικία κάτω των 52 ετών όταν έχασαν το σύζυγό τους. Τα όρια διαφοροποιούνται όταν υπάρχουν ανήλικα παιδιά.
• με τροποποίηση καθορίσθηκαν ως κατώτατα όρια σύνταξης θανάτου για 15 συντάξιμα χρόνια του εκλιπόντος το ποσό των 360 ευρώ και για 20 συντάξιμα χρόνια το ποσό των 384 ευρώ.
Γυναίκες απ' όλη την Ελλάδα, που έχασαν το σύζυγο τους είτε σε εργατικά ατυχήματα, είτε λόγω ασθενειών, γίνονται καθημερινά μέλη του συλλόγου και διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Η προσπάθεια ενημέρωσης και εγγραφής μελών έχει ξεκινήσει Δυτική Μακεδονία, νομό Κοζάνης και φυσικά και στην Π.Ε. Φλώρινας.
Τα μέλη του συλλόγου καλούν όσες γυναίκες επιθυμούν να επικοινωνήσουν, προκειμένου να ενημερωθούν και να εγγραφούν, στα τηλέφωνα: 6977772447 Γρηγοριάδου Φυλιώ Πτολεμαίδα και 6987074478 Βούλα Σανακίδου Φλώρινα. Περισσότερα για τον σύλλογο ΑΞ.Ι.Α. μπορείτε να διαβάσετε στο ιστολόγιο του (http://aksia124387.blogspot.gr) και στο facebook (https://www.facebook.com/groups/1878492582388372).





Η τροποποίηση του άρθρου 12 του Νόμου Κατρούγκαλου που θίγει τις χήρες κάτω των 55 ετών, η άρση των ηλικιακών κριτηρίων κατάργησης της σύνταξης χηρείας, η επαναφορά του ποσοστού της σύνταξης χηρείας από το 50 στο 70%, είναι ορισμένα από τα αιτήματα που διεκδικεί ο Σύλλογος και αποτελούν τα μόνιμα αντικείμενα διαμαρτυρίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου