ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Οι 11 απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για τους άντρες κάθε ηλικίας




Έπειτα από μία συγκεκριμένη ηλικία, είναι λογικό ότι οι ιατρικές εξετάσεις και τα συχνά τσεκ απ, πρέπει να βρίσκονται στην ατζέντα του κάθε άντρα...

Ποιές είναι όμως οι απαραίτητες εξετάσεις, που κάθε άντρας, ανεξαρτήτου ηλικίας, οφείλει να κάνει για να είναι υγιής;
Πίεση
Οι εξετάσεις για την αρτηριακή πίεση πρέπει να ξεκινούν όταν ο άντρας «μπει» στα 30. Η αρτηριακή πίεση είναι το πιο σημαντικό κομμάτι των διαθέσιμων δεδομένων, διότι δείχνει σαφώς αν υπάρχει κάτι που επηρεάζει τις αρτηρίες, λένε οι ειδικοί. Ο ιδανικός στόχος: 115/75 ή λιγότερο.

Χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια
Οι ειδικοί προτείνουν η εξέταση γα τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια να γίνεται κάθε 5 χρόνια μέχρι την ηλικία των 45 και στη συνέχεια κάθε χρόνο. Η αναλογία τριγλυκεριδίων / HDL προειδοποιεί όχι μόνο για τις πιθανότητες καρδιαγγειακής νόσου, αλλά και εν δυνάμει για ηπατική νόσο.

Εξέταση αίματος για C-αντιδρώσα πρωτεΐνη (CRP)
Η εξέταση αυτή πρέπει να γίνει όταν ο άντρας κλείσει τα 40 του χρόνια περίπου και η σπουδαιότητά της έγκειται στο γεγονός ότι ένα τεστ CRP ελέγχει τους παράγοντες κινδύνου καρδιακής νόσου. Καλό είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, η εξέταση να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, καθώς μπορεί να δώσει στοιχεία τα οποία να υποδεικνύουν συμπτώματα για ενδεχόμενα προβλήματα της καρδιάς, του προστάτη ή του ήπατος.

Εξέταση αίματος για τον έλεγχο της λειτουργίας του θυρεοειδούς

Η βασική γραμμή των γιατρών είναι ότι η συγκεκριμένη εξέταση πρέπει να γίνει όταν ο άντρας είναι σε ηλικία περίπου 20 ετών και στη συνέχεια κάθε 5 χρόνια μέχρι την ηλικία των 60 ετών. Έπειτα, η εξέταση πρέπει να επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση.
Μια ενδεχόμενη χαμηλή λειτουργία του θυρεοειδούς μπορεί να οδηγήσει σε μια ποικιλία συνθηκών, συμπεριλαμβανομένης της δυσκοιλιότητας, της κατάθλιψης και της υψηλής χοληστερόλης...

Θέλετε κι άλλες εξετάσεις; Πατήστε ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου