ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Οι κακές συνήθειες στην κουζίνα, που κοστίζουν ακριβά -Πώς θα καίτε λιγότερο ρεύμα

kepka-kouzines-708



Οι ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας μπορούν να
«φορτώσουν» ένα μεγάλο ποσό χρημάτων στον λογαριασμό του ρεύματος, ειδικά αν δεν τις χρησιμοποιούμε σωστά.

Έρευνα που έγινε από την οργάνωση Appliances Direct, κατέδειξε ότι οι κακές μας συνήθειες, όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας, σημαίνουν μεγάλη σπατάλη χρημάτων για τους ενοίκους ενός σπιτιού. Οι συνήθειες να παραγεμίζουμε με νερό το βραστήρα, να αφήνουμε άδειο το ψυγείο, ή τον καταψύκτη ή να αγοράζουμε μεγαλύτερα σκεύη μαγειρέματος από αυτά που χρειαζόμαστε, είναι τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε. To KEΠΚΑ δίνει συμβουλές που θα βοηθήσουν στο να μειωθούν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος.

Βραστήρες



Περίπου το 50% των καταναλωτών βράζουν, συχνά περισσότερο νερό, από όσο χρειάζονται, όταν χρησιμοποιούν το βραστήρα, σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα. Εάν συνήθως φτιάχνουμε ένα φλιτζάνι τσάι, ας βεβαιωθούμε ότι αγοράζουμε ένα βραστήρα ο οποίος λειτουργεί με λίγο νερό. Ψάχνουμε, δηλαδή, την ένδειξη ελάχιστης πληρότητας, στο βραστήρα, που θα αγοράσουμε και επιβεβαιωνόμαστε ότι ο βραστήρας μπορεί να λειτουργήσει, με ένα φλιτζάνι νερό.



Πολλοί βραστήρες απαιτούν περισσότερο νερό, για να λειτουργήσουν και έτσι σπαταλάμε νερό, ενέργεια, χρήματα. Όταν αγοράζουμε βραστήρα, ελέγχουμε πόση ενέργεια καταναλώνει και επιλέγουμε το γρηγορότερο, τον πιο αθόρυβο και τον πλέον ενεργειακά αποδοτικό.
Πλυντήρια πιάτων

Ένας στους πέντε καταναλωτές, χρησιμοποιεί το πλυντήριο πιάτων, ενώ δεν είναι γεμάτο. Τα πλυντήρια πιάτων μπαίνουν σε λειτουργία, όταν είναι εντελώς γεμάτα, αλλά όχι υπερφορτωμένα. Τα προγράμματα «eco», ή εξοικονόμησης ενέργειας μπορούν να εξοικονομήσουν περίπου 20% της ενέργειας, που καταναλώνουμε, σε ένα χρόνο, χρησιμοποιώντας το βασικό πρόγραμμα πλύσης.



Είναι, επίσης, σημαντικό να αγοράζουμε ενεργειακά αποδοτικά πλυντήρια πιάτων. Μπορούμε να εξοικονομήσουμε από 45 ως 100 ευρώ, το χρόνο.
Ψυγεία – Καταψύκτες

Για να κρατήσουμε χαμηλό το κόστος λειτουργίας του ψυγείου μας, ή του καταψύκτη μας πρέπει να λειτουργούν γεμάτα, τουλάχιστον κατά τα τρία τέταρτα. Έτσι ψύχουμε τρόφιμα και όχι τον αέρα, μέσα στις συσκευές. Έαν θέλουμε να αγοράσουμε ένα ψυγείο ή ένα καταψύκτη, ας βεβαιωθούμε ότι αγοράζουμε το σωστό για εμάς, μέγεθος.



Οι κατασκευαστές δηλώνουν τη χωρητικότητα αλλά αυτή μετριέται, με το ψυγείο εντελώς άδειο, ακόμα και με τα ράφια και τα συρτάρια βγαλμένα. Άρα ας υπολογίσουμε ότι η πραγματική χωρητικότητα είναι λίγο μικρότερη , από αυτή, που δηλώνεται.
 Ενεργειακά αποδοτικές συσκευές

Τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων, στην έρευνα, δεν ψάχνουν τις ενεργειακά αποδοτικές συσκευές, όταν αγοράζουν οικιακές ηλεκτρικές συσκευές. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πόσο ακριβώς θα μας στοιχίζει η λειτουργία της καινούργιας μας συσκευής. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι μια ενεργειακά αποδοτική συσκευή απέχει πάρα πολύ, από μια όμοια μη αποδοτική. Για παράδειγμα, ένας αποδοτικός ενεργειακά ψυγειοκαταψύκτης καταναλώνει 25 ευρώ το χρόνο όμοιος μη ενεργειακά αποδοτικός μπορεί να καταναλώσει μέχρι και 125 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου