ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Από άστεγος master chef: Η απίθανη ιστορία του Τζέισον Αθερτον [εικόνες]


Είναι από τους διασημότερους σεφ της Βρετανίας, με μεγάλη και βραβευμένη αλυσίδα εστιατορίων που εκτείνεται σε Ευρώπη και Ασία.


Ομως η ζωή δεν ήταν πάντα εύκολη για τον Τζέισον Αθερτον.
Ο 48χρονος σεφ, διαθέτει 15 πολυτελή εστιατόρια στη Βρετανία, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, τη Σανγκάη και το Ντουμπάι, έχει τρία αστέρια Μισελέν και διοικεί μία αλυσίδα εστιατορίων με έσοδα που ξεπερνούν τα 70.000.000 στερλίνες το χρόνο. Ο ίδιος όμως παραμένει ταπεινός και δεν ξεχνάει ότι ξεκίνησε από πολύ χαμηλά.
Οπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Το Βήμα, ο Αθερτον είχε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Καθώς δεν είχαν σπίτι, μεγάλωνε με τη μητέρα του σε ένα τροχόσπιτο και στην ηλικία των 11 ετών η μητέρα του τον παρότρυνε να βρει δουλειά ως φροντιστής γαϊδουριών για να συμβάλει στο οικογενειακό εισόδημα.
Το ενδιαφέρον του για τη μαγειρική ξεκίνησε ήδη από τα σχολικά του χρόνια, όταν αποφάσισε να παρακολουθήσει το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας και πέντε χρόνια αργότερα το έσκασε από την οικογένεια του με προορισμό το Λονδίνο, το μόνο μέρος όπου θα μπορούσε να γίνει μεγάλος σεφ.
Ο ίδιος αποδίδει την τεράστια επιτυχία του στη σκληρή δουλειά, ωστόσο πολλοί υποστηρίζουν ότι τον βοήθησε το γεγονός ότι δούλεψε δίπλα σε διάσημους σεφ όπως ο Μάρκο Πιερ Γουάιτ και ο Νίκο Λαντενίς.
Μία συνεργασία όμως ήταν αυτή που σημάδεψε την καριέρα του: Το 2001 ο Αθερτον άρχισε να δουλεύει για τον εκκεντρικό και αθυρόστομο σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ, ενώ είχε συμμετάσχει και σε μερικά από τα επεισόδια του «εφιάλτης στην κουζίνα». Ηταν το δεξί του χέρι για 9 χρόνια και χαρακτηρίζει τον Ράμσεϊ την μεγαλύτερη επιρροή της καριέρας του, αν και φήμες λένε ότι η λήξη της συνεργασίας τους ήταν επεισοδιακή.
Το 2010 ο Αθερτον ξεκίνησε να χτίζει δειλά δειλά την αυτοκρατορία του, ανοίγοντας το πρώτο του εστιατόριο στην Σανγκάη, για το οποίο αναγκάστηκε να υποθηκεύσει το σπίτι του εις διπλούν. Ωστόσο το Pollen Street Social είχε πρωτοφανή επιτυχία κερδίζοντας αστέρι Μισελέν σε λιγότερο από χρόνο.
Μέσα σε τρία χρόνια ακολούθησαν και τα υπόλοιπα εστιατόρια, ενώ πλέον οι συνταγες του Αθερτον φιλοξενούνται σε μεγάλα Βρετανικά έντυπα. Ο ίδιος ωστόσο παραμένει ταπεινός και υποστηρίζει ότι πρώτα σεφ και μετά μάνατζερ, σκέψη που τον βοηθάει να κρατηθεί προσγειωμένος.










iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου