ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Στρατιωτική θητεία: Οκτώ κόλπα για… λούφα και παραλλαγή!

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ

To Φροντιστήριο των Επιτυχιών στα Γρεβενά

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019

Στρατιωτική θητεία: Οκτώ κόλπα για… λούφα και παραλλαγή!Τα «παράθυρα» της θητείας που παρέμειναν ορθάνοιχτα για μισό αιώνα. Η «λούφα και παραλλαγή» στη θητεία που έγινε μέχρι και κινηματογραφική ταινία.
Η προσοδοφόρος «φάμπρικα» των κομμάτων εξουσίας για εξαγορά ψήφων
και συνειδήσεων, μπαίνουν τώρα στο «μάτι» του υπουργού Αμυνας ο οποίος καλείται να τα κατεδαφίσει μπροστά στον κίνδυνο αύξησης της θητείας.


Το άθλιο αυτό σύστημα που λειτούργησε για κοντά πενήντα χρόνια, παρέμεινε «στεγανοποιημένο» και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ολοι γνώριζαν για τα περιβόητα «ρουσφέτια» στον στρατό, αλλά κανείς δεν μίλαγε γι” αυτά. Κανείς δεν αποκάλυπτε τις διαδικασίες και τα «κόλπα» της θητείας.

Σήμερα είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ολόκληρο το κύκλωμα της «λούφας και παραλλαγής» και τα «μυστικά» της θητείας που γνώριζαν και αξιοποιούσαν μόνο όσοι είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη».

Στα χρόνια της μεταπολεμικής Ελλάδας αρκετοί μικροαστοί, και όχι μόνο, όταν γεννιόταν ένα αγόρι στην οικογένειά τους έσπευδαν να στείλουν τηλεγράφημα στον τοπικό βουλευτή: «Εγεννήθην άρρεν. Μεριμνήσατε για τη στράτευσή του και την ανεύρεση θέσεως εργασίας».
«Κάθε ένα ρουσφέτι στον στρατό ισοδυναμεί με δέκα τουλάχιστον ψήφους στην κάλπη» σύμφωνα με τους υπολογισμούς νυν κυβερνητικού βουλευτή

«Κάθε ένα ρουσφέτι στον στρατό ισοδυναμεί με δέκα τουλάχιστον ψήφους στην κάλπη» σύμφωνα με τους υπολογισμούς νυν κυβερνητικού βουλευτή

Επί της ουσίας, οι βουλευτές και οι κομματάρχες, προς άγραν ψήφων, φρόντιζαν και εξακολουθούν να φροντίζουν για την καλοπέραση των εν δυνάμει νέων ψηφοφόρων τους. «Κάθε ένα ρουσφέτι στον στρατό ισοδυναμεί με δέκα τουλάχιστον ψήφους στην κάλπη» σύμφωνα με τους υπολογισμούς νυν κυβερνητικού βουλευτή που «σαρώνει» ολόκληρη την εκλογική του περιφέρεια ανεξαρτήτως εάν το κόμμα του είναι ή όχι στην εξουσία…

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι μισοί στρατιώτες από κάθε ΕΣΣΟ υπηρετούν με ρουσφέτι! Μάλιστα από κάθε ΕΣΣΟ 500 οπλίτες αποφεύγουν τα σύνορα. Ιδίως τους τελευταίους μήνες τα «κοινωνικά αιτήματα» (έτσι αποκαλούν τα ρουσφέτια) αυξάνονται αλματωδώς λόγω της οικονομικής κρίσης. Σήμερα η 9μηνη θητεία κοστίζει σε κάθε οικογένεια οπλίτη από 4.000 έως 8.000 ευρώ!
Οκτώ κόλπα για... λούφα και παραλλαγή!

Τα 8 «παράθυρα»
Τα κόλπα και τα παράθυρα που χρησιμοποιούν οι βουλευτές και οι κομματάρχες για να «λουφάρουν» τα παιδιά της εκλογικής τους πελατείας διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή και αναλόγως κοινωνικής διαστρωμάτωσης:

1. Οι βουλευτές κατανέμουν τους «πελάτες» τους σε κατηγορίες. Σε όσους έχουν μεγαλύτερη υποχρέωση εγκαίρως, με την αποφοίτησή τους από το Λύκειο σπεύδουν στο ΓΕΕΘΑ όπου ανήκει η Στρατολογία και τους κατατάσσουν στους «ευγενείς» Κλάδους της Αεροπορίας και του Ναυτικού. Παλαιότερα όσοι δεν προλάβαιναν με υπουργική απόφαση έκαναν μετάταξη. Οι πρώτοι λοιπόν που μπαίνουν στο «κόλπο» είναι οι στρατολόγοι…

2. Οσους «εκλεκτούς» δεν προλαβαίνουν να τους προγραμματίσουν για το Ναυτικό ή την Αεροπορία, λίγο πριν την κατάταξή τους στον Στρατό Ξηράς τούς κάνουν «εσωτερική μετακίνηση» από τα «βάρβαρα» Οπλα του Πεζικού και των Τεθωρακισμένων, στα «light» της Αεροπορίας Στρατού, του Υλικού Πολέμου, του Ταχυδρομικού, της Στρατονομίας…

3. Με την κατάταξη του ενδιαφερόμενου προγραμματίζεται η ειδικότητα και βάσει αυτής η τοποθέτησή του σε μονάδα που βρίσκεται στα… σύνορα με το σπίτι τους !

4. Μα και όταν ο «πελάτης» είναι ιδιαιτέρως απαιτητικός και δηλώνει αδυναμία να παραμείνει στα σύνορα, έστω και για λίγες βδομάδες, χρησιμοποιείται το «παράθυρο» της «κατ΄ εξαίρεση» μετάθεσης για κοινωνικούς ή ιατρικούς λόγους. Δηλαδή ο οπλίτης προσκομίζει στο Α΄ Γραφείο της Μονάδας πιστοποιητικά είτε από τη Δημοτική Αρχή (απορίας) είτε από τον γιατρό (καρκινογενείς παθήσεις σε συγγενικά πρόσωπα Α΄ βαθμού). Τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά προωθούνται στο ΓΕΣ και η Ανώτατη Στρατιωτική Επιτροπή αποφασίζει για τη μετάθεση ή όχι. Για όσους είναι «μιλημένη» η Επιτροπή φεύγουν αμέσως από τα σύνορα… Τα στρατόπεδα της Κρήτης είναι γεμάτα με «κατ” εξαίρεση» μετατιθέμενους!!

Τα υπόλοιπα ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου