ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Οι 15 πιο γνωστοί μανιακοί δολοφόνοι όλων των εποχών



Στην διεθνή εγκληματολογική βιβλιογραφία με τους πιο αδίστακτους κατά συρροή δολοφόνους θα

καταγραφεί ο 35χρονος λοχαγός στην Κύπρο, εφόσον αποδειχθεί ότι είναι ο δράστης – όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει – τουλάχιστον 7 στυγερών εγκλημάτων, με τις έρευνες να είναι σε πλήρη εξέλιξη για την εμπλοκή του και σε άλλες δολοφονίες.
Στα παγκόσμια χρονικά έχουν καταγραφεί δεκάδες serial killer που η εγκληματική τους δράση σόκαρε όλο τον κόσμο και οι περιπτώσεις του έγιναν αντικείμενο μελέτης των ειδικών επιστημόνων της εγκληματολογίας.
Ωστόσο 15 περιπτώσεις κατά συρροή δολοφόνων προκάλεσαν πραγματικά φρίκη στην παγκόσμια κοινή γνώμη.
Ο δολοφόνος Zodiac
Με αυτό το όνομα σύστησε τον εαυτό του σε ένα γράμμα που έστειλε στον Τύπο. Κρυπτογράφοι προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν τις επιστολές του, τέσσερις στο σύνολο, αλλά μόνο μίας τον «κώδικα» έσπασαν. Ο δολοφόνος δρούσε στην Καλιφόρνια μεταξύ 1960 με 1970. Στο τελευταίο του γράμμα έγραφε: Εγώ – 37 και Αστυνομία -0. Ο συγκεκριμένος δολοφόνος φαίνεται να βρίσκεται πίσω από 37 δολοφονίες, αλλά οι εφημερίδες επιβεβαίωσαν μόνο 7. Η υπόθεση είναι ακόμα ανοιχτή.
Ο δολοφόνος των ταξιδιωτών
Ο Donald Henry Gaskins φαίνεται να σκότωσε 80- 90 ανθρώπους, βασανίζοντας και ακρωτηριάζοντάς τους. Άρχισε τη δολοφονική του δράση το 1969, βάζοντας στο όχημά του ταξιδιώτες που έκαναν οτοστόπ στον αυτοκινητόδρομο. Τελικά η δράση του αποκαλύφθηκε όταν σκότωσε δύο άντρες και ομολόγησε τα εγκλήματά του στην αστυνομία. Είχε καταδικαστεί σε θανατική ποινή, αλλά αργότερα μετατράπηκε σε ισόβια. Μάλιστα, μετά τη φυλάκισή του, κατάφερε και σκότωσε άλλο έναν άνθρωπο και έμεινε στην ιστορία ως ο μόνος serial killer που το κατάφερε αυτό.
Ο άνθρωπος δράκουλας
Ο Tsutomu Miyazaki πήρε περισσότερα ονόματα λόγω της φρικτής του δράσης. Είναι γνωστός και ως ο δολοφόνος των μικρών κοριτσιών. Ο λόγος είναι γιατί απήγαγε μικρά κοριτσάκια, τα δολοφονούσε και προέβαινε σε σεξουαλικές πράξεις με τα πτώματα. Επίσης, κρατούσε μέρη του σώματος ως «τρόπαια» και έστελνε κάρτες στις οικογένειές των θυμάτων, περιγράφοντας τις δολοφονίες του. Ο Miyazaki κρεμάστηκε το 2008, σε ηλικία 45 ετών.
Ο τρελός νεκρόφιλος

Ο Ted Bumdy ήταν ένας Αμερικανός μανιακός κατά συρροή δολοφόνος και βιαστής, ο οποίος θεωρήθηκε ένας από τους πιο διαβόητους εγκληματίες του 20ου αιώνα. Ο ίδιος ομολόγησε ότι δολοφόνησε 36 γυναίκες, αν και εκτιμάται ότι ο αριθμός των θυμάτων του είναι μεγαλύτερος. Ο Bundy πέθανε στην ηλεκτρική καρέκλα στη φυλακή Raiford της Φλόριντας, στις 24 Ιανουαρίου του 1989.
Το κτήνος
Ο Luis Alfredo Garavito Cubillos, γνωστός και ως «The Beast», είναι ένας Κολομβιανός βιαστής και κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος έχει παραδεχτεί ότι σκότωσε 147 αγόρια. Ο αριθμός των θυμάτων του, όμως, με βάση τις θέσεις των σκελετών που είχε σχεδιάσει στον χάρτη του ο Garavito, θα μπορούσε να υπερβαίνει τα 300. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τοπικά μέσα της Κολομβίας τον έχουν χαρακτηρίσει ως τον χειρότερο κατά συρροή δολοφόνο του κόσμου.
Ο μάγος
Ο Ahmad Suradji από την Ινδονησία παραδέχθηκε τις δολοφονίες 42 κοριτσιών και γυναικών μεταξύ 1986 με 1997. Ως μέρος μιας τελετής, έθαβε τα θύματά του από τη μέση και πάνω. Τα σώματά τους εντοπίστηκαν σε ένα χωράφι ζαχαροκάλαμων. Ο Suradji καταδικάστηκε σε θάνατο διά πυροβολισμών τα 2008.
Ο χασάπης
Ο Andrei Chikatilo ήταν ένας Σοβιετικός κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος είχε το παρατσούκλι «χασάπης του Ροστόφ». Ο ίδιος καταδικάστηκε σε θάνατο τον Οκτώβριο του 1992, καθώς ομολόγησε ότι διέπραξε 56 δολοφονίες γυναικών και παιδιών την περίοδο του 1978 και 1990, ενώ εκτελέστηκε τον Φεβρουάριο του 1994.
Ο άγγελος του θανάτου
Ο Charles Edmund Cullen δούλευε ως νοσοκόμος σε πολλά νοσοκομεία, ενώ άλλαζε συνεχώς δουλειές επειδή τον απέλυαν για ύποπτη συμπεριφορά. Έχει ομολογήσει τις δολοφονίες 40 ηλικιωμένων στο New Jersey από το 1984 μέχρι το 2003. Σκότωνε τα θύματά του δηλητηριάζοντάς τα. Πάντως, ειδικοί κάνουν λόγο για 300 θύματα και όχι 40.
Ο Καζανόβας
Ο Paul Knowles χρησιμοποιούσε τη «γοητεία» του για να παρασύρει τα θύματά του και να τα σκοτώνει. Επίσημα, βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες 18 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων αντρών, γυναικών και παιδιών. Ο Knowles σκοτώθηκε στη Φλόριντα το 1974 από έναν πράκτορα του FBI.
Ο κανίβαλος
O Jeffrey Dahmer, γνωστός και ως Cannibal Killer, διέπραξε σειρά βιασμών και 17 δολοφονίες την περίοδο του 1978 και 1991. Ο ίδιος ακόμη κατηγορήθηκε για νεκροφιλία και κανιβαλισμό (ανθρωποφαγία).
Ο γκρι δολοφόνος
Ο Albert Fish, γνωστός και ως «Gray Man», ήταν ένας Αμερικανός κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι κακοποίησε 100 παιδιά, ενώ πολλά από αυτά τα βασάνισε και στο τέλος τα δολοφόνησε. Ο ίδιος καταδικάστηκε με θανατική ποινή και εκτελέστηκε σε ηλεκτρική καρέκλα το 1936 στη φυλακή Sing Sang του Ossining, στη Νέα Υόρκη.
Gary Leon Ridgway
O Gary Leon Ridgway είναι ένας Αμερικανός μανιακός δολοφόνος, ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία 49 γυναικών και κοριτσιών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας 1980-1990 στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Συνελήφθη το 2001 για τέσσερις δολοφονίες, όμως στην πορεία έγινε γνωστό ότι είχε σκοτώσει 70 γυναίκες.
Το βαμπίρ του Sacramento
O Richard Trenton Chase ήταν ένας Αμερικανός σχιζοφρενής κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος σκότωσε έξι ανθρώπους μέσα σε μόλις ένα μήνα. Ο ίδιος είχε το παρατσούκλι «The Vampire of Sacramento», καθώς έπινε το αίμα των θυμάτων του και στη συνέχεια τα έτρωγε. Το 1980 αυτοκτόνησε, σε ηλικία 30 ετών.
Pedro Alonso Lopez
Ο Pedro Alonso López είναι ένας Κολομβιανός κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος κατηγορήθηκε για βιασμό και δολοφονία 300 γυναικών σε όλη τη Νότια Αμερική. Ο ίδιος βγήκε το 1998 από ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο, καθώς έδειξε καλή συμπεριφορά και σήμερα τα ίχνη του αγνοούνται.
Ο Βρετανός γιατρός
Ο Harold Shipman είναι ένας από τους πιο διαβολικούς κατά συρροή δολοφόνους στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου. Ήταν υπεύθυνος για 250 δολοφονίες και το 80% των θυμάτων του ήταν γυναίκες, ενώ είναι ο μόνος Βρετανός γιατρός που θεωρήθηκε ένοχος για τη δολοφονία των ασθενών του. Το 2004 αυτοκτόνησε στη φυλακή Wakefield στο Yorkshire.
Gilles De Rais
Ο Gilles De Rais ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γαλλίας, ενώ υπηρέτησε στην προσωπική φρουρά της Jeanne d’Arc. Όμως, το 1432 κατηγορήθηκε για τον βασανισμό και τον θάνατο 140 μικρών παιδιών, κυρίως αγοριών. Ο ίδιος συνήθιζε να θυσιάζει τα παιδιά στον Σατανά ή να τα χρησιμοποιεί προκειμένου να ικανοποιήσει τον σεξουαλικό του πόθο και στη συνέχεια τα δολοφονούσε.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου