ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Πόσο συχνά άνδρες και γυναίκες το ...''κάνουν'' μόνοι!

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ

To Φροντιστήριο των Επιτυχιών στα Γρεβενά

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Πόσο συχνά άνδρες και γυναίκες το ...''κάνουν'' μόνοι!Στο παρελθόν είχε εξοστρακιστεί. Μάλιστα γύρω της είχαν πλεχθεί διάφοροι μύθοι και δοξασίες.
Ο λόγος για την αυτοϊκανοποίηση, η οποία πλέον και με την επιστημονική βούλα, θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της ερωτικής ζωής των νέων και όχι μόνο, ανθρώπων.

Μπορεί να αποτελεί ακόμη και σήμερα θέμα ταμπού αλλά τόννοι μελανιού έχουν χυθεί στην προσπάθεια των επιστημόνων να αναλύσουν τη διαδικασία του αυνανισμού τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα. Έτσι παλαιότερα πίστευαν ότι προκαλεί ακόμη και τύφλωση ενώ σήμερα οι ειδικοί την θεωρούν ''ως αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης σεξουαλικότητας''

Πάντως οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων  ξεκαθαρίζουν πως η αυτοϊκανοποίηση είναι μια φυσιολογική συμπεριφορά, χωρίς ηλικιακά όρια.
Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά στους άνδρες είναι πιο συχνή στις νεότερες ηλικίες, ενώ οι γυναίκες αυνανίζονται συχνότερα μετά την τρίτη δεκαετία της ηλικίας τους.
Ενδεικτική εξάλλου είναι έρευνα του Πανεπιστημίου του Chicago, η οποία έδειξε ότι το 85% των ανδρών που ήταν σε μόνιμη σχέση δήλωσε πως αυτοϊκανοποιούνταν με το ποσοστό στις γυναίκες να ανέρχεται στο 45%.
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και  σχετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. Συγκεκριμένα η Mona Chalabi από την ιστοσελίδα συγκέντρωσης στατιστικών FiveThirtyEight ανέλυσε τα δεδομένα από την Εθνική Δημοσκόπηση Σεξουαλικής Υγείας και Συμπεριφοράς (NSSHB) του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα ώστε να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τη συχνότητα και τη διάρκεια της αυτοϊκανοποίησης σε άνδρες και γυναίκες.
Να σημειωθεί εδώ ότι η  δημοσκόπηση NSSHB αφορούσε σε 5.865 Αμερικανούς ηλικίας 14 και 94 ετών. Η Chalabi κατέγραψε τους αριθμούς για τα δύο φύλα ανά ηλικία.
Όπως προκύπτει οι γυναίκες σε ποσοστό 9% αυτοικανοποιούνται δυο έως τρεις φορές την εβδομάδα στην ηλικία των 30 - 39 ετών. Αντίστοιχα το ποσοτό των ανδρών της ίδιας ηλικίας που καταφεύγουν σε αυτή την πρακτική αγγίζει το 20.6%! 
Δείτε στον πίνακα όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία.


iatropedia.gr

1 σχόλιο: