ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

8 δωρεάν online εργαλεία που θα καλύψουν κάθε ανάγκη σου.


Tο να γνωρίζεις έστω τα στοιχειώδη από προγραμματισμό είναι εξίσου απαραίτητο στις ημέρες μας με το να μπορείς να συνεννοείσαι σε κανά - δυο ξένες γλώσσες.


Το καλό με το Internet είναι ότι πλέον μπορεί να καλύψει κάθε πιθανή και απίθανη ανάγκη σου. Το καλύτερο, όμως, είναι ότι μπορεί να το κάνει εντελώς δωρεάν. Ιδού μερικές αποδείξεις.

Supercook


Αν ψάχνεις για το εργαλείο που θα σε μπάσει εύκολα και αβίαστα στον κόσμο της μαγειρικής ακόμα και αν δεν ξέρεις να βράσεις αυγό, το Supercook είναι για εσένα. Αντιστρέφοντας την (κοινή) λογική που λέει ότι πριν «βάλεις τσουκάλι», θα πρέπει να έχεις ψωνίσει τα υλικά, το εν λόγω site σου δείχνει ποιες συνταγές μπορείς να υλοποιήσεις χρησιμοποιώντας μόνο ό,τι έχεις στη διάθεσή σου. Ωστόσο, ακόμα και αν το ψυγείο σου είναι πιο άδειο και από τα συνταξιοδοτικά ταμεία, κανένα πρόβλημα: το Supercook θα σου προτείνει μια πλήρη λίστα για ψώνια, προκειμένου να μπορείς να μαγειρέψεις τις περισσότερες από τις συνταγές που έχει περασμένες στην βάση δεδομένων του.

Duolingo

Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται το δημοφιλέστερο site / εφαρμογή για να μάθεις κάποια ξένη γλώσσα σαν «λοκάλος» (που λένε και στο «Νησί»), αφού η διδασκαλία γίνεται - κυριολεκτικά - παίζοντας. Το καλύτερο, δε, είναι ότι κάθε υπηρεσία που προσφέρει το Duolingo είναι εντελώς δωρεάν. Αυτό, χάρη στην πανέξυπνη ιδέα των δημιουργών του να μετατρέψουν τους χρήστες στη μεγαλύτερη δωρεάν Online μεταφραστική κοινότητα. Έτσι, ενώ μαθαίνεις την ξένη γλώσσα της αρεσκείας σου, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις κι εσύ ένα χεράκι (χωρίς καμία υποχρέωση αν δεν γουστάρεις, ωστόσο) στη μετάφραση κειμένων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ή στα οποία χρειάζονται βοήθεια άλλοι χρήστες - υπηρεσία ανεκτίμητη για όσους ψάχνουν μια αξιόπιστη και, κυρίως, αξιοπρεπή εναλλακτική στο μεταφραστή της Google.

Khan Academy


Ίσως ο πιο εύκολος τρόπος για να αποκτήσεις ή έστω για να φρεσκάρεις τις γνώσεις σου πάνω σε διάφορα θέματα που σε ενδιαφέρουν, όπως η παγκόσμια ιστορία, ο προγραμματισμός, η φυσική, τα μαθηματικά, κοκ. Εκτός από εντελώς δωρεάν, η πληροφορία προσφέρεται κατά τέτοιο τρόπο - απλό, κατανοητό και σε μικρές, «εύπεπτες» δόσεις- που δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η περιήγηση στο Khan Academy καταλήγει εθιστική. Σε αυτό το τελευταίο, συνδράμει και ο τρόπος που έχει στηθεί το σύστημα της «Ακαδημίας», το οποίο σου επιτρέπει να παρακολουθείς εύκολα και γρήγορα την πρόοδό σου και το οποίο επιβραβεύει τους τακτικούς χρήστες με διάφορα «βραβεία».

Codeacademy

Μήπως νομίζεις ότι ο προγραμματισμός είναι μια υπόθεση που αφορά μόνο τους «τζιχαντιστές» της τεχνολογίας; Αν ναι, «σόρι, χάσατε» -βλέπεις, το να γνωρίζεις έστω τα στοιχειώδη από «κώδικα» (όπως λένε οι «γκουρού») έχει καταλήξει στις ημέρες μας εξίσου απαραίτητο με το να μπορείς να συνεννοείσαι σε καμια - δυο ξένες γλώσσες. Ο πιο εύκολος τρόπος, λοιπόν, για να αρχίσεις να «μιλάς» τη γλώσσα των υπολογιστών είναι παίζοντας με το Codeacademy, το οποίο μπορεί να σε διδάξει από το πώς να στήσεις τη δική σου ιστοσελίδα μέχρι το πώς να φτιάξεις τη δική σου εφαρμογή για κινητό. Όρεξη να' χεις να κτυπάς πλήκτρα...

Ninite

Αν ο υπολογιστής σου «τρέχει» Windows, θα ξέρεις καλά ότι ένα από τα πιο βαρετά πράγματα που πρέπει να κάνεις στην περίπτωση που το μηχάνημα βαρέσει μπιέλα (ή ακόμη και στην περίπτωση που έχεις ψωνίσει καινούργιο) είναι το να ψάξεις να βρεις και να εγκαταστήσεις μια προς μια όλες αυτές τις εφαρμογές και προγράμματα που σου κάνουν τη ζωή εύκολη και που χρειάζεσαι. Το Ninite σε απαλάσσει από αυτόν τον πονοκέφαλο, αφού μέσω της ιστοσελίδας του σου δίνει την πολυτέλεια να κλικάρεις απλώς όσα προγράμματα χρειάζεσαι και να το αφήσεις να κάνει τη δουλειά του. «Εύκολα, στον χώρο σας και με εχεμύθεια» (sic) που λένε.

F.lux


Το ότι το «σερφάρισμα» αργά το βράδυ μπορεί να επηρεάσει τηνποιότητα του ύπνου σου είναι κάτι που έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Για να το εξηγήσουμε όσο πιο απλά γίνεται, αυτό συμβαίνει γιατί η ποιότητα του φωτός που εκπέμπει οποιαδήποτε οθόνη κατά τις βραδινές ώρες «μπερδεύει» τον εγκέφαλο ότι είναι ακόμη ημέρα, με αποτέλεσμα να μην σου κολλάει ύπνος ακόμη και αν έχεις μετρήσει προηγουμένως ολόκληρα κοπάδια πρόβατα. Τη λύση σε αυτό το «είδος» αϋπνίας δίνει το F.lux, το οποίο προσαρμόζει τα χρώματα της οθόνης σου με βάση την ζώνη ώρας στην οποία ζεις. Έτσι, μόλις αρχίσει να πέφτει το βραδάκι, η εφαρμογή αρχίζει να μπλοκάρει σταδιακά τις αποχρώσεις του μπλε φωτός που εκπέμπει η οθόνη του υπολογιστή ή της ταμπλέτας σου, με αποτέλεσμα να αρχίσεις τελικά να νιώθεις τα μάτια σου βαριά την ώρα που πρέπει. Μάλιστα, η μεταβολή αυτή στον χρωματισμό είναι τόσο διακριτική που δεν καταλαβαίνεις ότι γίνεται. Αν λοιπόν σε ταλαιπωρούν οι αϋπνίες τελευταία, ίσως και να βρήκες το «φάρμακό» σου.

Wikipedia

Ναι, οι συστάσεις και οι εξηγήσεις για το τί ακριβώς είναι, τί κάνει και γιατί μας είναι πλέον εντελώς απαραίτητη, είναι μάλλον περιττές. Ακριβώς γι' αυτό, όμως, η Wikipedia δεν μπορεί να λείπει από καμία λίστα που παρουσιάζει (έστω κάποιες από) τις πιο χρήσιμες δωρεάν υπηρεσίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Απλά να υπενθυμίσουμε ότι η μεγαλύτερη δωρεάν πηγή οργανωμένης πληροφορίας από καταβολής ανθρωπότητας συμπληρώνει φέτος δεκατρία χρόνια ζωής, μετρώντας πλέον μισό δισεκατομμύριο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα. Άντε και στα δικά μας εδώ στο Askmen...

Documentary Heaven

Κυριολεκτικά, ο «παράδεισος» των ντοκιμαντέρ για κάθε εθισμένο στο εν λόγω τηλεοπτικό και κινηματογραφικό είδος. Εδώ θα βρεις μερικές εκατοντάδες ντοκιμαντέρ από κάθε πιθανό και απίθανο παραγωγό, πάνω σε όποιο θέμα μπορεί να βάλει ο νους σου - και όλα αυτά, εννοείται, μπορείς να τα απολαύσεις εντελώς δωρεάν. Ναι, μέρος του υλικού αυτου υπάρχει και στο Youtube, όμως επειδή ακριβώς το Document Heaven «καταπιάνεται» αποκλειστικά και μόνο με το συγκεκριμένο αντικείμενο, κερδίζεις σε κόπο και σε χρόνο. Εκτός και αν πιστεύεις ότι πρέπει να κάνεις κάτι «αυτιστικά» και με έναν μόνο τρόπο, παρότι ξέρεις ότι υπάρχει τρόπος για να το κάνεις ακόμη καλύτερα.


askmen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου