Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

Δισεκατομμυριούχοι που έχτισαν τις περιουσίες τους από το μηδέν (εικόνες)

xrysos - χρυσοσ


Από το μηδέν στα δεκάδες δισεκατομμύρια μέσα σε λίγα χρόνια. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που τα κατάφεραν καλύτερα από κάθε άλλον.
Η εταιρεία ερευνών και συμβούλων Wealth X, που ειδικεύεται στην ανάλυση και τον υπολογισμό της περιουσίας των υπερ-πλουσίων του πλανήτη, ξεχώρισε εκείνους που δεν την κληρονόμησαν, αλλά την έφτιαξαν σχεδόν από το μηδέν.

Περιουσία: $85,7 δισ.
Στα 13 του μάθαινε προγραμματισμό. Ίδρυσε τη Microsoft στα 20 του, το 1975, αφού παράτησε το Πανεπιστήμιο, και κυριάρχησε για πολλά χρόνια στον χώρο των προγραμμάτων υπολογιστών. Σταθερά στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, έχει υποσχεθεί να αφήσει την πλειονότητα της περιουσίας του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, υπολογίζεται πως ήδη έχει διαθέσει σχεδόν $40 δισ. μέσω του ιδρύματός του.
WARREN BUFFETTΠεριουσία: $70,1 δισ.
Αγόρασε τις πρώτες του μετοχές όταν ήταν 11 ετών, στα 13 είχε ιδρύσει τη δική του επιχείρηση, σήμερα είναι επικεφαλής της μεγαλύτερης και πολυτιμότερης επενδυτικής εταιρείας των ΗΠΑ με τιμή μετοχής 200.000 δολάρια η μία. Είναι ο εμπνευστής του Giving Pledge τα μέλη το οποίου, όλοι δισεκατομμυριούχοι, έχουν υποσχεθεί να διαθέσουν την πλειονότητα της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
AMANCIO ORTEGAΠεριουσία: $65 δισ.
Ίδρυσε τη Zara το 1975 με σκοπό να πουλάει designer (ή σαν designer) ρούχα σε λογικές τιμές. Σήμερα η εταιρεία του, η Inditex, είναι το μεγαλύτερο σε τζίρο fashion group του κόσμου και ο ίδιος έχει αυξήσει την περιουσία του κατά $45 δισ. τα τελευταία έξι χρόνια.

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου