ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Dalmore, το ουίσκι που κοστίζει 250.000 ευρώ η φιάλη


Πωλείται σε φιάλη από κρύσταλο και φέρει το έμβλημα της εταιρείας, ένα ελάφι από ασήμι. Το θαυμάζουν
σαν τα κοσμήματα της βασίλισσας. Το θαυμάζουν, γιατί για να το αγοράσεις κοστίζει όσο μια σοβαρή επένδυση, 250.000 ευρώ.



Πρόκειται για τον θεό του ουίσκι malt. Ειδήμονες αναφέρουν ότι σε αυτή την τιμή μόνο ρώσοι ολιγάρχες ή εμίρηδες με πετροδολάρια μπορούν να το αγοράσουν.

Το Dalmore έχει ενώσει τις δυνάμεις του με το Harrods και προσφέρει μια one-off συλλογή από το σπάνια ουίσκι.
Το Dalmore Paterson Collection αποτελείται από 12 μπουκάλια, που επιλέγονται από τον Richard Paterson, master distiller του Dalmore, και τον Nick Fleming, αγοραστή κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών για το Harrods.
Χρονολογείται από το 1926 έως τη δεκαετία του 1990, το καθένα από τα ουίσκι που έχει ονομαστεί από τον Paterson προς τιμήν των ανθρώπων που τον έχουν επηρεάσει ή τον ενέπνευσαν κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Αυτά περιλαμβάνουν τον πατέρα και τον παππού του, καθώς και τους ιδρυτές της μητρικής εταιρείας του Dalmore, James Whyte και Charles Mackay.
Η συλλογή συνοδεύεται από ένα χειρόγραφο-, σε δέρμα μοσχαριού άνω των 200 σελίδων, το οποίο τεκμηριώνει κάθε βήμα που τον οδήγησε σε αυτή την επιλογή ουίσκι.
Κάθε ένα από τα 12 είδη ουίσκι βρίσκεται εμφιαλωμένο σε μια χειροποίητη κρυστάλλινη καράφα Glencairn, με ασημένια χάραξη από το πολυτελές κοσμηματοπωλείο Hamilton & Inches. Η συλλογή παρουσιάζεται σε ένα ξύλινο κουτί, ειδικά σχεδιασμένο από τον επιπλοποιό Gavin Robertson για την κατασκευή του οποίου δαπανήθηκαν 700 ώρες.
Τονίζοντας τη μοναδική φύση αυτής της συνεργασίας, ο John Beard, διευθύνων σύμβουλος της Whyte & Mackay, δήλωσε: «Κανείς δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ μια συλλογή ουίσκι, όπως αυτή. Αντιπροσωπεύει το έργο ζωής ενός από τους πιο αφοσιωμένους, σεβαστούς και αγαπητούς χαρακτήρες στη βιομηχανία ουίσκι – του  Richard Paterson.
«Όποιος αγοράζει αυτό θα έχει μια πραγματικά μοναδική συλλογή από ουίσκι, καθώς και ένα μικρό κομμάτι του Richard καθώς ο ίδιος έχει αφιερωθεί τόσο πολύ στη δημιουργία αυτής της συλλογής.»
«Βρίσκετε ότι η τιμή του είναι απαγορευτική; Ας συγκριθούν με τα μεγάλα κρασιά τα οποία είναι πανάκριβα εδώ και πολύ καιρό τα μεγάλα malt δεν στοίχιζαν τίποτα. Οι τιμές άρχισαν τώρα να συμβαδίζουν με την πραγματική αξία του προϊόντος» δηλώνει ο Richard Paterson.

Υπάρχουν, βέβαια και φθηνότερα ουίσκι Dalmore, τα οποία βρίσκει κανείς και στην Ελλάδα:


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου