ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Καθαρίστε το συκώτι σας εν όψει Πάσχα με αυτές τις 7 τροφές

Κάθε φορά που καταναλώνουμε περισσότερη τροφή απ' όση χρειαζόμαστε, κάθε φορά που το γεύμα μας περιέχει επεξεργασμένα ή τηγανητά είδη,
αλλά ακόμα και κάθε φορά που εκθέτουμε τον εαυτό μας σε
αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση και στρες, το συκώτι μας καταπονείται περισσότερο για να εκτελέσει τις προβλεπόμενες λειτουργίες του.


Όταν το συκώτι κουράζεται πολύ, αδυνατεί να επεξεργαστεί τις τοξίνες και το λίπος με αποτελεσματικό τρόπο. Ειδικά σε εορταστικές περιόδους, όπου η κατανάλωση φαγητού αυξάνεται και οι... παρασπονδίες στο διατροφικό πρόγραμμα "δίνουν και παίρνουν", το συκώτι καταπονείται ακόμα περισσότερο.
Υπάρχουν όμως ορισμένες τροφές που βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό να καθαρίσει και να αποτοξινώσει το συκώτι. Δείτε ποιες είναι αυτές:
1. Σκόρδο
Ακόμα και μια μικρή ποσότητα έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει τα ηπατικά ένζυμα που βοηθούν το σώμα σας να απομακρύνει τις τοξίνες. Το σκόρδο έχει επίσης μεγάλες ποσότητες αλλικίνης και σεληνίου, δύο φυσικών ενώσεων που βοηθούν στον καθαρισμό του ήπατος.
2. Γκρέιπφρουτ
Με υψηλή περιεκτικότητα τόσο σε βιταμίνη C όσο και σε αντιοξειδωτικά, το γκρέιπφρουτ αυξάνει τις φυσικές διαδικασίες καθαρισμού του ήπατος. Ένα μικρό ποτήρι φρέσκου χυμού από γκρέιπφρουτ θα βοηθήσει στην παραγωγή των αποτοξινωτικών ενζύμων του ήπατος που βοηθούν καθαρίσει το συκώτι από καρκινογόνες ουσίες και άλλες τοξίνες.
3. Παντζάρια και καρότα
Και τα δύο είναι εξαιρετικά υψηλά σε φυτικά φλαβονοειδή και β-καροτένιο. Τα παντζάρια και τα καρότα μπορούν να βοηθούν στην τόνωση και βελτίωση της συνολικής λειτουργίας του ήπατος.
4. Πράσινο τσάι
Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, γνωστά ως κατεχίνες, μια ένωση που είναι γνωστό ότι βοηθάει στην καλή λειτουργία του ήπατος.
5. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Ένας από τους πιο ισχυρούς συμμάχους μας στον καθαρισμό του ήπατος, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μπορούν να καταναλωθούν ωμά, μαγειρεμένα, ή να γίνουν χυμός. Είναι πλούσια σε φυτικές χλωροφύλλες και απορροφούν τις τοξίνες από το αίμα. Επίσης, εξουδετερώνουν τα βαρέα μέταλλα, τα χημικά και τα φυτοφάρμακα, τα οποία συσσωρεύονται στον οργανισμό και συμβάλλουν στην αύξηση της δημιουργίας και της ροής της χολής, την ουσία που απομακρύνει τα απόβλητα από τα όργανα και το αίμα.
6. Αβοκάντο
Αυτή η "υπερτροφή" βοηθά στην παραγωγή της γλουταθειόνης, μιας ένωσης που είναι απαραίτητη για το συκώτι, για να μπορεί αυτό να καθαρίζει τις βλαβερές τοξίνες.
7. Μήλα
Με υψηλή περιεκτικότητα σε πηκτίνη, τα μήλα παίζουν σημαντικό ρόλο στο να καθαρίσει και να απελευθερώσει το σώμα τις τοξίνες από το πεπτικό σύστημα. Αυτό, με τη σειρά του, καθιστά ευκολότερο για το συκώτι να χειριστεί το τοξικό φορτίο κατά την διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού του οργανισμού.



onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου