ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Βλέπεις πoρνό; Αυτές τις λεπτομέρειες σίγουρα δεν τις γνωρίζεις




Οι δημοσιογράφοι και, συχνά, οι ψυχολόγοι αναφέρουν με σχετική ευκολία τον όρο «εθισμός στο πoρνό», αν και δεν υπάρχουν ισχυρά ερευνητικά δεδομένα που να τεκμηριώνουν ότι ο σeξουαλικός εθισμός όντως υφίσταται.  
Με το να ονοματίζει όμως κανείς , υπό μορφή διάγνωσης, τη συνήθεια που έχει κάποιος να βλέπει συχνά εικόνες σeξουαλικού περιεχομένου, της προσδίδει άμεσα παθολογικό χαρακτήρα. 
Ο εθισμός στην πoρνογραφία δε συμπεριλήφθηκε στην πρόσφατη αναθεώρηση του αμερικανικού διαγνωστικού και στατιστικού εγχειριδίου DSM-V, εξαιτίας της έλλειψης των σχετικών επιστημονικών δεδομένων. Πιο συγκεκριμένα, λιγότερα από 2 στα 5 επιστημονικά άρθρα σχετικά με την αυξημένη συχνότητα σeξουαλικών συμπεριφορών, αναφέρουν τον όρο «εθισμός». Παρατηρείται επίσης, ότι μόνο το 27% των μελετών βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα, ενώ μέσα στο 2013 δημοσιεύτηκε μόνο μια σχετική μελέτη. Η ανασκόπησης της διεθνούς βιβλιογραφίας στο ζήτημα του σeξουαλικού εθισμού αναδεικνύει επίσης, το φτωχό πειραματικό σχεδιασμό, τις μεθοδολογικές ελλείψεις και την έλλειψη των εξειδικευμένων μοντέλων στις περισσότερες μελέτες.