ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες που διαγωνίζονται για το βραβείο του National Geographic

Ο νέος διαγωνισμός φωτογραφίας ταξιδιών του National Geographic βρίσκεται στη
δεύτερη εβδομάδα και σε αυτόν συμμετέχουν εκπληκτικές φωτογραφίες από όλο τον κόσμο.


Ορισμένες από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που έχουν φτάσει στο Travel Photo Contest δείχνουν αλεξιπτωτιστές από τις ΗΠΑ, ένα γεμάτο ναυπηγείο στο Μπαγκλαντές και ένα νεογέννητο λιοντάρι στα σαγόνια της μητέρας του στην Αφρική.

Μια άλλη εικόνα δείχνει μια φυλή αγελάδων στην Ινδονησία.

Ο ετήσιος διαγωνισμός δέχεται συμμετοχές μέχρι τις 3 Μαΐου 2019 στις 12μμ και ζητά φωτογραφίες σε τρεις κατηγορίες: τη φύση, τις πόλεις και τους ανθρώπους.

Ο μεγάλος νικητής του φετινού βραβείου θα λάβει ένα βραβείο αξίας 5.700 λιρών και θα εμφανιστεί στο λογαριασμό Instagram του National Geographic, @natgeotravel.

Δείτε τις απίθανες φωτογραφίες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Μητρότητα - Η Σοναλίνι Χετταπάλ πήρε αυτή την εικόνα ενός λιονταριού με το μωρό της στο Μασάι Μάρα της Κένυας.  Είπε: «Ήμασταν τυχεροί να βρούμε νεογέννητα λιοντάρια στην πεδιάδα του Masai Mara της Κένυας.  Η μητέρα προστατεύει εξαιρετικά το μωρό και συχνά βλέπει να τα κρύβει πίσω από τον θάμνο και μακριά από τους θηρευτές.  Σε αυτή την περίπτωση, καθώς το μικρόβιο περπάτησε πολύ κοντά στην άκρη ενός γκρεμού, η μητέρα της μάγος γρήγορα προσπάθησε να την αρπάξει από το κεφάλι της για να την προστατεύσει από την πτώση.  Φαίνεται επικίνδυνο, αλλά είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για τη λέαινα να σηκώσει το μωρό και να το τοποθετήσει πίσω στην ασφάλεια
Μητρότητα - Η Σοναλίνι Χετταπάλ πήρε αυτή την εικόνα ενός λιονταριού με το μωρό της στο Μασάι Μάρα της Κένυας. Είπε: «Ήμασταν τυχεροί να βρούμε νεογέννητα λιοντάρια στην πεδιάδα του Masai Mara της Κένυας. Η μητέρα προστατεύει εξαιρετικά το μωρό και συχνά βλέπει να τα κρύβει πίσω από τον θάμνο και μακριά από τους θηρευτές. Σε αυτή την περίπτωση, καθώς το μικρόβιο περπάτησε πολύ κοντά στην άκρη ενός γκρεμού, η μητέρα της μάγος γρήγορα προσπάθησε να την αρπάξει από το κεφάλι της για να την προστατεύσει από την πτώση. Φαίνεται επικίνδυνο, αλλά είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για τη λέαινα να σηκώσει το μωρό και να το τοποθετήσει πίσω στην ασφάλεια
Όταν τελειώνει η πόλη και αρχίζουν τα πλοία - ο Azim Khan Ronnie κατέλαβε αυτά τα πλοία στη Ντάκα του Μπαγκλαντές.  Τα 500 τεράστια σκάφη που μεταφέρουν τούβλα, άμμο και άλλα αγαθά είτε κατασκευάζονται είτε είναι αγκυροβολημένα για εργασίες συντήρησης στη Ντάκα του Μπαγκλαντές.  Οι ναυπηγοί στο Μπαγκλαντές άρχισαν να εξάγουν τα πλοία τους σε άλλες χώρες το 2009 και από τότε έχουν γίνει ένα αυξανόμενο εμπόριο στην περιοχή
Όταν τελειώνει η πόλη και αρχίζουν τα πλοία - ο Azim Khan Ronnie κατέλαβε αυτά τα πλοία στη Ντάκα του Μπαγκλαντές. Τα 500 τεράστια σκάφη που μεταφέρουν τούβλα, άμμο και άλλα αγαθά είτε κατασκευάζονται είτε είναι αγκυροβολημένα για εργασίες συντήρησης στη Ντάκα του Μπαγκλαντές. Οι ναυπηγοί στο Μπαγκλαντές άρχισαν να εξάγουν τα πλοία τους σε άλλες χώρες το 2009 και από τότε έχουν γίνει ένα αυξανόμενο εμπόριο στην περιοχή
Αν πέσεις ... Άσε ξανά!  - Ο Abhishek Sabbarwal κατάφερε να κατακλύσει μια χαλαρή απόλαυση στο Εθνικό Πάρκο Yosemite στην Καλιφόρνια.  Είπε: «Αυτή ήταν η πρώτη μου πορεία προς το ταφικό σημείο στο Εθνικό Πάρκο Yosemite.  Είχα δει τόσες πολλές όμορφες φωτογραφίες αυτής της τοποθεσίας πριν.  Αφού έφτασα στο σημείο, είδα αυτά τα slackliners.  Ήταν εκπληκτικό να παρακολουθήσετε αυτούς τους τύπους πάνω από τα ψηλά βράχια.  Ο ήλιος που το έβαλε έκανε ακόμα πιο φοβερό με τις ακτίνες του να ακτινοβολούν μέσα στην κοιλάδα.  Τι θέαμα!  Ένιωσα πραγματικά τυχερός να είμαι στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή
Αν πέσεις ... Άσε ξανά! - Ο Abhishek Sabbarwal κατάφερε να κατακλύσει μια χαλαρή απόλαυση στο Εθνικό Πάρκο Yosemite στην Καλιφόρνια. Είπε: «Αυτή ήταν η πρώτη μου πορεία προς το ταφικό σημείο στο Εθνικό Πάρκο Yosemite. Είχα δει τόσες πολλές όμορφες φωτογραφίες αυτής της τοποθεσίας πριν. Αφού έφτασα στο σημείο, είδα αυτά τα slackliners. Ήταν εκπληκτικό να παρακολουθήσετε αυτούς τους τύπους πάνω από τα ψηλά βράχια. Ο ήλιος που το έβαλε έκανε ακόμα πιο φοβερό με τις ακτίνες του να ακτινοβολούν μέσα στην κοιλάδα. Τι θέαμα! Ένιωσα πραγματικά τυχερός να είμαι στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή
Ανάγκη για ταχύτητα, Ινδονησία - Dale Johnson συνέλαβε αυτή την κούρσα αγελάδων.  Είπε: «Η λάσπη πετάει ως φυλή αγελάδων μέσω των ορυζώνων κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής pacu jawi στο νησί της Σουμάτρα στην Ινδονησία.
Ανάγκη για ταχύτητα, Ινδονησία - Dale Johnson συνέλαβε αυτή την κούρσα αγελάδων. Είπε: «Η λάσπη πετάει ως φυλή αγελάδων μέσω των ορυζώνων κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής pacu jawi στο νησί της Σουμάτρα στην Ινδονησία.
Η ζωή των Ridge - η Aya Okawa έσπασε αυτό το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα του Honolulu.  Τα σπίτια συμπιέζονται στις μοναδικές κορυφογραμμές που έχουν χαραχθεί από αιωνιές βροχοπτώσεων πάνω σε ηφαιστειακό βράχο.
Η ζωή των Ridge - η Aya Okawa έσπασε αυτό το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα του Honolulu. Τα σπίτια συμπιέζονται στις μοναδικές κορυφογραμμές που έχουν χαραχθεί από αιωνιές βροχοπτώσεων πάνω σε ηφαιστειακό βράχο.
Το Gentoo κυνηγείται από μια σφραγίδα γούνας από τον Clive Beavis.  Είπε: «Αυτή η εικόνα κατακτήθηκε σε μια πρόσφατη επίσκεψη στην Ανταρκτική.  Είχα αυτόν τον πυροβολισμό στο μυαλό, αν και δεν έχω ιδέα πώς θα το βρω.  Είχα δει μια παρόμοια φωτογραφία σε μια δημοσίευση Nat Geo.  Τυχερός για μένα, μια νεαρή σφραγίδα της νότιας γούνας αποφάσισε να κυνηγήσει μια ομάδα Gentoos προς το Ζωδιακό μας.  Έχει ακόμη και το στόμα του ανοιχτό για να προσθέσει στο δράμα.  Το σωστό μέρος, η κατάλληλη στιγμή για αυτό το σουτ.  :)
Το Gentoo κυνηγείται από μια σφραγίδα γούνας από τον Clive Beavis. Είπε: «Αυτή η εικόνα κατακτήθηκε σε μια πρόσφατη επίσκεψη στην Ανταρκτική. Είχα αυτόν τον πυροβολισμό στο μυαλό, αν και δεν έχω ιδέα πώς θα το βρω. Είχα δει μια παρόμοια φωτογραφία σε μια δημοσίευση Nat Geo. Τυχερός για μένα, μια νεαρή σφραγίδα της νότιας γούνας αποφάσισε να κυνηγήσει μια ομάδα Gentoos-δεξιά προς το Zodiac. Έχει ακόμη και το στόμα του ανοιχτό για να προσθέσει στο δράμα. Το σωστό μέρος, η κατάλληλη στιγμή για αυτό το σουτ. :)
Το όνειρο του Naveen Srikantachari - Naveen είπε: «Ήταν ένα ήσυχο πρωινό στο Nagarahole Tiger Reserve, ο ήλιος άνοιξε και η ομίχλη από τη νύχτα ήταν καθαρή.  Καθώς κάναμε μια διαδρομή μέσα από το ξύλο, είδαμε αυτή την όμορφη λεοπάρδαλη να αγκαλιάζει το αγαπημένο της δέντρο.  Από τότε που ξεκίνησα φωτογραφία άγριας ζωής ήθελα να φωτογραφήσω μια λεοπάρδαλη στο δέντρο.  Αλλά χρειάστηκαν πάνω από τρία χρόνια για να το βρούμε.  Μου αρέσουν τα πάντα για αυτή την εικόνα, Μια λεηλασία, ένα όμορφο δέντρο με τα λευκά λουλούδια, το απαλό ηλιακό φως, ήταν απλά ένα τέλειο σκηνικό σαν το DREAM.
Το όνειρο του Naveen Srikantachari - Naveen είπε: «Ήταν ένα ήσυχο πρωινό στο Nagarahole Tiger Reserve, ο ήλιος άνοιξε και η ομίχλη από τη νύχτα ήταν καθαρή. Καθώς κάναμε μια διαδρομή μέσα από το ξύλο, είδαμε αυτή την όμορφη λεοπάρδαλη να αγκαλιάζει το αγαπημένο της δέντρο. Από τότε που ξεκίνησα φωτογραφία άγριας ζωής ήθελα να φωτογραφήσω μια λεοπάρδαλη στο δέντρο. Αλλά χρειάστηκαν πάνω από τρία χρόνια για να το βρούμε. Μου αρέσουν τα πάντα για αυτή την εικόνα, Μια λεηλασία, ένα όμορφο δέντρο με τα λευκά λουλούδια, το απαλό ηλιακό φως, ήταν απλά ένα τέλειο σκηνικό σαν το DREAM.
dailymail.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου