ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Πατσατζίδικο διεκδικεί αποζημίωση 800.000 ευρώ από ντελιβεράδες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

To Φροντιστήριο των Επιτυχιών στα Γρεβενά

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019

Πατσατζίδικο διεκδικεί αποζημίωση 800.000 ευρώ από ντελιβεράδεςΣτο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης δικάζεται
από το πρωί της Παρασκευής η αγωγή που κατέθεσε ιδιοκτησία του εστιατορίου διεκδικώντας ως αποζημίωση συνολικά 800.000 ευρώ από απολυμένους «ντελιβεράδες» τους οποίους κατηγορεί για δυσφήμηση της επιχείρησης.

Μέλη της επιτροπής αγώνα βρέθηκαν από το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στο πλευρό τους μεταξύ άλλων βρίσκεται και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

«Την ώρα που όλη η κοινωνία παρακολουθεί αποσβολωμένη άλλους δύο νέους εργαζόμενους διανομείς να χάνουν την ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα εν ώρα εργασίας, η εργοδοσία στο εστιατόριο-πατσατζίδικο «Τσαρούχας» συνεχίζει να προκαλεί! Ζητάει συνολικά 800.000€ από 4 διανομείς, με αγωγή που κατέθεσε για δυσφήμιση!!! Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να φιμώσουν τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, το Συνδικάτο μας και συνολικά το συνδικαλισμό. Πάνω από όλα όμως ο «Τσαρούχας» και οι λοιποί εργοδότες του κλάδου προσπαθούν να σταματήσουν τη δράση και τους αγώνες της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων που αγωνίζεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για να οργανώσει τους διανομείς, να αναδείξει, να καταγγείλει και να βάλει τέλος στις άθλιες και μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας με τις οποίες εργαζόμαστε. Μαλιστα η εργοδοσία στο εστιατόριο-πατσατζίδικο «Τσαρούχας» συνεχίζει να προκαλεί και ζητάει τα φιλοδωρήματα και το νερό(!) που πίνουν οι διανομείς να συνυπολογίζονται ως μέρος του μισθού τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζουν τα μέλη της Επιτροπής στην ίδια ανακοίνωση «δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα και θα τα αναδεικνύουμε» ενώ απαιτούν «την παραδειγματική τιμωρία όσων εργοδοτών παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου