ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Η στάση ύπνου των ζευγαριών αποκαλύπτει τη σχέση τους




Είναι δυνατό να πούμε πόσο ευτυχισμένο είναι ένα ζευγάρι μετρώντας την
απόσταση μεταξύ των συντρόφων όταν κοιμούνται. Αυτό ισχυρίζεται επιστημονική έρευνα που μελετά τον ύπνο και τα όνειρα. ..


Άλλα ζευγάρια προτιμούν να κοιμούνται με γυρισμένη πλάτη ο ένας στον άλλον, κάποια αγκαλιάζονται κατά τη διάρκεια του ύπνου, ενώ μερικά ζευγάρια ξαπλώνουν, «κολλώντας» ο ένας το πρόσωπό του στον άλλο.

Άραγε, η στάση που κοιμούνται τα ζευγάρια λέει κάτι για τη σχέση τους;

Ναι, απαντά κατηγορηματικά ο καθηγητής ψυχολογίας Richard Wiseman, από το πανεπιστήμιο του Hertfordshire, που μελετά τον ύπνο και τα όνειρα από επιστημονική οπτική.

Ο καθηγητής εκπόνησε σχετική μελέτη, που αναλύει τη στάση που κοιμούνται τα ζευγάρια σε συνάρτηση με το πόσο ευτυχισμένα είναι. Η έρευνα διεξήχθη στο πλαίσιο του Edinburgh International Science Festival και σ” αυτήν συμμετείχαν 1.000 άτομα ενώ τα αποτελέσματα είναι όντως αποκαλυπτικά!





Τα ζευγάρια που κοιμούνται σε απόσταση λιγότερη από τρία εκατοστά μεταξύ τους δηλώνουν ευτυχισμένα σε ποσοστό 86%, ενώ εκείνα τα ζευγάρια που αφήνουν απόσταση μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του ύπνου μεγαλύτερη από 70 εκατοστά, είναι ευτυχισμένα σε ποσοστό 66%.

Όσο για τις αγαπημένες στάσεις που επιλέγουν τα ζευγάρια για να κοιμηθούν, σε ποσοστό 42% προτιμούν να γυρίζουν την πλάτη ο ένας στον άλλον, το 31% κοιμάται έχοντας το σώμα του στην ίδια κατεύθυνση με το σύντροφό του, ενώ το 4% θέλει να έχει το πρόσωπό του «κολλημένο» στο πρόσωπο του συντρόφου του.

Ένας άλλος παράγοντας που παίζει ρόλο στην ευτυχία των ζευγαριών, χωρίς να το αντιλαμβάνονται καν, είναι αν αγγίζονται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Μια φευγαλέα αγκαλιά, ένα χάδι ή ένα απλό άγγιγμα στοργής, αποδεικνύει μια ευτυχισμένη σχέση, σε ποσοστό 94%, ενώ τα ζευγάρια που αποκάλυψαν ότι δεν αγγίζονται καθόλου κατά τη διάρκεια του ύπνου, δήλωσαν ικανοποιημένα από τη σχέση τους σε ποσοστό 68%

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι εξωστρεφείς χαρακτήρες προτιμούν να περάσουν τη νύχτα σε κοντινή απόσταση από τον σύντροφό τους, ενώ οι δημιουργικοί τύποι προτιμούν να κοιμούνται στ αριστερό πλευρό τους.

Ο καθηγητής Wiseman ,παραδέχεται ότι και άλλοι παράγοντες ήρθαν στο προσκήνιο. Είπε ότι το ροχαλητό του συντρόφου θα μπορούσε να επηρεάσει την απόσταση που κοιμούνται οι σύντροφοι μεταξύ τους και μερικά άτομα πρέπει να στρέψουν το πρόσωπό τους στην αντίθετη πλευρά από το σύντροφό τους, επειδή δεν μπορούν να ανεχθούν κάποιος να αναπνέει κατάμουτρα σ” αυτούς ενώ κοιμούνται.

noikokyra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου