ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Τα απολύτως γρηγορότερα αυτοκίνητα του κόσμου (εικόνες + video)








«Ναι, αλλά πόσα πιάνει», είναι μια


ερώτηση που ακούμε συχνά πυκνά να συνοδεύει την ξαφνική εμφάνιση ενός supercar. Και δικαιολογημένα ίσως, καθώς παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να μετρήσεις την υπεροχή ενός αυτοκινήτου, η τελική ταχύτητα είναι αυτό που λαχταρούμε όλοι, έστω και ενδόμυχα.

Το έλεγε εξάλλου και ο «προφήτης» της επιστημονικής φαντασίας, ο ίδιος ο Άλντους Χάξλεϊ, ότι η ταχύτητα θα είναι η μόνη πραγματικά σύγχρονη αίσθηση. Αν και ξέχασε να αναφέρει πόσα καντάρια τεστοστερόνης κρύβει εντός της.

Εδώ θα μιλήσουμε για τα γρηγορότερα αυτοκίνητα παραγωγής, όπως φαίνεται να αποκρυσταλλώνεται το πράγμα για το 2016. Και λέμε «φαίνεται», γιατί τελεσίδικες απαντήσεις στη σπορ αυτοκίνηση δεν χωρούν. Κάθε κατασκευαστής λέει τα δικά του και μετρά το τελίκιασμα με τους δικούς του όρους, κάνοντας το τοπίο σωστό γρίφο.

Θα περιλάβουμε λοιπόν στη λίστα μας μόνο αυτά τα αυτοκίνητα παραγωγής (αποκλείονται καστομιές και εκζητήσεις αγώνων ταχύτητας δηλαδή) για τα οποία υπάρχει συναίνεση στον κόσμο της αυτοκίνησης αναφορικά με τις τελικές τους.

Την ίδια ώρα, το πράγμα μόνο στατικό δεν είναι, καθώς η SSC ανακήρυξε ήδη μεγαλόστομα πως είναι έτοιμη να διεκδικήσει και πάλι τον τίτλο του γρηγορότερου με το θηριώδες Tuatara των 1.350 αλόγων, ενώ και η Koenigsegg υπαινίσσεται πως το μοναδικό One:1 πιάνει τελικές της τάξης των 439 χλμ/ώρα, μόνο που θα πρέπει να το αποδείξει κάποια στιγμή δημοσίως.

Για την ώρα, αυτά είναι τα επισήμως αναγνωρισμένα γρηγορότερα αυτοκίνητα παραγωγής που μπορούν να πάρουν άδεια και να φορέσουν πινακίδες στον δρόμο…

Hennessey Venom GT: 434,52 χλμ/ώρα

ffasttarststcarrsse1

Ο συνδυασμός του σασί της Lotus Elise με έναν 7λιτρο twin-turbocharged V8 κινητήρα που αποδίδει 1.244 άλογα αποδείχτηκε η συνταγή της επιτυχίας. Το Venom GT έπιασε πέρυσι τα 435,16 χλμ/ώρα στον διάδρομο του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι, μόνο σε μία διεύθυνση όμως (χρειάζονται δύο γύροι αντίθετης φοράς για να είναι έγκυρο το ρεκόρ)…



Bugatti Chiron: 420+ χλμ/ώρα

ffasttarststcarrsse2

Την ώρα που η θρυλική πια Veyron κράτησε επάξια τα σκήπτρα ως πραγματικός άθλος της σπορ αυτοκίνησης για τόσα και τόσα χρόνια, ήρθε πια η ώρα, έπειτα από δέκα χρόνια βασιλείας, να γονατίσει μπροστά στον διάδοχό της, τη Chiron. Η οποία πήρε το όνομά της από τον κένταυρο Χείρων, μιας και έρχεται να βελτιώσει τη Veyron στα πάντα. Το θηρίο με τα 1.500 άλογα έπιασε τα 420 χλμ/ώρα σε πραγματικές συνθήκες οδικής κυκλοφορίας και τώρα η Bugatti θέλει να τη βάλει στην πίστα για να σπάσει κάθε ρεκόρ ταχύτητας αυτοκινήτου παραγωγής…




Bugatti Veyron Super Sport: 431,3 χλμ/ώρα

ffasttarststcarrsse3

Όταν η Volkswagen απέκτησε την Bugatti, είχε μόνο έναν στόχο: να φτιάξει το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον πλανήτη. Η πρώτη Veyron τον πέτυχε όπως θυμόμαστε τον στόχο και με το παραπάνω, μέσω του quad-turbocharged W16 κινητήρα της που απέδιδε 1.000 άλογα. Σύντομα βέβαια εκθρονίστηκε από το SSC Ultimate Aero, γι’ αυτό και επανήλθε με τη Veyron Super Sport, η οποία με 200 επιπλέον αλογάκια ξαναπήρε τον τίτλο του απολύτως γρηγορότερου.

Με επισήμως μετρημένη τελική στα 431,3 χλμ/ώρα, παραμένει το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής για τα Ρεκόρ Γκίνες. Και το ανοιχτό αδελφάκι της Veyron Grand Sport Vitesse παραμένει το γρηγορότερο κάμπριο της οικουμένης φυσικά με 408 χλμ/ώρα…



SSC Ultimate Aero: ? χλμ/ώρα...




Η συνέχεια εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου