ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Τα προειδοποιητικά σημάδια ενός εμφράγματος





Ποια είναι τα συμπτώματα του εμφράγματος και τι θα πρέπει να μας ανησυχήσει τόσο, ώστε να αναζητήσουμε άμεσα ιατρική βοήθεια;


Γνωστό και ως έμφραγμα του μυοκαρδίου, το έμφραγμα συμβαίνει, όταν σταματάει η κυκλοφορία του αίματος προς την καρδιά και ο μυς της καρδιάς, τραυματίζεται, λόγω της λήψης ανεπαρκούς ποσότητας οξυγόνου.
Ευτυχώς, τα προειδοποιητικά σημάδια του εμφράγματος είναι πολλά, αρκεί να τα αναγνωρίσουμε και να προλάβουμε την εξέλιξή τους.
Ποια είναι όμως τα πιο γνωστά σημάδια του εμφράγματος;
Ποια είναι τα συμπτώματα του εμφράγματος και τι θα πρέπει να μας ανησυχήσει τόσο, ώστε να αναζητήσουμε άμεσα ιατρική βοήθεια:
Ξαφνικός πόνος στο στήθος
Το πιο γνωστό από τα σημάδια είναι εκείνο που παραπέμπει σε έντονο και ξαφνικό πόνο στο κέντρο ή την αριστερή μεριά του στήθους. Ο πόνος διαρκεί για μερικά λεπτά και συνήθως επανέρχεται, ενώ μπορεί να γίνει αντιληπτός σαν πίεση ή σαν βάρος, που συχνά παρερμηνεύεται, από τους περισσότερους, σαν καούρα ή δυσπεψία.



Δυσφορία στο πάνω μέρος του σώματος
Πόνος και δυσφορία στα χέρια, τους ώμους, την πλάτη, το λαιμό, το σαγόνι ή το πάνω μέρος του στομάχου είναι πιθανές ενδείξεις επερχόμενου εμφράγματος.
Δύσπνοια
Το αίσθημα πίεσης στο στήθος και στενότητας των αναπνευστικών οδών, οδηγεί σε δύσπνοια και λαχάνιασμα. Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να παρουσιαστεί πριν το έμφραγμα ή κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, είτε βρίσκεστε εν μέσω φυσικής άσκησης, είτε απλά ξεκουράζεστε.

Ίλιγγος.. και τα υπόλοιπα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου