ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Ανασχηματισμός: Οι διαχρονικές... kolotoumbes Μωραΐτη και Τόλκα -Εβριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν υπουργοί



Αναμφισβήτητα, η μόνη «είδηση» του μίνι-ανασχηματισμού ήταν η υπουργοποίηση δύο πρώην
«παπανδρεϊκών» στελεχών: Τα new entries στην τελευταία κυβέρνηση Τσίπρα -άνευ απροόπτου - ήταν ο Θάνος Μωραΐτης και ο Αγγελος Τόλκας.
Δύο στελέχη από τα «σπλάχνα» του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα της χορείας του «παπανδρεϊκού» μπλοκ τα τελευταία χρόνια, πλέον συγκυβερνούν με «την νεοκαραμανλική δεξιά, τον Παπαγγελόπουλο, τον Πολάκη και τον Τσίπρα» αλλά και τα «ορφανά Ακη και ΓΑΠ» όπως σχολιάζουν πρώην σύντροφοί τους.
Αλλοι σπεύδουν να υποβαθμίσουν το γεγονός: «Το ότι ο Τσίπρας επιλέγει να κάνει υπουργούς... βοηθούς υπουργών του ΠΑΣΟΚ και παραγκωνισμένα στελέχη, σημαίνει ότι δεν έχει δεξαμενή από εμάς».
Σημειώνεται ότι τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπουργοποιήθηκαν δεν έχουν πλέον καμία σχέση με τον Γ. Παπανδρέου και το ΚΙΔΗΣΟ από το οποίο απεχώρησαν και φυσικά ούτε με το ΚΙΝΑΛ από το οποίο επίσης έφυγαν. Μάλιστα, παπανδρεϊκοί πειράζουν στελέχη της Χ. Τρικούπη λέγοντας «εμείς σας τα λέγαμε ότι είναι καρεκλοκένταυροι»!
ΚΙΝΑΛ: «Είναι γνωστοί κυνηγοί καρέκλας»
Με μία πολύ σκληρή ανακοίνωση το ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε τα δύο στελέχη του Κινήματος που προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να αποκτήσουν κυβερνητική θέση, «εξαγορασθέντες υφυπουργούς και γνωστούς κυνηγούς καρέκλας». Σε off the record συνομιλίες τους, χρησιμοποιούν πολύ βαρύτερους χαρακτηρισμούς.
Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής για τους Θάνο Μωραΐτη και Αγγελο Τόλκα:
«Η επιχείρηση Τσίπρα για λεηλασία της παράταξης μας πέφτει στο κενό, εκφυλίζεται σε παράγκα Γ’ Εθνικής. Αλλά τίποτα δεν τους σώζει. Όσο για τους πολιτικά εξαγορασθέντες υφυπουργούς είναι γνωστοί κυνηγοί καρέκλας».
Οι πορείες Μωραϊτη-Τόλκα
Οι δύο δεν είχαν πορείες αντίστοιχες ή παράλληλες στο πασοκικό στερέωμα.
Ο Μωραΐτης - πιο παλιός - θήτευσε επί μακρόν στο περιβάλλον του Ακη Τσοχατζόπουλου απέναντι στον Κώστα Σημίτη και τους «εκσυγχρονιστές». Στη συνέχεια προσεταιρίστηκε τον Γιώργο Παπανδρέου και έγινε υφυπουργός Περιβάλλοντος με υπουργό την Τίνα Μπιρμπίλη. Μάλιστα, είχε συμμετάσχει για ένα διάστημα στην κίνηση των «7 υφυπουργών». Σταθερά απέναντι από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Θ. Μωραϊτης ακολούθησε τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου όταν ίδρυσε το ΚΙΔΗΣΟ αλλά τον εγκατέλειψε επιστρέφοντας στο ΠΑΣΟΚ.
«Για μένα τελειώσατε»
Το Σεπτέμβριο του 2015 μάλιστα ήταν υποψήφιος με το Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Δεν εξελέγη, αλλά προσέγγισε την Φώφη Γεννηματά. Εγινε γραμματέας του τομέα Επικοινωνίας και ζήτησε μετ' επιτάσεως να μπει στην Εκτελεστική Γραμματεία του Κινήματος Αλλαγής. Οταν το αίτημά του δεν ικανοποιήθηκε, εξερράγη. Διεμήνυσε από τότε στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ: «Για μένα τελειώσατε, θα σας τσακίζω όπου σας βρίσκω» και απομακρύνθηκε και από τον Τομέα Επικοινωνίας, από τον οποίο επιδεικτικά απείχε. Ωστόσο, όταν η Χ. Τρικούπη προ μερικών εβδομάδων κατήρτιζε την λίστα με τους υποψήφιους βουλευτές, δεν είχε φέρει αντίρρηση να κατέβει στην Αιτωλοακαρνανία. Την τελευταία στιγμή ωστόσο και ενώ είχε εκδοθεί η λίστα των υποφηφίων με το όνομά του, ο Θ. Μωραΐτης εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία ανακοίνωνε ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ ασκώντας μάλιστα κριτική για... δεξιά παρέκκλιση του κόμματος.
«Από τότε είχε κλείσει το deal με τον ΣΥΡΙΖΑ», εκτιμούν πλέον πολλοί από το ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας την στάση του κ. Μωραΐτη. Δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι ρόλο στην απόφασή του έπαιξε το γεγονός ότι είχε διαπιστώσει μέσω μετρήσεων πως η υποψηφιότητά του στην Αιτωλοακαρνανία δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση καθώς ο νυν βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και ο υποψήφιος βουλευτής Βασίλης Αντωνόπουλος (παιδίατρος) ήταν υπολογίσιμοι αντίπαλοι. Αντιθέτως με τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο τον Γ. Βαρεμένο στον ίδιο νομό.





Η «πράσινη φωλιά» στο υπ. Μεταφορών
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Θάνος Μωραΐτης έγινε υφυπουργός στο υπ. Μεταφορών και Υποδομών όπου υπουργός είναι ο Χρήστος Σπίρτζης, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ  και γ.γ. ο Θάνος Βούρδας, πρώην στέλεχος της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ομάδας Τσοχατζόπουλου. Το «πασοκικό τιμ» στο υπ. Μεταφορών συμπληρώνει ο Νίκος Μαδεμλής, ο οποίος προέρχεται επίσης από το πάλαι ποτέ πανίσχυρο μπλοκ του Ακη Τσοχατζόπουλου και είναι κουμπάρος του Χρήστου Σπίρτζη. Δεν έχει κάποια θέση στο υπουργείο, αλλά συνομιλεί τακτικά με τον Χρ. Σπίρτζη.
Η εσωκομματική ανέλιξη του Θάνου Μωραΐτη
Ο Θάνος Μωραΐτης γεννήθηκε το 1970 (49 ετών σήμερα) στο Αγρίνιο, όπου τελείωσε το Λύκειο. Η καταγωγή της οικογένειάς του είναι από τη Σκοπιά Ευρυτανίας. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση.
Θήτευσε σε όλα τα όργανα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο Νομού αλλά και σε κεντρικό επίπεδο. To 1994 εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας, ο νεότερος στην χώρα. Στη συνέχεια εξελέγη γραμματέας της Ν. ΠΑΣΟΚ. Τον Ιούνιο του 1999 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ενώ το 2002 ορίστηκε αντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΠΑ.
Ο Θάνος Μωραΐτης στο 40 Συνέδριο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ το 2000Ο Θάνος Μωραΐτης στο 40 Συνέδριο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ το 2000
Εργάστηκε στον τομέα των πωλήσεων αρχικά και αργότερα ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Γρήγορα όμως τον κέρδισε ο χώρος της διαφήμισης, για να εξελιχθεί σε επιτελικό και διευθυντικό στέλεχος μεγάλων Διαφημιστικών Εταιρειών. Μέχρι το 2004 διηύθυνε την δική του Διαφημιστική Εταιρεία.
Για ένα φεγγάρι ο Θ. Μωραΐτης θήτευσε στο ΚΙΝΑΛ, αλλά όταν δεν έγινε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας αποχώρησε Για ένα φεγγάρι ο Θ. Μωραΐτης θήτευσε στο ΚΙΝΑΛ, αλλά όταν δεν έγινε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας αποχώρησε
Εξελέγη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000, 2007 και 2009.
Το 2001 ο τότε ΥΠΕΞ Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον γρ. της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Θ. ΜωραϊτηΤο 2001 ο τότε ΥΠΕΞ Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον γρ. της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραϊτη
Είναι η δεύτερη φορά που ο Θάνος Μωραΐτης επιχειρεί να πλήξει το κόμμα που τον ανέδειξε: το 2015 με τον Γιώργο Παπανδρέου διέσπασαν το ΠΑΣΟΚ και ίδρυσαν το ΚΙΔΗΣΟ, το οποίο δεν μπήκε στη βουλή.
Ο Θ. Μωραϊτης χρημάτισε υφυπουργός Περιβάλλοντος με υπουργό την Τίνα ΜπιρμπίληΟ Θ. Μωραϊτης χρημάτισε υφυπουργός Περιβάλλοντος με υπουργό την Τίνα Μπιρμπίλη
Ο Θάνος Μωραΐτης το 2000 εξελέγη Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, επιλογή του Ακη Τσοχατζόπουλου. Το 2002 ορίστηκε αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΠΑ, επί Ακη Τσοχατζόπουλου. Το 2004 εξελέγη Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ επανεξελέγη το 2007 και το 2009.
Ο Θ. Μωραίτης (μέση καθιστός) μπροστά του ο Β. Κεγκέρογλου, πίσω του ο Θαν. Θεοχαρόπουλος και αριστερά του ο Δ. ΧατζησωκράτηςΟ Θ. Μωραίτης (μέση καθιστός) μπροστά του ο Β. Κεγκέρογλου, πίσω του ο Θαν. Θεοχαρόπουλος και αριστερά του ο Δ. Χατζησωκράτης
Από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Περιβάλλοντος στην Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Ανάπτυξης στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Ο Θάνος Μωραΐτης (μέση) με την Θ. Τζάκρη (δεξιά) και τον Γ. Δριβελέγκα ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚΟ Θάνος Μωραΐτης (μέση) με την Θ. Τζάκρη (δεξιά) και τον Γ. Δριβελέγκα ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΚΙΔΗΣΟ, του κόμματος με το οποίο ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, δεν εξελέγη βουλευτής το 2015, στη Β' Αθήνας. Επέστρεψε στο ΚΙΝΑΛ και μάλιστα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν υποψήφιος με το Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ.
Ο Θάνος Μωραϊτης όταν κατέβαινε υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ τον Σεπτέμβριο του 2015 με την Φώφη ΓεννηματάΟ Θάνος Μωραϊτης όταν κατέβαινε υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ τον Σεπτέμβριο του 2015 με την Φώφη Γεννηματά
Οι αναρτήσεις-φωτιά κατά του ΣΥΡΙΖΑ
Σε παλιότερες αναρτήσεις του ο κ. Μωραΐτης στηλίτευε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γοητεύτηκε τελικά και αυτός από την ...καρέκλα.
Οι αναρτήσεις του στα social media που μάλλον θα ήθελε σήμερα να σβήσει είναι ενδεικτικές:
«Το μοναδικό τους σχέδιο ήταν και είναι ο τυχοδιωκτισμός. Αυτή ήταν η μοναδική τους στρατηγική» έλεγε το Μάρτιο του 2017.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η μεγαλύτερη απάτη της μεταπολίτευσης» έλεγε τομν Φεβρουάριο του 2017.
«Εμείς με αυτούς που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό δεν πρόκειται να συνεργαστούμε ποτέ» διατράνωνε τον Νοέμβριο του 2016.
«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι γραφείο εύρεσης υπουργικών χαρτοφυλακίων για την επόμενη κυβέρνηση» διαβεβαίωνε την ίδια περίοδο.
Προφανώς τώρα, άλλαξαν οι συνθήκες...

«Εμείς εδώ είμαστε ολόκληροι ΠΑΣΟΚ»
Στο κρίσιμο 6ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 1996, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, είχαν «κονταροχτυπηθεί» για δεύτερη και τελευταία φορά, ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, διεκδικώντας την προεδρία του Κινήματος. 
Ο τότε γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, στην παρέμβασή του δήλωνε πως «είμαστε ολόκληροι ΠΑΣΟΚ».





Μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, τα σχόλια σε παλιότερες αναρτήσεις του κ. Μωραΐτη «πήραν» φωτιά. Οι χρήστες εξαπέλυσαν «πυρά» εξαιτίας της μεταστροφής του και της υπουργοποίησής του επί ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αγγελος Τόλκας
Εξίσου παιδί του Γιώργου Παπανδρέου θεωρείται και ο Αγγελος Τόλκας που ήταν στην τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υφυπουργός Επικρατείας και τώρα αναλαμβάνει υφυπουργός Μεταναστευτική Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αγγελος Τόλκας είναι 41 ετών. Γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 1978 στην Νάουσα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων και το Εργασιακό Δίκαιο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή. Ανέπτυξε έντονη συνδιακλιστική δράση ως φοιτητής. Διετέλεσε για 3 χρόνια πρόεδρος της Κίνησης Νέων για την Ευρώπη (AEGEE).
Ο Αγγελος Τόλκας (δεξιά) μετά την ορκωμοσία του από τον ΠτΔ Κάρολο Παπούλια (μέση) στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου (αριστερά)Ο Αγγελος Τόλκας (δεξιά) μετά την ορκωμοσία του από τον ΠτΔ Κάρολο Παπούλια (μέση) στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου (αριστερά)
Το 2004 εκλέχτηκε στο Εθνικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέχρι το 2007 συμμετείχε στην Εθνική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για τη Νέα Γενιά. Χρημάτισε νομαρχιακός σύμβουλος Ημαθίας ενώ εξελέγη Βουλευτής Ημαθίας στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.
Ο Αγγελος Τόλκας (αριστερά) ως υφ. Επικρατείας και ο Ηλίας Μόσιαλος (δεξιά) υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου Ο Αγγελος Τόλκας (αριστερά) ως υφ. Επικρατείας και ο Ηλίας Μόσιαλος (δεξιά) υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου
Στις 3 Αυγούστου 2011 ορκίστηκε Υφυπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Ηθελε γραμματέας του ΚΙΝΑΛ και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά...
Ο Αγγελος Τόλκας διεκδίκησε την θέση του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ αμέσως μετά το συνέδριο αλλά δεν έπεισε. Ορίστηκε όμως Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής. Στη συνέχεια διεκδίκησε να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να παραιτηθεί από τον Τομέα Αυτοδιοίκησης και να δρομολογήσει τις διαδικασίες προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εχει ενδιαφέρον η επιχειρηματολογία του Α. Τόλκα το 2012 όταν κονταροχτυπιόταν στην τηλεόραση με τον Πάνο Σκουρλέτη με τον οποίο πλέον θα πρέπει να συνεργαστεί στενά...


iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου