ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Ο θρύλος του θαλάσσιου τέρατος του νησιού Άνδρος!



Στο νησί Άνδρος, το μεγαλύτερο κατοικήσιμο του συμπλέγματος των Μπαχάμας, υπάρχει ένα πανέμορφο φυσικό φαινόμενο, οι λεγόμενες Μπλε Τρύπες!
Πρόκειται για πολύ βαθιές –έως και 400 μέτρα- υποθαλάσσιες σπηλιές, που βρίσκονται τόσο γύρω από το νησί, όσο και στην ενδοχώρα του.
Περισσότερες από 200 στο σύνολό τους, έχει εξερευνηθεί μόλις το 1% από αυτές και φυσικά οι τοπικοί θρύλοι γύρω από αυτές βρίθουν…


Ο σημαντικότερος και πιο επικίνδυνος θρύλος, είναι αυτός του θαλάσσιου τέρατος με το όνομα «Lusca». Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο πλάσμα, κάτι μεταξύ χταποδιού και καρχαρία, με τεράστια πλοκάμια και μεγάλα δόντια, που σύμφωνα με αναφορές έχει θεαθεί να αναδύεται από τις μαύρες τρύπες. Κάθε φορά που ένας κολυμβητής – ή μια ολόκληρη βάρκα- χάνεται, οι ντόπιοι λένε ότι η Lusca τους κατάπιε… Οι ψαράδες μάλιστα αποφεύγουν να κινούνται, πεζή, ακόμα και δίπλα στις τρύπες, με τον φόβο να μην τους καταπιεί το τέρας…

Οι αναφορές θέασης του πλάσματος είναι τόσες πολλές -ακόμα και τα τελευταία χρόνια- που ένα τηλεοπτικό συνεργείο δημοφιλούς εκπομπής, μαζί με εξοπλισμό και ειδικούς, καταδύθηκε σε μεγάλο βάθος σε μια τρύπα για να εξερευνήσει. Το αποτέλεσμα ήταν… τρομαχτικό: σήματα σόναρ κατέδειξαν την κίνηση ενός τεράστιου πλάσματος κι αυτό ήταν αρκετό για να… ακυρωθεί η αποστολή και το συνεργείο να επιστρέψει έντρομο!

Στις Μπλε Τρύπες έχουν βρεθεί κατά καιρούς πολύ παράξενα απομεινάρια –που διατηρούνται εξαιτίας της χαμηλής περιεκτικότητας των νερών σε οξυγόνο- όπως ανθρώπινοι σκελετοί, ναυάγια αλλά και ο σκελετός ενός κροκόδειλου που δεν ζει στις Μπαχάμες…

Το μυστήριο παραμένει.

Το νησί ονομάστηκε έτσι, κατά την επικρατούσα εκδοχή, από τον εξερευνητή Sir Edmunt Andros, κατά άλλους όμως πήρε το όνομά του από Έλληνες σφουγγαράδες που μετανάστευσαν εκεί τους προηγούμενους αιώνες, οι οποίοι εμπνεύστηκαν φυσικά από το νησί των Κυκλάδων.
Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης, zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου