ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Πώς μαγειρεύουμε την τέλεια μακαρονάδα;

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ

To Φροντιστήριο των Επιτυχιών στα Γρεβενά

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019

Πώς μαγειρεύουμε την τέλεια μακαρονάδα;


Καταρρίπτουμε τους μύθους που αφορούν την παρασκευή του αγαπημένου φαγητού της


Μεσογείου και απολαμβάνουμε τα ζυμαρικά όπως τους αξίζουν.
Η μαγειρική δεν υπακούει πάντα σε κανόνες κάτι που επιτρέπει την δημιουργία, την εξέλιξη και την βελτίωση των πιάτων. Όμως υπάρχουν κάποιες αξίες σταθερές που πρέπει να τηρούνται και που συχνά παραβιάζοντα αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα. Ας δούμε ποιοι μύθοι αφορούν το μαγείρεμα των ζυμαρικών, ώστε από δω και πέρα να τα μαγειρεύουμε σωστά και να τα καταναλώνουμε με υπέρτατη απόλαυση.

Μύθος #1: Βάλτε λάδι στο νερό
Μην προσθέτετε ποτέ λάδι στο νερό που βράζει για τα μακαρόνια σας. Το μόνο που θα καταφέρετε, θα είναι να κάνετε τα ζυμαρικά σας γλιστερά, με αποτέλεσμα η σάλτσα να «τρέχει» και να μην «κάθεται» πάνω τους.


Μύθος #2: Μαγειρέψτε με φρέσκα ζυμαρικά
Πράγματι τα περισσότερα προϊόντα είναι καλύτερα να καταναλώνουμε φρέσκα, στην περίπτωση, όμως, των ζυμαρικών, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αγχωθείτε αναζητώντας την φρέσκια εκδοχή τους, καθώς τα χειροποίητα δεν θεωρούνται ανώτερα των υπόλοιπων ζυμαρικών, είναι απλώς διαφορετικά. Τα φρέσκα ζυμαρικά έχουν πιο απαλή και μεταξένια υφή και πρέπει να συνδυάζονται με σάλτσες που τα αναδεικνύουν. Μόνο στην περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε ένα πιάτο με ραβιόλια, θα χρειαστεί να τα βρείτε φρέσκα ή να τα φτιάξετε μόνοι σας.

Μύθος #3: Στραγγίξτε τα όσο το δυνατόν περισσότερο
Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρήστε να στραγγίξετε κάθε ίχνος νερού από τα ζυμαρικά σας, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Λίγη υγρασία κάνει καλό στη σάλτσα και δεν είναι λίγες οι φορές που θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγο από το νερό των μακαρονιών στη σάλτσα σας.

Μύθος #4: Ξεπλύνετέ τα μετά το στράγγισμα
Μην ξεπλένετε τα μακαρόνια σας! Εκτός κι αν σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε σε μια κρύα σαλάτα, μην τα βάλετε κάτω από τη βρύση αφού τα στραγγίσετε, καθώς έτσι θα ξεπλύνετε κάθε ίχνος αλατιού και νοστιμιάς από το αλατισμένο νερό στο οποίο έβρασαν. Αν, όμως, τα θέλετε για σαλάτα, είναι μια καλή ιδέα να τους κάνετε ένα γρήγορο ξέπλυμα, προκειμένου να διώξετε το έξτρα άμυλο που θα τους δώσει λαστιχωτή υφή.

Μύθος #5: Μην βάζετε πολύ αλάτι..

Kι άλλοι μύθοι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου