ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

30.000 ευρώ πρόστιμο σε κτηνοτρόφο επειδή έσφαξε αρνί!!




Αντιμέτωπος με διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ και παραπομπή σε δίκη
την ερχόμενη Δευτέρα (28/1/2019) βρίσκεται ένας 65χρονος κτηνοτρόφος από το Μοίρα της Πάτρας.Ο λόγος; Επειδή πέρισι το Μεγάλο Σάββατο συνελήφθη να έχει σφάξει ένα αρνί.
Σύμφωνα με την πράξη βεβαίωσης της παράβασης που συνέταξε η αστυνομία μετά από έλεγχο που έκανε, ο κατηγορούμενος διαπιστώθηκε «να έχει σφάξει ένα αρνί ιδιοκτησίας του ο ίδιος, αντί να το έχει πάει στο σφαγείο προκειμένου να σφάξουν το ζώο εκεί».
Στην ίδια πράξη αναγράφεται το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο που ανέρχεται στις 30.000!
Λίγες ημέρες αργότερα ο πολίτης απευθύνθηκε στη διεύθυνση αγροτικής οικονομίας της Περιφέρειας και κατέθεσε ένσταση, δηλώνοντας πως έσφαξε το αρνί λόγω της παράδοσης, δεν γνώριζε ότι έκανε παράβαση και δεσμευόταν ότι δεν θα το επαναλάβει. Ακολούθησε η αποστολή βεβαίωσης της παράβασης από την Αστυνομία στην αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας.




Πέρασαν λίγοι μήνες και το προηγούμενο καλοκαίρι ο κτηνοτρόφος έλαβε κλητήριο θέσπισμα από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών, με το οποίο καλείται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου. Η κατηγορία που του αποδίδεται είναι ότι έσφαξε το αρνί και το τοποθέτησε στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Η υπόθεση έφτασε πρόσφατα και στις υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση έχει την αρμοδιότητα της είσπραξης του διοικητικού προστίμου που προβλέπεται σύμφωνα με την παράβαση που βεβαίωσαν τα αστυνομικά όργανα.
Ο 65χρονος απευθύνθηκε στο Δήμο, καθώς δεν είναι μικρό πράγμα να καλείσαι να πληρώσεις πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για ένα αρνί.
Εκτός από τους ισχυρισμούς που πρόβαλε στην ένστασή του στη διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης, δήλωσε συμπληρωματικά ότι έσφαξε το αρνί την παραμονή του Πάσχα και το μετέφερε από τη στάνη στο σπίτι του αποκλειστικά για προσωπική κατανάλωση.
Η συνέχεια της υπόθεσης, στο νομικό σκέλος της, θα δοθεί στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας την Δευτέρα.

tromaktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου