ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Αδιαφορία για ηλικιωμένους, συνταξιούχους και επαγγελματίες. στο Τσοτύλι του Δήμου Βοϊου..

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ

To Φροντιστήριο των Επιτυχιών στα Γρεβενά

Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019

Αδιαφορία για ηλικιωμένους, συνταξιούχους και επαγγελματίες. στο Τσοτύλι του Δήμου Βοϊου..Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατάστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στο Τσοτύλι
του Δήμου Βοϊου κλείνει τις επόμενες ημέρες αφήνοντας στο έλεος τους κατοίκους όλων των ορεινών χωριών του Δήμου Βοϊου οι οποίοι θα πρέπει να ταξιδεύουν για τις συναλλαγές τους στην Κοζάνη, την Καστοριά, τη Σιάτιστα ή  τα Γρεβενά.

Μιλάμε για έναν από τους μεγάλους Δήμους της Ελλάδος με πάρα πολλά χωριά και πολλούς μόνιμους κατοίκους. Μιλάμε για μια περιοχή (το Άνω Βόϊο) το οποίο απέχει από την έδρα του Δήμου (τη Σιάτιστα) τουλάχιστον μία ώρα. Με συγκοινωνίες σχεδόν ανύπαρκτες ή, εντελώς άβολες αφού για κάποιες μετακινήσεις πρέπει να αλλάξει ο ταξιδιώτης μέχρι και 5 λεωφορεία για να φτάσει στον προορισμό του. Ή, να πάρει ταξί το οποίο χρεώνεται με 1 ευρώ ανά χιλιόμετρο.

Για αυτά λοιπόν τα χωριά – που οι ιθύνοντες δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή τους – η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στο Τσοτύλι είναι η σύνταξη, το συνάλλαγμα και οι πληρωμές. Είναι ο,τι πιο βολικό για τον ανήμπορο, τον ηλικιωμένο, τον φτωχό, τον συνταξιούχο και τον επαγγελματία για μια περιοχή που έχει επτά μήνες χειμώνα και δύσκολες συνθήκες διαβίωσης. Που την κρατάνε ζωντανή οι άνθρωποί της για να μην ερημώσει και χαθεί.

Που είναι λοιπόν η κυβέρνηση που ενδιαφέρεται για αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων;

Γιατί υπέγραψε το κλείσιμο καταστημάτων τραπεζών στην περιφέρεια;

Γιατί μας απαξιώνουν;

Θυμίζουμε σε όλους αυτούς ότι η μέρα που θα ψηφίσουμε, δεν αργεί.

Και δεν ξεχνάμε ούτε τα ψίχουλα που μας πετάνε για επίδομα πετρελαίου με επτά μήνες χειμώνα, ούτε το κέντρο βλαβών της ΔΕΗ που το πήγαν στην Αθήνα με αποτέλεσμα να μένουμε χωρίς ρεύμα μέσα στο χειμώνα ούτε το Τμήμα Αλλοδαπών Βοϊου που μας άφησαν παίρνοντας το Τμήμα Βοϊου 100 χλμ μακριά.

Εμείς θυμόμαστε και δεν κοιμόμαστε.

Ελένη Καρακίτσου
Μέλος Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού – Ηλεκτρονικού Τύπου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου