ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών: Άλλος ένας χειμώνας που οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος έκαψαν τους καταναλωτές




Το Μάρτιο του 2018, το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, απέστειλε
επιστολή διαμαρτυρίας, στους: Ρ.Α.Ε. – Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, κ. Ιωάννη Δραγασάκη, Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Γεώργιο Σταθάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Λευτέρη Ζαγορίτη, Συνήγορο του Καταναλωτή, κ. Δημήτριο Αυλωνίτη, Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο Δ.Ε.Η. Η επιστολή αφορούσε τις απαράδεκτες αυξήσεις των τιμών στις χρεώσεις Υ.Κ.Ω. – Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας και Ε.Τ.Μ.Ε.Α.Ρ. - Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων που επιβλήθηκαν, από 1 Ιανουαρίου 2018, στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα, έγινε ειδική αναφορά στους καταναλωτές, που τιμωρούνται, γιατί χρησιμοποιούν νυχτερινό ρεύμα, για θέρμανση.

Επί ένα χρόνο, σχεδόν, το ΚΕ.Π.ΚΑ. «έγινε μπαλάκι», ανάμεσα σε Ρ.Α.Ε., Υπουργεία, ΔΕΔΔΗΕ - Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, σε μια προσπάθεια να αποτινάξουν τις ευθύνες τους. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. επέμεινε και συνέχισε την πίεση, με δελτία τύπου, επιστολές υπενθύμισης του προβλήματος, συνεντεύξεις κ.λπ.

Όμως, ένα χρόνο μετά, οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν νυχτερινό ρεύμα, για θέρμανση, εξακολουθούν να χαρατσώνονται. Οι λογαριασμοί, που μόλις ήρθαν, αποτελούν ηλεκτροσόκ.

Επειδή η πολιτική ευθύνη, για την προστασία των καταναλωτών και των οικονομικών τους συμφερόντων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητούμε, άμεσα, από τον Υπουργό, κ. Σταθάκη, να προχωρήσει, σε κατάργηση των χρεώσεων Υ.Κ.Ω., από το νυχτερινό ρεύμα, που χρησιμοποιείται, για θέρμανση. Είναι απαράδεκτο και συγχρόνως τραγικό να κινδυνεύουν να παγώσουν καταναλωτές, που επιδοτούν τη λειτουργία της Δ.Ε.Η. και ίσως και την ανικανότητά της να εντοπίσει ρευματοκλοπές και να περιορίσει τη διαφυγή εσόδων.

κ. Υπουργέ,
Αναλάβετε τις ευθύνες σας, πριν αναγκαστούμε να γιορτάσουμε τα πρώτα γενέθλια αυτής της μαραθώνιας προσπάθειάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου