ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Ιανουάριος ο μήνας των πολιτικών εξελίξεων.. - Γράφει ο Νίκος Τσιάτας

..μας δίνουν δύναμη να ασχοληθούμε όσοι διεκδικήσουμε την ψήφο του πολίτη του Δήμου Γρεβενών για μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο..






Ο Ιανουάριος, ο πρώτος μήνας του 2019 προχωράει, με δυσκολίες (Σοφία-Τηλέμαχος-Υπατία, τι άλλο θα μας συμβεί);


Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις πού αφορούν ένα κορυφαίο εθνικό θέμα, την ονομασία της ΠΓΔΜ. Η κυβέρνηση, αφού πήρε ψήφο εμπιστοσύνης με 151 βουλευτές, θα προχωρήσει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, απ’ότι φαίνεται αυτή την εβδομάδα. Η συμφωνία αυτή διχάζει τους πολίτες, όπως έδειξε το συλλαλητήριο στην πλατεία συντάγματος (τα ακραία στοιχεία για ακόμη μια φορά  βρήκαν ευκαιρία να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο). Η κυβέρνηση έκανε (γενναίες) υποχωρήσεις στις πιέσεις της Ε.Ε. (Μέρκελ), του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.






Σ’αυτό το σημαντικό εθνικό ζήτημα έπρεπε να απαντήσει  ΌΧΙ.


Μεγάλο βάρος θα κουβαλά η Αριστερά.


Αλλαγές στην κυβερνητική συνεργασία, ΄΄σπάσιμο΄΄ Σύριζα-ΑΝΕΛ, νέα πρόσωπα στο προσκήνιο. Άραγε θα δούμε νέα άτομα από το Ποτάμι στην κυβέρνηση; Καρέκλες - θέσεις  αλλάζουν, κι ο λαός στο ίδιο έργο θεατής.


Οι φόροι αυξάνονται, οι φορολογούμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν και η εφορία κατάσχει χωρίς έλεος. Μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ; Αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ενώ οι πραγματικές αξίες  είναι αισθητά χαμηλότερες. Οι προσδοκίες των πολιτών για αύξηση μισθών και συντάξεων, για διορισμούς στο Δημόσιο, για άνοιγμα επιχειρήσεων διαψεύστηκαν.          .


Η σημερινή κυβέρνηση είχε υποσχεθεί την ολική ανατροπή του συστήματος αλλά κατόρθωσε να  αμαυρώσει ένα ιδεολογικό ρεύμα.  Ένα ρεύμα που διαμορφώθηκε με αγώνες, με αίμα, με ρήξεις, με θυσίες και με ανατροπές Τονίζω κάποια σημαντικά γεγονότα, χρονικά που διαμόρφωσαν  την πορεία αλλά και την εξέλιξη του αριστερού κινήματος στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.


- 200 χρόνια από την γέννηση του Κάρλ Μάρξ                                                


- 100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση                                             






- 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ                                                               


- 50  χρόνια  από την 12η  ολομέλεια και την ίδρυση του ΚΚΕ εσωτερικού   


- 50  χρόνια από τον Γαλλικό Μάη                                                                       


- 50  χρόνια από την άνοιξη της Πράγας                                                            


-60 χρόνια από τη νίκη της ΕΔΑ στις εκλογές το 1958 (με ποσοστό22,4%  κατέλαβε την 2η θέση στη βουλή)


Πως θα διαμορφωθεί ο χώρος της Αριστεράς και γενικά ο χώρος της κεντροαριστεράς μετά τον Σύριζα (μετά τις εκλογές);


Δεν το γνωρίζουμε, όλοι αναζητούν τρόπο να μιλήσουν σε ένα αριστερό κοινό, που έχει χάσει την εμπιστοσύνη του. Αναζητούν ψηφοφόρους  κεντρώους και αριστερούς. Πολλοί πολίτες, όμως, αδιαφορούν, καθώς έχουν χάσει την πίστη τους.


Οι τελευταίες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο Ποτάμι και στο ΚΙΝΑΛ.


Το Ποτάμι διαλύεται και το ΚΙΝΑΛ οδεύει προς συνέδριο.                                            Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής      ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.


Το 2019 είναι μια εκλογική χρονιά. Μια χρονιά προσδιορισμού.  Εθνικές  εκλογές, Ευρωεκλογές, εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση προεκλογικά προγράμματα, υποσχέσεις, ελπίδα.


Οι δημοτικές εκλογές, για τις μικρές κοινωνίες που ζούμε, είναι πιο σημαντικές, είναι αυτές που θα καθορίσουν τη ζωή μας, την πορεία του τόπου μας για τα επόμενα χρόνια. Πλέον έχουμε ξεφύγει από τα κλειστά κομματικά καλούπια, με προσανατολισμό σε ανοιχτά σχήματα πολιτικής και κοινωνικές συμμαχίες. Ο νέος εκλογικός νόμος (θα μπορούσε να είναι και καλύτερος) δίνει την δυνατότητα συνεργασιών.


Υπάρχουν δυσκολίες αλλά οι δυνατότητες ανάπτυξης του τόπου μας είναι αυτές που μας δίνουν δύναμη να ασχοληθούμε όσοι διεκδικήσουμε την ψήφο του πολίτη του Δήμου Γρεβενών για μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου