ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Γάλα Βλάχας: Κλείνει μετά από 45 χρόνια το εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας



Γάλα Βλάχας εβαπορέ, μεγαλώνει, μεγαλώνει, μεγαλώνει γερά παιδιά».
Ένα σλόγκαν που έγραψε ξεχωριστή ιστορία.
Όμως το Γάλα Βλάχας θα συνεχίζει να μεγαλώνει γερά παιδιά αλλά από το εξωτερικό αφού μπαίνει λουκέτο στο εργοστάσιο παραγωγής του στο Πλατύ Ημαθίας.
Χθες η εταιρεία ανακοίνωσε την απόφασή της να κλείσει το εργοστάσιο όπου παράγεται το «Γάλα Βλάχας εβαπορέ» μετά από 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η μονάδα λόγω της παλαιότητάς της και της συνεχούς λειτουργίας της εμφανίζει μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού. Η αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας – όπως επισημαίνεται – μελετάται από την εταιρεία και θα ενταχθεί σε επόμενα επενδυτικά πλάνα.
Το προϊόν δεν θα λείψει από την αγορά, καθώς η ΔΕΛΤΑ βρίσκεται σε επικοινωνία για συνεργασία σε επίπεδο παραγωγής με τις δικές της προδιαγραφές με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια γάλακτος εβαπορέ στην Ευρώπη.
Στη μονάδα σήμερα απασχολούνται 76 εργαζόμενοι. Για αυτούς «τρέχει» πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που εκτός από την πλήρη αποζημίωση προβλέπεται και επιπλέον ποσό που αντιστοιχεί στο 70% της αποζημίωσης που λαμβάνει κάθε εργαζόμενος.
Η μονάδα ανήκε στη Nestle και πωλήθηκε στη ΔΕΛΤΑ το 2005. Τότε η ΔΕΛΤΑ είχε πάρει το γάλα από τη Νestle και είχε πωλήσει στη Nestle τη ΔΕΛΤΑ Παγωτού.
Σήμερα στη μονάδα εκτός από το Γάλα Βλάχας εβαπορέ παράγονται ορισμένα βρεφικά γάλατα και private label προϊόντα.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΕΛΤΑ, «το εργοστάσιο μετά από 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, εμφανίζει μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού. Η αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας μελετάται από την εταιρεία και θα ενταχθεί σε επόμενα επενδυτικά πλάνα».
Πλέον, η εταιρία αναζητά άλλη χώρα όπου θα παράγεται το «Γάλα Βλάχας εβαπορέ». «Για να εξασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του «Γάλα Βλάχας εβαπορέ», η εταιρεία βρίσκεται σε επικοινωνία με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής γάλακτος εβαπορέ στην Ευρώπη. Όσον αφορά στα στελέχη και στους εργαζομένους στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας, όπου σήμερα παράγεται το «Γάλα Βλάχας εβαπορέ», η διοίκηση της ΔΕΛΤΑ θα αντιμετωπίσει το όλο θέμα με τη δέουσα πρόνοια όπως πάντα. Η εταιρεία έχει εκπονήσει προνομιακό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και συμφωνία με τους εργαζομένους».
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «τα τελευταία χρόνια η αγορά στο γάλα είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη και εξελισσόμενη και στη χώρα μας αλλά και διεθνώς (νέα προϊόντα, φυτικά ροφήματα, νέες γεύσεις, νέα αντίληψη στη διάρκεια ζωής κ.λπ.). Η ΔΕΛΤΑ η μεγαλύτερη εταιρία γαλακτοκομικών της χώρας, μελετά τη διεθνή αγορά και συνεχίζει με προσεκτικά βήματα για την επόμενη μέρα σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η αναδιάρθρωση της δομής της λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας που παράγεται το «Γάλα Βλάχας εβαπορέ»».
tanea.gr

1 σχόλιο:

  1. Γειά σου Αλέκο (Τσίπρα) φιλέλληνα και πατριώτη. Προχώρα δυνατά. Μπορείς να διαλύσεις τα πάντα. Αρκεί να το πιστέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή