ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Νέο μαργαριτάρι Τσίπρα: «Είμαστε ανοιχτοί και διάτρητοι στο θέμα Πετσίτη»

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

To Φροντιστήριο των Επιτυχιών στα Γρεβενά

Τρίτη, 16 Απριλίου 2019

Νέο μαργαριτάρι Τσίπρα: «Είμαστε ανοιχτοί και διάτρητοι στο θέμα Πετσίτη»

Mε νέα γκάφα υπέπεσε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας όσους παρακολουθούσαν τη συνέντευξή του στον Antenna
να ξαφνιαστούν για άλλη μια φορά -όχι ευχάριστα πάντως- από το επίπεδό του στην ελληνική γλώσσα.

Η επίμαχη φράση του πρωθυπουργού ήταν πως στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «ανοιχτοί και διάτρητοι να έρθουν όλοι να δουν τους λογαριασμούς μας», με αφορμή το σκάνδαλο Πετσίτη.

Επόμενο ήταν να πάρουν φωτιά τα social media, αφού ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς εννοούσε ότι είναι διαφανείς, καθαροί, έτοιμοι για κάθε έλεγχο.

Και αυτό γιατί η λέξη διάτρητοι είναι στην προκειμένη περίπτωση λάθος. Προφανώς ο Πρωθυπουργός ήθελε να πει διαφανείς, έτοιμοι για κάθε είδους έλεγχο. Σίγουρα όμως, όχι διάτρητοι.

Σύμφωνα με το λεξικό, Όπως αναφέρει το λεξικό ο ορισμός της λέξης διάτρητος σημαίνει αυτός που είναι γεμάτος τρύπες η πιο λαϊκά ο τρυπητός. Και μεταφορικά η λέξη χρησιμοποιείται για μια διατύπωση που είναι γεμάτη λογικά κενά. Πάντως δεν σημαίνει διαφανής και έτοιμος για έλεγχο όπως ήθελε να πει ο κ. Τσίπρας, μάλλον το αντίθετο.

Οπως ήταν φυσικό άμεση ήταν η αντίδραση των χρηστών του twitter που έσπευσαν να σχολιάσουν τα ελληνικά του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σχεδόν σε κάθε του δημόσια παρέμβαση «σκοτώνει» τη γλώσσα μας."Διάτρητοι στον έλεγχο", "δε γεννήθηκα με δαμόκλειο σπάθη να γίνω πρωθυπουργός"...
Αυτός δεν είναι ούτε καν ο μίμος του Φατσέα.
Είναι απλώς ένας αγράμματος.Αν και "δε γεννήθηκε με τη δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι του", έκανε "στροφή 360 μοιρών" και τώρα "θρέφει καρπούς", κάνοντας "απεύθυνση πλατιού καλέσματος", γιατί είναι "διάτρητος στον έλεγχο".Νομίζω απέχουμε λίγο από το να δηλώσει ο Τσίπρας ότι τρώει μόνο είδη υγιεινής.Μας κυβερνά ένας διάτρητος τυμβωθήρας,
γεννημένος χωρίς δαμόκλειο σπάθη, που κάνει στροφές 360 μοιρών.Δεν είναι τραγικό να μη γνωρίζει κάποιος τι είναι η δαμόκλειος σπάθη, τραγική είναι η ελαφρότητα με την οποία ο πρωθυπουργός μιας χώρας ξεστομίζει φράσεις που δεν έχει ιδέα τι σημαίνουν.

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου