ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Υπάρχει και αυτό το Ιράν: Γυναίκες χωρίς μπούρκα και νέοι που καπνίζουν πίσω από κλειστές πόρτες







Ο φωτογράφος Hossein Fatemi πήρε την κάμερα του και μπήκε μέσα στα σπίτια νέων Ιρανών.
Το "Ιρανικό Ταξίδι" - "An Iranian Journey" είναι η προσπάθεια του φωτορεπόρτερ να αναδείξει όπως λέει, μια πλευρά της πατρίδας του που δεν επισημαίνεται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης...



"Η αθέατη ζωή της χώρας μου, αναπτύσσεται πίσω από τις κλειστές πόρτες", λέει ο Fatemi. Οι Ιρανοί φωτογραφίζονται καπνίζοντας, πίνοντας, παίζοντας μπιλιάρδο, ζώντας σαν "Ευρωπαίοι".
"Είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης να πηγαίνει κόντρα σε κάθε τι απαγορευμένο", σημειώνει ο φωτορεπόρτερ. Πολλοί αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν, άλλοι ακύρωσαν την τελευταία στιγμή το ραντεβού που είχαν κλείσει μαζί του, αλλά εν τέλει, εκείνος κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που είχε σχεδιάσει στο μυαλό του.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της χώρας Ροχανί είχε δηλώσει πάντως τον Ιούλιο, κάνοντας ένα προοδευτικό άνοιγμα: "Κατά την άποψή μου πολλές γυναίκες στην κοινωνία μας που δεν σέβονται τους νόμους ντυσίματος είναι ενάρετες. Πρέπει να δίνουμε έμφαση στην αρετή και όχι απλώς στην εξωτερική εμφάνιση".





Υπενθυμίζεται ότι όπως σε κάθε μουσουλμανική χώρα, έτσι και στο Ιράν δεν επιτρέπεται η φωτογράφηση των γυναικών χωρίς τη συγκατάθεση τους, ή των ανδρών τους. Απαγορεύεται επίσης οι άντρες να χαιρετούν μια γυναίκα με χειραψία.

Σύμφωνα με την UNESCO, το Ιράν διαθέτει παγκοσμίως την υψηλότερη αναλογία φοιτητριών/φοιτητών. Τον περασμένο χρόνο, οι γυναίκες αποτελούσαν το 60% των συνολικών φοιτητών που πέτυχαν στις πανεπιστημιακές εξετάσεις και μάλιστα διακρίθηκαν σε επιστήμες που  παραδοσιακά θεωρούνται ανδροκρατούμενες, όπως η μηχανολογία.

Τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες της χώρας διαδηλώνουν και διεκδικούν το δικαίωμα να παίρνουν διαζύγιο, να εργάζονται, να αποκτούν την επιμέλεια των παιδιών τους, καθώς και το δικαίωμα να ταξιδεύουν χωρίς να συνοδεύονται από έναν άνδρα. Σήμερα, μια γυναίκα μπορεί να πάρει διαζύγιο ή να ταξιδέψει, μόνο εάν ο πατέρας ή ο σύζυγός το επιτρέψει.

Μετά από πιέσεις ακτιβιστικών οργανώσεων, η ιρανική κυβέρνηση έδωσε δικαίωμα ψήφου σε όλες τις γυναίκες άνω των 16 ετών, όπως ισχύει και για τους άνδρες.

\Δείτε παρακάτω το φωτορεπορτάζ:



 

 



 

 





 



 

 


creativeboom.co.uk/ απόδοση news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου